Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί

“H EIKONA THΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ”: OI NIKHTEΣ TOY ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟY

Δόθηκαν 3 πρώτα βραβεία και 13 έπαινοι, ενώ 64 ήταν συνολικά οι αναρτήσεις!

Ολοκληρώθηκε η επιλογή των καλύτερων συμμετοχών στον διαγωνισμό φωτογραφίας ντοκουμέντου με θέμα το Αστικό Τοπίο και την Φωτογραφία Δρόμου και τίτλο «Η Εικόνα της Πόλης μου» που διοργάνωσε το «Κέντρο Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Δράσεων – NEW MEDIA ART» στα πλαίσια της δράσης «Ανάδειξη και Προβολή του Έργου Νέων Δημιουργών Φωτογράφων στον Τομέα του Αστικού Τοπίου και της Φωτογραφίας Δρόμου» με την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αλλά και διακεκριμένων εταιριών του φωτογραφικού κλάδου.

380 φωτογράφοι με περίπου 1800 συμμετοχές ήταν ένας τεράστιος αριθμός, μία ευχάριστη έκπληξη για τους διοργανωτές και μια σημαντική πρόκληση για την επιτροπή των κριτών, οι οποίοι έπρεπε να περιορίσουν τις συμμετοχές σε μόλις 64 αναρτήσεις από τις οποίες και επελέγησαν τα 3 πρώτα βραβεία και οι 13 έπαινοι καθώς και το ειδικό βραβείο της νεώτερης φωτογράφου. Για όλους τους παραπάνω εξασφαλίστηκαν σημαντικά έπαθλα από εταιρείες του φωτογραφικού χώρου.

Η εκδήλωση απονομής και η έκθεση των φωτογραφιών των 64 φιναλίστ θα γίνει στην Blank Wall Gallery (Φωκ.Νέγρη 55, Πλ.Κυψέλης) στις 12 Νοεμβρίου 2021, στις 19:00. 

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από διακεκριμένα πρόσωπα στο χώρο της φωτογραφίας  – ενδεικτικά αναφέρονται (με αλφαβητική σειρά) οι:

  • Αποστολόπουλος Νίκος, Επίκ.Καθηγητής Τμ.Φωτ/φίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Επιστημονικός Υπεύθυνος της δράσης
  • Δολόπικος Μάρκος, Καλ/κός Δ/ντής Blank Wall Gallery
  • Ιατρόπουλος Σπύρος, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας
  • Καράμπελας Κώστας, Εκπαιδευτικός Τμ. Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,
  • Κατσάγγελος Γιώργος, Καθηγητής Τμ. Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, ΑΠΘ
  • Μελετζής Μενέλαος, Σύμβουλος Εκδόσεων της Nexus Publications AE
  • Τζίμας Tάκης, Επίκ. Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμ. Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Σπύρος Καλύβας – Β΄ΒΡΑΒΕΙΟ στο διαγωνισμό

Απονομές & έκθεση 

Την απονομή των βραβείων έχει κληθεί να την κάνει η ΥΠ.ΠΟ.Α. Κα Λ.Μενδώνη. Έχουν επίσης κληθεί να παρίστανται ο Πρύτανης και οι Αντιπρυτάνεις του Παν/μίου Δυτ.Αττικής.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων η είσοδος στη γκαλερί που είναι χώρος “CovidFree” γίνεται μόνο με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης νόσησης. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των παρόντων ανά πάσα στιγμή εντός του χώρου θα περιορίζεται στα 35 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για το πρώτο μέρος της εκδήλωσης που θα περιλαμβάνει τις απονομές των βραβείων και θα ξεκινήσει στις 19:00.

Θωμάς Νεράντζης: Γ΄ΒΡΑΒΕΙΟ στο διαγωνισμό

Η έκθεση για το κοινό θα ανοίξει στις 20:00 πάντοτε όμως με τον περιορισμό των 35 ατόμων το οποίο σημαίνει πως θα υπάρχει εναλλαγή των επισκεπτών ώστε να μπορέσουν να την δουν όλοι.

Σε κάθε περίπτωση, η γκαλερί θα είναι ανοικτή και την επομένη Σάββατο 13 Νοεμβρίου σπό τις 12:30 έως τις 14:30 και από την Δευτέρα 15 έως και την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου από τις 17:30 έως τις 21:30 οπότε οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προγραμματίσουν εύκολα την επίσκεψη τους.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες που επιλέχτηκαν από την κριτική επιτροπή!

  • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Μίνα Τρίκαλη, Α΄ΒΡΑΒΕΙΟ του διαγωνισμού