Νέα Νέα μοντέλα

NIKON: ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΦΑΚΟΙ ZOOM 18–55 MM DX

H έξυπνη επιλογή για την πιστή αποτύπωση της καθημερινότητας!

Η Nikon προσθέτει στη σειρά φακών NIKKOR δύο νέους φακούς zoom με φορμά DX που αποτυπώνουν καθημερινές φωτογραφίες και video. Χάρη στο μικρό τους μέγεθος και το εύρος zoom που κυμαίνεται από κανονική έως ευρεία γωνία προβολής, ο AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR και ο AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G προτείνονται ως φακοί καθημερινής χρήσης για όσους χρησιμοποιούν φωτογραφικές μηχανές D-SLR εισαγωγικής κατηγορίας της Nikon.

Για αστικά ή εξοχικά τοπία και για πορτραίτα ή οικογενειακές στιγμές, αυτοί οι φακοί πολλαπλών λειτουργιών αποτελούν την πιο έξυπνη επιλογή για την πιστή αποτύπωση της καθημερινότητας. Και οι δύο φακοί καλύπτουν το δημοφιλές εύρος εστιακής απόστασης 18–55 mm και διαθέτουν μέγιστο διάφραγμα f/3,5–5,6. Είναι επίσης οι πρώτοι φακοί NIKKOR όπου χρησιμοποιείται ο νέος μηχανισμός Stepping Motor της Nikon που εστιάζει γρήγορα και είναι ιδανικός για τη λήψη video. Ο φακός AF-P DX NIKKOR 18–55mm VR περιλαμβάνει την τεχνολογία απόσβεσης κραδασμών της Nikon χάρη στην οποία εξασφαλίζει καθαρές εικόνες χωρίς θάμπωμα, με εξαιρετική απόδοση στις συνθήκες χαμηλού φωτισμού ενώ και οι δύο φακοί είναι εξοπλισμένοι με μηχανισμό συμπτυσσόμενου φακού για εξαιρετική φορητότητα. Με τη σταθερά δυνατή απόδοσή τους, αυτοί οι φακοί 18–55 mm χαρίζουν στους αρχάριους χρήστες φωτογραφικών μηχανών D-SLR εξαιρετική ισορροπία ποιότητας εικόνας, ευελιξίας και προσιτής τιμής (ειδικά όταν αγοράζονται ως μέρος κιτ).

Νέος μηχανισμός Stepping Motor – ομαλή και γρήγορη αυτόματη εστίαση

Χάρη στο μηχανισμό Stepping Motor της Nikon και στους δύο αυτούς νέους φακούς η εστίαση είναι πιο γρήγορη και αθόρυβη από ποτέ. Κατά το ζουμάρισμα για τη λήψη μιας φωτογραφίας, η εστίαση στα θέματα γίνεται αμέσως και με απόλυτη ακρίβεια. Κατά τη λήψη video, ο μηχανισμός σάς επιτρέπει να αλλάζετε την εστίαση από θέμα σε θέμα ομαλά, ουσιαστικά χωρίς κανένα μηχανικό θόρυβο. Στις λήψεις video δεν ακούγονται πλέον οι χαμηλοί αλλά ενοχλητικοί μηχανικοί ήχοι της εστίασης του φακού.

Απλοποιημένος έλεγχος και αυξημένη φορητότητα

Η μικρών διαστάσεων και ελαφριά κατασκευή τους εξασφαλίζει εύκολο χειρισμό και για τους δύο φακούς. Αυτοί είναι επίσης οι πρώτοι φακοί Nikon που επιτρέπουν στους χρήστες να πραγματοποιούν εναλλαγή από αυτόματη σε χειροκίνητη εστίαση ή να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν το VR από το μενού της φωτογραφικής μηχανής. Δεν υπάρχουν διακόπτες στο κυρίως σώμα του φακού κι επομένως δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξετε από λάθος τις ρυθμίσεις ενώ πραγματοποιείτε λήψη. Το σώμα του φακού AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR ζυγίζει μόλις 205 g, ενώ του AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G μόλις 195 g. Και οι δύο φακοί συμπτύσσονται όταν δεν χρησιμοποιούνται και κατά συνέπεια είναι εξαιρετικά εύκολο να τους μεταφέρετε στην τσάντα σας ή να τους έχετε συνδεδεμένους στη φωτογραφική μηχανή όταν φεύγετε για κάποιο ταξίδι.

Ποιότητα εικόνας

Αυτοί οι φακοί είναι ειδικά σχεδιασμένοι για να αξιοποιούν στο μέγιστο τον μεγάλο αριθμό pixel και τον προηγμένο αισθητήρα εικόνας των φωτογραφικών μηχανών Nikon D-SLR με φορμά DX. Κάθε φακός περιλαμβάνει δύο ασφαιρικά στοιχεία που ελαχιστοποιούν τη σφαιρική εκτροπή και άλλες μορφές παραμόρφωσης για να εξασφαλίζετε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και video με ζωντανά χρώματα, εντυπωσιακή αντίθεση και ευκρινείς λεπτομέρειες.