Νέα Νέα μοντέλα

ΝΕΟΙ ΦΑΚΟΙ CANON

4 νέοι primary φακοί για τον έλεγχο της προοπτικής.

Η Canon παρουσίασε τέσσερις νέους φακούς στην premium σειρά L, προσφέροντας προηγμένες ευκαιρίες δημιουργικότητας για τους επαγγελματίες φωτογράφους και τους ενθουσιώδεις ερασιτέχνες.

Οι νέοι φακοί EF 85mm f/1.4L IS USM, TS-E 50mm f/2.8L MACRO, TS-E 90mm f/2.8L MACRO και TS-E 135mm f/4L MACRO υπόσχονται ευχρηστία, ανθεκτικότητα και αυξημένες δυνατότητες για φωτογραφικούς πειραματισμούς στην προοπτική και την κλίμακα.

EF 85mm f/1.4L IS USM

Σχεδιασμένος ακολουθώντας τις απόψεις των φωτογράφων από όλον τον κόσμο, ο φακός αυτός έχει σχεδιαστεί για να παράγει κολακευτικούς τόνους στην επιδερμίδα και όμορφη προοπτική για πορτρέτα και φωτογραφίες γάμου. Ο EF 85mm διαθέτει νέα σχεδίαση αποτελούμενη από 14 στοιχεία και 10 ομάδες και περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας στοιχεία ακριβείας για να διορθώνονται οι χρωματικές αποκλίσεις και για να παρέχει την οπτική απόδοση που απαιτείται από τους νεότερους, υψηλής ανάλυσης αισθητήρες. Η ποιότητα της εικόνας βελτιώνεται ακόμη περισσότερο χάρη στην τεχνολογία επίστρωσης Air Sphere Coating (ASC). Αυτό το υπέρλεπτο διαθλαστικό στρώμα στον EF 85mm εξαλείφει τα λαμπιρίσματα και τις σκιάσεις, εξασφαλίζοντας καθαρές και ελκυστικές εικόνες.

Ο EF 85mm είναι εφοδιασμένος με ένα ηλεκτρομαγνητικό (Electro Magnetic) διάφραγμα, το οποίο χρησιμοποιεί ένα ευρύ διάφραγμα f/1.4 αποτελούμενο από εννέα λεπίδες. Αυτό του επιτρέπει να συλλαμβάνει ένα ελκυστικό “bokeh” look, το οποίο είναι απαραίτητο για εντυπωσιακές λήψεις. Το διάφραγμα είναι επίσης ικανό να μεταδίδει περισσότερο φως για να ενισχύει την έκθεση και τον έλεγχο βάθος πεδίου. Αυτή η γρήγορη απόδοση του διαφράγματος είναι κρίσιμη για πορτρέτα που ξεχωρίζουν, εκεί που το υποκείμενο βρίσκεται στο επίκεντρο της εστίασης. Οι φωτογράφοι μπορούν επίσης να αξιοποιήσουν την απαράμιλλη σταθερότητα του συστήματος σταθεροποίησης 4 στοπ του EF 85mm, το οποίο αποτρέπει το κούνημα της μηχανής σχετικά με την αλλοίωση των εικόνων. Ο συνδυασμός της σταθεροποίησης εικόνας και του γρήγορου διαγράφματος καθιστά τον φακό EF 85mm τέλειο για χρήση στη βιντεοσκόπηση.

Canon EF 85mm f/1.4L IS USM

Ο EF 85mm διαθέτει ένα υψηλής ταχύτητας σύστημα αυτόματης εστίασης (Auto Focus – AF) με μοτέρ δαχτυλιδιού Ultrasonic Motor (USM), το οποίο συνεργάζεται με τη CPU του φακού και τους αλγόριθμους αυτόματης εστίασης για να παράσχει γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση. Το σύστημα USM AF είναι επίσης απολύτως ήσυχο, βοηθώντας το φωτογράφο να τραβά εξαιρετικές φωτογραφίες με διακριτικότητα σε περιπτώσεις όπως γάμους. Το σύστημα AF διαθέτει επίσης πλήρη χειροκίνητη παράκαμψη και είναι συμβατό με όλη την οικογένεια των καμερών Cinema EOS.

Ο φακός επωφελείται επίσης από την προηγμένη ανθεκτικότητα που παρέχει η Canon χάρη στην κατασκευή των φακών της σειράς L. Χάρη στην στεγανοποίηση του EF 85mm κατά των καιρικών φαινομένων και την επίστρωση φθορίου, ο φακός έχει σχεδιαστεί ειδικά για αντίξοες και μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες.

