Νέα Νέα μοντέλα

NEA ΠΡΟΪΟΝΤΑ CANON

Περαιτέρω ενδυνάμωση για το οπλοστάσιο της κορυφαίας εταιρίας.

Nέα compact, νέος φακός και νέο επαγγελματικό φλας από την εταιρία!

Ας τα δούμε αναλυτικότερα:

  • Canon PowerShot SX620 HS

H νέα κόμπακτ μηχανή από την Canon είναι η PowerShot SX620 HS, που διαδέχεται την SX610 και είναι κατάλληλη για όσους θέλουν μια μηχανή με μικρές διαστάσεις και υψηλή απόδοση. Διαθέτει αισθητήρα CMOS 20.2MP, ο οποίος συνεργάζεται με επεξεργαστή DIGIC 4+ καθώς και φακό με εστιακό μήκος που αντιστοιχεί σε 25-625mm. Διαθέτει ενσωματωμένες λειτουργίες Wi-Fi και NFC για να μοιράζεστε αρχεία σε smartphone και ταμπλέτες αλλά και στο σταθμό Connect Station CS 100 της Canon. H οθόνη είναι αρκετά μεγάλη, 3.0’’, και διαθέτει ανάλυση 922,000 dots. H λειτουργία Hybrid Auto επιτρέπει την εγγραφή ενός βίντεο μέχρι 4 δευτ, πριν από κάθε εικόνα και στη συνέχεια συνδυάζει αυτόματα το βίντεο με τη φωτογραφία. Η λειτουργία Smart AUTO επιλέγει αυτόματα τις σωστές ρυθμίσεις για το κάθε θέμα που φωτογραφίζετε. Η λειτουργία Auto Zoom ζουμάρει αυτόματα σε ένα θέμα και διατηρεί την εστίαση σε αυτό. Η μηχανή θα είναι διαθέσιμη σε μαύρο, κόκκινο και ασημένιο χρώμα εντός του Μαΐου 2016.

PowerShot SX620 HS RED FRT

  • Canon EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM

O νέος φακός EF-M 28mm f/3.5 από την Canon είναι σχεδιασμένος ειδικά για τη σειρά μηχανών EOS M. Είναι ο πρώτος φακός παγκόσμια που διαθέτει ένα ζεύγος πολύ μικρών Macro Lite φλας με τα οποία μπορείτε να φωτίσετε αντικείμενα που φωτογραφίζετε σε πολύ κοντινές αποστάσεις. Τα δύο ημικυκλικά φλας βρίσκονται γύρω από το μπροστινό στοιχείο του φακού και μπορούν να ενεργοποιηθούν και τα δύο μαζί ή ανά ένα. Μπορεί επίσης να επιλεγεί ρύθμιση φωτεινότητος ανάμεσα σε “bright” και “dim”. Ο φακός προσφέρει μεγέθυνση 1:1, αλλά υπάρχει και η λειτουργία Super Macro, με την οποία μπορείτε να έχετε μεγέθυνση 1.2Χ. Διαθέτει σύστημα μείωσης κραδασμών Hybrid IS, όμοιο με αυτό που υπάρχει στον Canon EF 100mm f/2.8L Macro. Το μοτέρ εστίασης παρέχει γρήγορη εστίαση αλλά και αθόρυβη λειτουργία, κάτι σημαντικό όταν κάνετε λήψη βίντεο. Η κατασκευή του περιλαμβάνει ένα στοιχείο UD και δύο ασφαιρικά, ενώ η εστιακή του απόσταση αντιστοιχεί σε 45mm στο φορμά 35mm. Η διάθεσή του θα αρχίσει τον προσεχή Ιούνιο.

EF-M 28mm f3.5 Macro IS STM FSL Super Macro mode with hood

  • Canon Speedlite 600EX II-RT

To 600 EX II-RT είναι το νέο κορυφαίο φλας από την Canon για τις μηχανές της σειράς EOS. Αντικαθιστά το 600ΕΧ-RT και βελτιώνει το χρόνο επαναφόρτισης κατά 1.1-1.5Χ, σε συνεχή φωτογράφηση, όταν χρησιμοποιούνται μπαταρίες ΑΑ και κατά 2Χ όταν χρησιμοποιείται η νέα προαιρετική μπαταριοθήκη CP-E4N της Canon. H κεφαλή του καλύπτει εστιακή μήκη 20-200mm και οδηγός αριθμός είναι 60m σε ISO 100, κάτι που το κάνει το πιο δυνατό φλας της εταιρίας. Η ασύρματη ενεργοποίηση είναι δυνατή και με ραδιοσυχνότητες και με υπέρυθρες ακτίνες, ενώ μπορεί να υποστηρίξει σαν Master φλας μέχρι 5 ομάδες συμβατών φλας. Διαθέτει κατασκευή ανθεκτική σε σκόνη και υγρασία, κι έτσι μπορείτε άνετα να το χρησιμοποιείτε σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Είναι εφοδιασμένο με νέο ενσωματωμένο διαχύτη καθώς και ένα σετ έγχρωμων φίλτρων. Η διάθεσή του θα αρχίσει τον προσεχή Ιούνιο.

Speedlite 600EX II-RT LCD On BCK

 


Aρθρογράφος

Γιώργος Ατσαμετάκης

Freelance φωτογράφος, που ασχολείται με το μέσο πάνω από σαράντα χρόνια. Τα πιο αγαπημένα του θέματα είναι οι άνθρωποι, τα σπορ και η φύση. Εικόνες του έχουν διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας και έχουν δημοσιευτεί τόσο σε διεθνή μέσα, μέσω πρακτορείων, όσο και σε πληθώρα ελληνικών περιοδικών. Έχει διατελέσει επί μακρά σειρά ετών Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων για το περιοδικό Photonet.