Εκθέσεις φωτογραφίας

NAXOS 13-18: THE PHOTO EXHIBITION

Το βλέμμα των εφήβων της Νάξου για τον τόπο τους με την φωτογραφική καθοδήγηση της έμπειρης ομάδας του Athens Photo World!

Η έκθεση φωτογραφίας «Naxos 13-18: The Photo Exhibition» ταξιδεύει από το νησί των Κυκλάδων στην Αθήνα και φιλοξενείται στην περίφραξη της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις 11 Ιουλίου 2023.

Η πολιτιστική πρωτοβουλία «Μια βραδιά κάτω από την ελιά» που εμπνεύστηκε η κ. Μαρία Πολυκρέτη πραγματοποίησε στη Νάξο, με τους έφηβους και τις έφηβες του νησιού ένα ιδιαίτερο φωτογραφικό εργαστήριο, με την φωτογραφική καθοδήγηση της έμπειρης ομάδας του Athens Photo World: του Θανάση Σταυράκη, του Γιάννη Κολεσίδη, της Χριστίνας Καλλιγιάννη, αλλά και τη συνεργασία του Μιχάλη Βαράκλα και του Πέτρου Γιαννακούρη.

Μιχάλης Τάκος

Η ομάδα εφήβων μαθητευόμενων φωτογράφων εξερεύνησαν τη Νάξο, τον τόπο τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης, αποτυπώνοντας, με την προσωπική τους ματιά, στιγμές στο χώρο και το χρόνο. Εκπαιδεύτηκαν στις βασικές φωτογραφικές έννοιες αλλά και στη χρήση της κάμερας, είτε των κινητών τηλεφώνων, είτε ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Με τις λήψεις τους επιχείρησαν να αποτυπώσουν τους δικούς τους κώδικες, τις δικές τους ιδέες, αλλά και τις ελπίδες και τα όνειρα τους.

Ιουλιανή Μαργαρίτη

Η έκθεση αυτή, με την ευγενική φιλοξενία της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα και την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη της Generali Hellas και της Alpha Bank, χρησιμοποιεί τον οικουμενικό κώδικα της εικόνας για να ενώσει ένα νησί με μια πρωτεύουσα, μια χώρα με μια άλλη, και όλους εμάς, τους περαστικούς που την κοιτάζουμε και συναντιόμαστε με το βλέμμα μας στις φωτογραφίες των νεαρών δημιουργών της.

Η έκθεση «Naxos 13-18: The Photo Exhibition» έρχεται σαν επιστέγασμα της προσπάθειας των εφήβων και της επιτυχημένης συνεργασίας του Athens Photo World με την πολιτιστική πρωτοβουλία της Μαρίας Πολυκρέτη «Μια βραδιά κάτω από την ελιά».

Γιώργος Βερύκοκκος

Στην έκθεση συμμετέχουν οι νέοι φωτογράφοι: Ναταλία Ανεβλαβή / Βασίλης Ανεβλαβής / Καλλιόπη Βενιέρη / Γιώργος Βερύκοκκος / Ευάγγελος Γιώργος Γενούζος / Ευαγγελία Δρύλλη / Κατερίνα Αμυγδαλιά Θεοφίλου / Μάριος Hoxha / Γιάννης Κατεινάς / Άννα Κοκίου / Βασίλης Κουτρούλης / Μαριάννα Μαγκανάρη / Ιουλιανή Μαργαρίτη / Μαρίνα Μουστάκη / Μαριάννα Νάννα / Θησέας Παπανικολάου / Γιάννης Περιστεράκης / Νικόλας Ξενάκης / Ειρήνη Σαντοριναίου / Φλώρα Σαχά / Μιχάλης Τάκος.

Ευαγγελία Δρύλλη

  • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Βασίλης Κουτρούλης