Νέα Νέα μοντέλα

NEOΣ AF-S DX NIKKOR 16–80mm f/2.8–4E ED VR

Με εστιακή απόσταση που καλύπτει από τοπία μέχρι πορτρέτα.

H Nikon ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου φακού zoom υψηλής απόδοσης με φορμά DX. Εξοπλισμένος με την πιο πρόσφατη τεχνολογία και με εξαιρετικά compact κατασκευή, ο φακός NIKKOR DX 16–80mm f/2.8–4 κατασκευάστηκε για φωτογράφους με υψηλές προσδοκίες από τον εξοπλισμό τους.

Το μεγάλο εύρος εστιακής απόστασης 16–80 mm καλύπτει εύκολα τις περισσότερες περιστάσεις φωτογράφισης: από τοπία έως πολύ κοντινά πορτρέτα. Το φωτεινό διάφραγμα f/2,8–4 προσφέρει ένα πλεονέκτημα χαμηλού φωτισμού, ενώ η λειτουργία απόσβεσης κραδασμών τεσσάρων στοπ της Nikon διατηρεί την ευκρίνεια των φωτογραφιών ακόμα και σε μικρές ταχύτητες κλείστρου. Πρόκειται για τον πρώτο φακό DX που διαθέτει ορισμένες από τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες επαγγελματικού επιπέδου της Nikon, συμπεριλαμβανομένου ενός ηλεκτρομαγνητικού διαφράγματος και μιας προστατευτικής επίστρωσης φθορίου. Επίσης, είναι ο πρώτος φακός DX που διαθέτει τη διάσημη νανοκρυσταλλική επίστρωση της Nikon.

Γρήγορο zoom & σύγχρονη τεχνολογία
Ο νέος φακός NIKKOR DX 16–80mm f/2.8–4 αποτελεί μια συναρπαστική επιλογή για περιπετειώδεις φωτογράφους. Το ευέλικτο zoom 5x καλύπτει το ισοδύναμο των 24–120 mm σε φορμά πλήρους κάδρου, ενώ το γρήγορο μέγιστο διάφραγμα ανοίγει τους ορίζοντες για περισσότερες δυνατότητες λήψης. Ανεξάρτητα από την τιμή εύρους zoom με την οποία πραγματοποιείτε λήψη, είτε είναι η ακραία τιμή στην ευρεία γωνία είτε η ακραία τιμή στην τηλεφωτογραφία, μπορείτε να επιτύχετε όμορφο θαμπό φόντο, ευκρινείς λήψεις σε χαμηλό φωτισμό και ευδιάκριτο διαχωρισμό θέματος και φόντου. Επίσης, η ελάχιστη απόσταση εστίασης σάς επιτρέπει να πλησιάσετε σε απόσταση έως και 0,35 m.

Ένα ηλεκτρομαγνητικό διάφραγμα υπόσχεται πιο ακριβείς εκθέσεις, ειδικά κατά τη λήψη σε υψηλές ταχύτητες καρέ. Η προστατευτική επίστρωση φθορίου της Nikon προστατεύει από το νερό, τη σκόνη και τη βρωμιά, ενώ διευκολύνει τον καθαρισμό του γυαλιού εξαλείφοντας τον κίνδυνο καταστροφής της επιφάνειάς του. Επίσης, είναι ο πρώτος φακός DX που διαθέτει τη μη ανακλαστική νανοκρυσταλλική επίστρωση της Nikon.

Σταθερή και αθόρυβη λήψη
Ο φακός NIKKOR DX 16–80mm f/2.8–4 διαθέτει την τελευταία γενιά της τεχνολογίας απόσβεσης κραδασμών της Nikon. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τραβάτε φωτογραφίες σε ταχύτητες κλείστρου έως και τέσσερα στοπ βραδύτερες, χωρίς το θάμπωμα που μπορεί να προκύψει στις φωτογραφίες λόγω του κουνήματος της φωτογραφικής μηχανής. Η λειτουργία VR είναι αθόρυβη και προσφέρει δύο εναλλακτικές [Normal (Κανονική) για γενική λήψη κρατώντας τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι και Active (Ενεργή) για να αντισταθμίζει τους κραδασμούς που προκαλούνται από τα μηχανικά μέρη της φωτογραφικής μηχανής], ενώ διαθέτει επίσης και δυνατότητα αυτόματης ανίχνευσης τριπόδου.

Η λειτουργία VR εξασφαλίζει τη λήψη σταθερών φωτογραφιών, και η compact τεχνολογία αθόρυβου μοτέρ (SWM) παρέχει γρήγορη, αθόρυβη και ακριβή λειτουργία αυτόματης εστίασης σε όλο το εύρος zoom, το οποίο συνιστά σημαντικό πλεονέκτημα για τη βιντεοσκόπηση. Για απαιτητικές καταστάσεις όπου η εστίαση είναι κρίσιμη, ο διακόπτης λειτουργίας εστίασης M/A επιτρέπει την εύκολη ακύρωση της χειροκίνητης εστίασης.

Υψηλή οπτική απόδοση
Ο οπτικός σχεδιασμός του φακού διαθέτει 17 στοιχεία σε 13 ομάδες Εκτός από τη νανοκρυσταλλική επίστρωση και το προστατευτικό γυάλινο στοιχείο με επίστρωση φθορίου, υπάρχουν επίσης τρία στοιχεία ασφαιρικού φακού και τέσσερα γυάλινα στοιχεία εξαιρετικά χαμηλής διασποράς (ED). Τα διπλά είδωλα, η αντανάκλαση και οι παραμορφώσεις ελαχιστοποιούνται σε εικόνες υψηλής αντίθεσης σε πλήθος συνθηκών φωτισμού και σε ολόκληρο το εύρος zoom.

Ο φακός έχει βάρος μόλις 480 gr και παρέχεται με ειδικό σκίαστρο μπαγιονέτ HB-75.