Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “NIGHTSCAPE”: ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Ας δούμε τις νικητήριες φωτογραφίες!

Το φθινόπωρο είναι η εποχή όπου οι ημερήσιες ώρες με ηλιακό φως ξεκινούν να ελαττώνονται ενώ οι νύχτες μας αρχίζουν να μεγαλώνουν.

Ζητήσαμε, λοιπόν, από τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού να αναδείξουν φωτογραφικά τα βράδια τους!

1ος νικητής – Βασίλης Χρίστου

Βασίλης Χρίστου

Μια αναμφισβήτητα μαγική νυχτερινή λήψη, καθώς εκτός από τον γαλαξία είναι ορατό και το βόρειο σέλας: ένα σπάνιο και σίγουρα δύσκολο να καταγραφεί, ουράνιο φαινόμενο. Το κάδρο είναι προσεγμένο και σωστό, με τον ορίζοντα τοποθετημένο στη χρυσή τομή και κάθετα χωρισμένο στα δύο. Η αντανάκλαση στο νερό προσφέρει μια όμορφη συμμετρία στην εικόνα, ενώ δε λείπει η ποικιλία και η ζωντάνια των χρωμάτων.

2ος νικητής – Dion Pa

Dion Pa

Μια ενδιαφέρουσα λήψη που εκτός από το τοπίο συνδυάζει και το ανθρώπινο στοιχείο. Ωραίο κάδρο, με έντονο το στοιχείο της κεντρικής συμμετρίας: το παγκάκι με την κοπέλα στο κέντρο του κάδρου τραβά το μάτι του θεατή. Το δυνατό στοιχείο αυτής της φωτογραφίας είναι το βάθος που προσφέρει, «παίζοντας» πολύ ωραία με το πρώτο πλάνο και τον ορίζοντα. Τέλος, τα χρώματα του ουρανού δίνουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τα φώτα της πόλης από κάτω.

3ος νικητής – Σάκης Πιλάτος

Σάκης Πιλάτος

Ακόμη μία λήψη η οποία συνδυάζει όλα τα στοιχεία που προαναφέραμε στις άλλες δύο εικόνες. Έντονα χρώματα, εντυπωσιακή προοπτική, οριζόντια συμμετρία μέσω τής αντανάκλασης στο νερό αλλά και ίσως μια ελαφριά κάθετη συμμετρία με τα βουνά και τα σπίτια δεξιά κι αριστερά τής εικόνας. Η ταχύτητα κλείστου ήταν ακριβώς όση χρειαζόταν προκειμένου να «γράψει» σωστά τόσο η επιφάνεια του νερού όσο και τα σύννεφα στον ουρανό

Βest of the rest!

  • Oι νικητές του διαγωνισμού έχουν ανακοινωθεί στο τ. 199 του Photonet.