Νέα μοντέλα

NIKKOR Z 135mm f/1.8 S PLENA

Είτε μιλάμε για φωτογραφίες είτε για video, o νέος full-frame μεσαίος τηλεφακός της εταιρίας υπόσχεται άψογο bokeh!

Η ευρυγώνια μοντούρα Z, κατά τη Nikon, ανοίγει νέες δυνατότητες για τη σχεδίαση φακών και ο Plena τις εκμεταλλεύεται όλες για να προσφέρει πραγματικά κυκλικό bokeh ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες γωνίες του κάδρου.

Σε συνδυασμό με τη συμπίεση της εστιακής απόστασης 135 mm, ο διαχωρισμός του θέματος είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Ακόμη και όταν πραγματοποιείτε λήψεις με ανοικτό διάφραγμα σε περίπλοκο φόντο ή σε κοντινή απόσταση, ο φακός υπόσχεται πως ακόμα και οι πιο μικρές λεπτομέρειες μπορούν να απομονωθούν με απόλυτη ευκρίνεια σε αντίθεση με το αιθέριο bokeh.

Ο Plena διαθέτει την υψηλότερη συνολική ισχύ απόδοσης από οποιονδήποτε φακό S-Line καθώς και περιφερειακή φωτεινότητα που ξεπερνά οποιονδήποτε άλλο φακό S-Line στο f/1,8. Σε συνδυασμό με το στρογγυλεμένο διάφραγμα 11 λεπίδων και την πολύπλοκη οπτική κατασκευή, οι εκτροπές αντισταθμίζονται πλήρως: δεν χρειάζεται να μειώσετε τα στοπ του διαφράγματος για να αποφύγετε τη δημιουργία βινιέτας. Ακόμη και όταν πραγματοποιείτε ευρείες λήψεις, οι σημειακές πηγές φωτός όπως τα αστέρια ή τα φώτα της πόλης είναι ευκρινείς, στρογγυλές και καθαρές και το bokeh σε συνθήκες με κόντρα φως δεν εμφανίζει αντανάκλαση φωτοστέφανου.

Επιπλέον, η γρήγορη, ακριβής αυτόματη εστίαση του Plena καθιστά το συγκεκριμένης φακό σταθερής εστιακής απόστασης S-Line απόλυτα εύκολο στη χρήση, σύμφωνα με τη Nikon. Η εστίαση γίνεται γρήγορα σε οποιαδήποτε απόσταση εστίασης, ακόμη και στο ευρύτερο διάφραγμα όπου το εστιακό επίπεδο είναι πιο λεπτό. Ζυγίζοντας μόλις ένα κιλό και με προσαρμόσιμα στοιχεία ελέγχου, ο Plena είναι και όμορφα διαχειρίσιμος, είτε φωτογραφίζετε με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι είτε είστε με εξοπλισμό στήριξης.

Σύνοψη βασικών λειτουργιών

  • Βokeh: τέλεια στρογγυλοί κύκλοι bokeh είναι ορατοί ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες γωνίες του κάδρου. Δεν υπάρχει bokeh σε στυλ onion-ring ή cat-eye, όπως δεν υπάρχουν και διακριτά χρωματικά σφάλματα ή δημιουργία βινιέτας.
  • Οπτική σχεδίαση: 11 στρογγυλεμένες λεπίδες διαφράγματος και μια οπτική σχεδίαση που αποτελείται από 16 στοιχεία σε 14 ομάδες συνδυάζονται για την ελαχιστοποίηση της περίθλασης και την αντιστάθμιση του φαινομένου αντανάκλασης φωτοστέφανου και των σφαιρικών εκτροπών. Τα οπτικά στοιχεία τελευταίας τεχνολογίας περιλαμβάνουν γυάλινο στοιχείο SR της Nikon και ασφαιρικό στοιχείο φακού.
  • Απόδοση: είτε φωτογραφίζετε με διάφραγμα f/1,8 είτε με την ελάχιστη τιμή διαφράγματος, οι εικόνες εμφανίζουν ευκρινείς, εστιασμένες λεπτομέρειες με απαλά διαβαθμισμένο bokeh φόντου και προσκηνίου. Το χρώμα και η αντίθεση είναι εξαιρετικά, ακόμα και γύρω από άκρες υψηλής αντίθεσης.
  • Περιφερειακό φως ακόμη και στο f/1,8: η φωτεινότητα είναι ομοιόμορφη σε ολόκληρο το κάδρο, χωρίς να υπάρχει απώλεια ορατού φωτός στις άκρες, ακόμη και όταν πραγματοποιείτε λήψεις με ανοικτό διάφραγμα.
  • Έλεγχος για αντανάκλαση και κόντρα φως: Οι αποκλειστικές επιστρώσεις της Nikon Meso Amorphous και ARNEO αντισταθμίζουν την αντανάκλαση του φακού εξαλείφοντας το προσπίπτον φως που προκύπτει από οποιαδήποτε κατεύθυνση.

  • Αυτόματη εστίαση: Ο Plena αποκτά εστίαση γρήγορα και αθόρυβα σε όλες τις αποστάσεις εστίασης – από κοντινή απόσταση έως το άπειρο. Η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι μόλις 0,82 m.
  • Κατασκευή S-Line: διαμορφωμένος για απόλυτη ισορροπία, κατασκευασμένος εξ’ ολοκλήρου από σκληρό αλλά ελαφρύ μέταλλο και με χαραγμένη την επωνυμία Plena.
  • Χειρισμός: δύο κουμπιά L-fn είναι τέλεια τοποθετημένα για οριζόντιες και κατακόρυφες λήψεις. Ο μεγάλος, τραχύς δακτύλιος εστίασης ενεργοποιείται ομαλά με τον σωστό βαθμό ροπής.
  • Έτοιμος για κάθε τοποθεσία: η εκτεταμένη στεγανοποίηση γύρω από τις συνδέσεις και τα κουμπιά και ένας στεγανοποιητικός ελαστικός δακτύλιος στη μοντούρα του φακού κρατούν τη σκόνη, τη βρωμιά και την υγρασία μακριά.1
  • Δέχεται φίλτρα 82 mm: ο NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena δέχεται την ίδια ευρεία γκάμα βιδωτών φίλτρων 82 mm με τους φακούς S-Line f/1.2.