Το πλήρες σύνολο χαρακτηριστικών του EF 85mm καθιστά τον συγκεκριμένο φακό το τέλειο εργαλείο για όλους τους φωτογράφους πορτρέτων, τέλειο για οποιονδήποτε χρειάζεται έναν ευέλικτο τηλεφακό που μπορεί να ανταπεξέλθει σε πολλές περιπτώσεις όπως σε γάμους, σε εκδηλώσεις και σε φωτογραφήσεις σε στούντιο, αλλά και σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

 TS-E 50mm f/2.8L MACRO, TS-E 90mm f/2.8L MACRO, TS-E 135mm f/4L MACRO

Από τότε που παρουσιάστηκαν οι φακοί TS-E 17mm f/4L και TS-E 24mm f/3.5L II, η Canon έχει δεχτεί σχόλια για να μεταφέρει το εύρος του ελέγχου της κίνησης του φακού σε μακρύτερα εστιακά μήκη. Η Canon απάντησε σε αυτά με την παρουσίαση των φακών TS-E 50mm f/2.8L MACRO, TS-E 90mm f/2.8L MACRO και TS-E 135mm f/4L MACRO. Αυτοί οι φακοί προσφέρουν χαρακτηριστικά που ενισχύουν τη φωτογραφική δημιουργικότητα, όπως εξειδικευμένη λειτουργικότητα κλίσης, μετατόπισης και περιστροφής, αλλά και macro. Παράλληλα με την πρωτοποριακή οπτική σχεδίαση και ακρίβεια της σειράς L, ο TS-E 135mm εμπλουτίζει τη σειρά TS-E με το μακρύτερο εστιακό του μήκος, ενώ ο TS-E 50mm και ο TS-E 90mm αντικαθιστούν τα υπάρχοντα μοντέλα TS-E 45mm f/2.8 και TS-E 90mm f/2.8, αντίστοιχα.

Canon TS-E 50mm f/2.8L MACRO

Ο TS-E 50mm είναι κατάλληλος για τοπία, αρχιτεκτονική και στούντιο φωτογραφία, ενώ ο TS-E 90mm και ο TS-E 135mm προορίζονται περισσότερο για πορτρέτα και μακροφωτογράφηση στο στούντιο.

Οι λειτουργία μετατόπισης των TS-E 50mm, TS-E 90mm και TS-E 135mm επιτρέπει στο φακό να μετατοπίζεται επάνω, κάτω, αριστερά ή δεξιά, ελαχιστοποιώντας έτσι την παραμόρφωση της προοπτικής. Αυτή η δυνατότητα χρησιμεύει συχνά στην αρχιτεκτονική φωτογραφία, καθώς επιτρέπει τη διόρθωση της προοπτικής της εικόνας – όπως την εγγενή παραμόρφωση που παρατηρείται στην κορυφή της εικόνας ενός ψηλού κτιρίου. Μια από τις δημιουργικές χρήσεις της λειτουργίας κλίσης είναι το “εφέ μινιατούρας”, δηλαδή την μετακίνηση του φακού κατά τρόπο ώστε διαφορετικά στοιχεία της εικόνας παραμένουν εστιασμένα, κάνοντας έτσι ορισμένα άλλα να δείχνουν μικροσκοπικά.

Canon TS-E 90mm f/2.8L MACRO

Η ελάχιστη εστιακή απόσταση των τριών φακών έχει επίσης βελτιστοποιηθεί για μακροφωτογράφηση, δημιουργώντας εικόνες σε μισό μέγεθος απ’ ότι το φυσικό πρότυπο, με μέγιστη μεγέθυνση 0,5x. Για παράδειγμα, ο TS-E 135mm επιτρέπει στους φωτογράφους να είναι 49 εκατοστά μακριά από το υποκείμενο και εντούτοις να επιτυγχάνουν αυτή τη μεγέθυνση. Αυτό είναι ιδανικό όταν εργάζεται κανείς σε στούντιο με φώτα, καθώς καθιστά ευκολότερη την τοποθέτηση των φωτιστικών για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την παράδοση της Canon, η οποία χρησιμοποιεί το υψηλότερης ποιότητας και ανώτερης ακρίβειας μορφοποιημένο γυαλί, οι φακοί TS-E 50mm, TS-E 90mm και TS-E 135mm επιτρέπουν υψηλή ανάλυση μέχρι τα άκρα της εικόνας και πολύ χαμηλά επίπεδα παραμόρφωσης. Και οι τρεις αυτοί φακοί διαθέτουν καινοτομική οπτική σχεδίαση για να αποκόψουν το διαθλώμενο φως, το οποίο μπορεί να παρεμποδίζει την ακριβή εστίαση, και τα στοιχεία εξαιρετικά χαμηλής διασποράς UD (ultra-low dispersion) του φακού να παράξουν ευκρινέστερες εικόνες. Οι βελτιωμένες επιστρώσεις του φακού εξασφαλίζουν εξαιρετική χρωματική ισορροπία και ταυτόχρονα ελαχιστοποιούν το ενδεχόμενο η ποιότητα της εικόνας να επηρεαστεί από σκιάσεις.

Canon TS-E 135mm f/4L MACRO