Νέα μοντέλα

NEOI ΦΑΚΟΙ ΤΑMRON

Νέες λύσεις για τις λήψεις σας!

Η εταιρία ανακοίνωσε τρεις νέους φακούς: δύο για full-frame DSLR και έναν για full-frame mirrorless.

Ο 35-150mm f/2.8-4 Di VC OSD είναι ένας γρήγορος φακός που προορίζεται για γενική χρήση αλλά και για πορτρέτα. Η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι 17.7” σε όλη την εστιακή γκάμα. Ο φακός προσφέρει κορυφαία οπτική απόδοση χάρη στα στοιχεία LD (Low Dispersion) που διαθέτει αλλά και τα ασφαιρικά στοιχεία, που διορθώνουν όλες τις εκτροπές. Επιπλέον διαθέτει διπλή μονάδα επεξεργαστή, Dual MPU, που εξασφαλίζει εξαιρετική ακρίβεια εστίασης και αποτελεσματική διόρθωση κραδασμών.

H παρουσίαση του SP 35mm f/1.4 Di USD συμπίπτει με την 40η επέτειο της σειράς φακών SP (Super Performance) που προσφέρουν κορυφαία οπτική απόδοση. Ο φακός διαθέτει πολύ γρήγορο διάφραγμα f/1.4 εξαιρετική ακρίβεια εστίασης και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που τον κάνουν ιδανικό για όποιον θέλει τέλειο αποτέλεσμα. Μπορεί να καλύψει ευρεία γκάμα φωτογραφήσεων, φωτορεπορτάζ, τοπίο, σπορ, φωτογραφία δρόμου, ομάδες ανθρώπων κ.λπ.

Ο 17-28mm f/2.8 Di III RXD προορίζεται για mirrorless μηχανές Sony. Παρά το γρήγορο διάφραγμα f/2.8 έχει εξαιρετικά μικρές διαστάσεις και μικρό βάρος. Η διάμετρος φίλτρων είναι μόλις 67mm και αποτελεί τον τέλειο φακό για να τον έχετε πάντα μαζί σας για κάθε είδους φωτογράφηση. Η ελάχιστη απόσταση εστίασης στην ευρυγώνια θέση είναι 7.5” και για την εστίαση είναι υπεύθυνο το βηματικό μοτέρ RXD (Rapid eXtra-silent stepping Drive) που προσφέρει εντελώς αθόρυβη και κορυφαίας ακρίβειας εστίαση.

 


Aρθρογράφος

Γιώργος Ατσαμετάκης

Freelance φωτογράφος, που ασχολείται με το μέσο πάνω από σαράντα χρόνια. Τα πιο αγαπημένα του θέματα είναι οι άνθρωποι, τα σπορ και η φύση. Εικόνες του έχουν διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας και έχουν δημοσιευτεί τόσο σε διεθνή μέσα, μέσω πρακτορείων, όσο και σε πληθώρα ελληνικών περιοδικών. Έχει διατελέσει επί μακρά σειρά ετών Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων για το περιοδικό Photonet.