Εκθέσεις φωτογραφίας

ΓΥΜΝΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΙΙΙ

Διάρκεια: από το Σάββατο 26 ως τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, μεταξύ 18:00 – 22:00!

Έκθεση φωτογραφίας καλλιτεχνικού γυμνού πραγματοποιείται στο Cinemarian από το Σάββατο 26 ως τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, μεταξύ 18:00 – 22:00.

Η έκθεση αποτελείται από δυο ξεχωριστές ενότητες:

Εργαστήρι Καλλιτεχνικού Γυμνού

Πρόκειται για μια επιλογή από τις καλύτερες φωτογραφίες που τράβηξαν ερασιτέχνες κι επαγγελματίες φωτογράφοι στα εργαστήρια που οργάνωσε ο Ανδρέας Κατσικούδης με βοηθό τον Κώστα Σταμπάνη. Περιλαμβάνει λήψεις, με διάφορα μοντέλα, σε κλειστό, αλλά και σε ανοιχτό χώρο (θάλασσα, δάσος, εγκαταλειμμένα κτίρια) που δείχνουν πόσο διαφορετικό είναι το βλέμμα του κάθε φωτογράφου. Την ίδια ώρα, με παρόμοιο φως και το ίδιο μοντέλο, κάθε συμμετέχων (-ουσα) εκφράστηκε με το δικό του τρόπο.

Συμμετείχαν οι φωτογράφοι: ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΔΡΑΧΤΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΛΑΣΙΔΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΡΕΤΤΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΡΑΝΤΑΚΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΦΛΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΙΝΟΣ, ΛΙΛΗ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ, ΘΑΝΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΠΑΝΗΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗΣ.

Διαγωνισμός Φωτογραφίας από το Διάφραγμα 26

Μετά από ανοιχτή πρόσκληση από τη φωτογραφική ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26  έστειλαν συμμετοχές δημιουργοί από όλη την Ελλάδα. Οι εικόνες που διακρίθηκαν τυπώθηκαν, με έξοδα της ομάδας, και θα παρουσιαστούν σε αυτή την έκθεση. Υπήρξαν πολλές συμμετοχές, κυρίως από γυναίκες φωτογράφους, και πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα. Στόχος των λήψεων που παρουσιάζονται είναι να φανεί αυτός ο πλούτος τους κι όχι να προκύψει μια έκθεση με ομοιογένεια.

Οι πέντε νικητές τους διαγωνισμού (με αλφαβητική σειρά) ήταν οι: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ, ΧΡΥΣΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ, ΡΑΝΙΑ ΜΠΑΛΑΧΟΥΤΗ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

Διακρίθηκαν επίσης οι: ΑΡΤΕΜΙΣ ΛΙΑΓΚΑ, ΣΙΔΕΡΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΚΑΡΑΚΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΛΑΟΥΤΑΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΚΠΟΥΝΑΔΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΝΙΑΝΝΑ ΤΣΕΡΚΕΖΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, JE_ON_PAPAGEORGIOU, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΡΑΚΟΥ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΟΣΜΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΖΑΡΗΣ

Συνολικός στόχος των διοργανωτών για την έκθεση, είναι να αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη για τις φίλες και φίλους της φωτογραφίας!

  • Χώρος: Cinemarian – Σισμάνη 16, Νέος Κόσμος (πλησίον μετρό ΦΙΞ, χάρτης)
  • Διάρκεια: 26 – 28 Ιουνίου 2021
  • Ωράριο: 18:00 – 22:00
  • Είσοδος: Ελεύθερη
  • Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ανδρέας Κατσικούδης
  • Υπεύθυνος διοργάνωσης: Κώστας Σταμπάνης

– Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Δημήτρης Ζαραφωνίτης

 


Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.