Νέα μοντέλα

ΤAMRON 28-200mm F/2.8-5.6 DI III RXD

Ο πρώτος φακός παγκόσμια στην κατηγορία του, με διάφραγμα f/2.8 στα 28mm!

Προορίζεται για μηχανές με άρμοση Sony E και είναι επίσης ο πρώτος της εταιρίας για ταξιδιωτική φωτογραφία στην κατηγορία full-frame mirrorless.

Στα 200mm, το μέγιστο διάφραγμα διατηρεί την πολύ καλή τιμή του f/5.6. Παρά τη μεγάλη γκάμα εστιακών αποστάσεων, οι διαστάσεις του είναι πολύ περιορισμένες και το βάρος σχετικά μικρό. H οπτική του απόδοση είναι προηγμένη και δίνει εξαιρετική ευκρίνεια χάρη στη χρήση 2 στοιχείων GM και 2 υβριδικών ASL, ακόμα και στα άκρα της εικόνας. Η χρήση ενός στοιχείου XLD και 2 LD εξασφαλίζει τη διόρθωση όλων των χρωματικών εκτροπών.

Ο φακός δίνει εικόνες με υψηλό κοντράστ, το οποίο δεν μειώνεται ούτε στη θέση τηλεφακού. Φυσικά η οπτική απόδοσή του αυξάνεται όταν χρησιμοποιούνται και οι αντίστοιχες διορθώσεις που διαθέτει η μηχανή. Η ελάχιστη απόσταση εστίασης δίνει εξαιρετικές δυνατότητες στο φακό. Στα 28mm η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι 19cm, απόσταση που προσφέρει μεγέθυνση 1:3.1. Στα 200mm, η αντίστοιχη απόσταση είναι 80cm, η οποία προσφέρει μεγέθυνση 1:3.8.

Πολύ ωραίο είναι και το bokeh που διαθέτει σε ανοικτά διαφράγματα, με ομαλή μετάβαση από το εστιασμένο στο ανεστίαστο μέρος της εικόνας. Ο φακός διαθέτει στεγανότητα ενάντια σε σκόνη και υγρασία, χάρη στη χρήση ελαστικών δακτυλιδιών στεγανότητας. Η λειτουργία εστίασης διαθέτει την τεχνολογία RXD (Rapid eXtra-silent stepping Drive) που προσφέρει γρήγορη, ακριβή αλλά και αθόρυβη εστίαση.

Το τελευταίο χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη λήψη βίντεο. Το εμπρός κρύσταλλο διαθέτει επίστρωση Fluorine που το κάνει ανθεκτικό στην επικάθιση υγρασίας, σκόνης και βρωμιάς. Φυσικά υποστηρίζει τη λειτουργία Eye-AF των μηχανών και το λογισμικό του μπορεί να αναβαθμιστεί μέσα από τη μηχανή.

Ο φακός ήδη βρίσκεται στα χέρια μας για αναλυτική δοκιμή! Θα διαβάσετε τις εντυπώσεις και τα συμπεράσματά μας σε ένα από τα προσεχή μας τεύχη: μείνετε συντονισμένοι!