Νέα

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Oδυνηρή μέρα για την Ελλάδα.

Τραγικός είναι ο απολογισμός από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τις περιοχές της Νέας Περάμου και της Μάνδρας Αττικής. Νεκρός εντοπίστηκε στις 21/11/17 ένας από τους δύο αγνοούμενους που αναζητούνταν στη Μάνδρα, μετά τη θεομηνία. Η σορός εντοπίστηκε από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής κοντά στο αμαξοστάσιο της Μάνδρας. Έτσι ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες ανέρχεται πλέον στους 21, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον τελευταίο αγνοούμενο.

Όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί, εκτός από τη Μάνδρα στη Νέα Πέραμο και την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. Τα ορμητικά νερά έκοψαν δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Τα νερά σε πολλά σημεία έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρισκόταν στο διάβα τους. Τα σωστικά συνεργεία κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν άτομα που είχαν παγιδευτεί στα σπίτια τους. Ολόκληρη η περιοχή καλύφθηκε από φερτά υλικά που κατέβηκαν από το βουνό.

Εθνικό πένθος για τα θύματα της θεομηνίας στη Δυτική Αττική κήρυξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανακοίνωσε άμεσα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων. Με δήλωσή του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα τους με όσα μέσα έχει στη διάθεσή της.

 – Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

  • Το άρθρο ανανεώνεται διαρκώς με κάθε νεότερη σχετική πληροφορία.