Νέα μοντέλα

NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S

Kατάλληλος για λήψεις άγριας ζωής, αθλημάτων, γρήγορης δράσης και μακρινών πορτρέτων!

Με το μεγάλο εύρος, τη φωτεινή ανάλυση και τον άνετο χειρισμό του, αυτός ο ανθεκτικός αλλά compact και ελαφρύς υπερτηλεφακός κάνει πολύ περισσότερες λήψεις πλέον δυνατές!

Με βάρος μόλις 1245g (περίπου) και με συνολικό μήκος μόλις 234.5mm, η  φορητή κατασκευή του τοποθετεί τον NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S σε μια δική του κατηγορία. Οι φωτογράφοι μπορούν ακόμη και να κρατούν αυτόν τον υπερ-τηλεφακό προσαρτημένο στη φωτογραφική μηχανή τους όταν περπατούν, ώστε να μπορούν να πάνε πιο εύκολα στα καλύτερα σημεία για λήψη.

Τόσο για τις φωτογραφίες όσο και για τα video, η ισχύς ανάλυσης αυτού του φακού S-line υπόσχεται εικόνες με άρτιο bokeh, χρώμα, αντίθεση και καθαρότητα. Το ενσωματωμένο στον φακό οπτικό VR της Nikon διατηρεί τις λήψεις σταθερές, ενώ το Συγχρονισμένο VR αποδίδει έως 6 στοπ αντιστάθμισης όταν αυτός ο φακός χρησιμοποιείται με τη Z 9. Το μέγιστο διάφραγμα f/4.5 δίνει πολλές ευκαιρίες για δημιουργική εργασία με το διαθέσιμο φως και η απόδοση AF είναι “γρήγορη, ακριβής και εξαιρετικά αθόρυβη” σύμφωνα με την εταιρία. Επιπλέον, αυτός ο υπερ-τηλεφακός υποστηρίζει τη χρήση τηλεμετατροπέων Z, οι οποίοι μπορούν να επεκτείνουν το εύρος στα 560 mm ή 800 mm.

Η ισορροπημένη σχεδίαση διατηρεί το κέντρο βάρους αυτού του φακού πιο κοντά σε εκείνο του σώματος της φωτογραφικής μηχανής, διευκολύνοντας την παρακολούθηση και τις πανοραμικές λήψεις και εξασφαλίζοντας ομαλό σταμάτημα. Οι φωτογράφοι μπορούν επίσης να κρατούν το φακό σε πιο άνετη θέση κατά τις λήψεις με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι και να βρεθούν στη θέση τους πιο γρήγορα για να αποτυπώσουν φευγαλέες στιγμές. Τα χειριστήρια είναι πλήρως προσαρμόσιμα και η προηγμένη στεγανοποίηση προστατεύει τόσο τον φακό όσο και τη φωτογραφική μηχανή.

Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, δήλωσε σχετικά: «Αυτός ο συναρπαστικός νέος φακός 400 mm σάς επιτρέπει να οδηγήσετε τις λήψεις με υπερ-τηλεφακό σε ένα νέο επίπεδο ρευστότητας και απόκρισης. Ό,τι κι αν αποτυπώνετε, το επίπεδο ισορροπίας και χειρισμού εδώ σημαίνει ότι καμία λήψη δεν είναι πλέον πέρα από τις δυνατότητές σας. Επιπρόσθετα, θα έχετε μικρότερο βάρος εξοπλισμού όταν πεζοπορείτε σε μεγάλες αποστάσεις για να βρείτε το καλύτερο σημείο για τη λήψη ή το θέμα σας».

Σύνοψη βασικών λειτουργιών

  • Ισορροπημένος: το κέντρο βάρους αυτού του φακού είναι πιο κοντά σε εκείνο του σώματος της φωτογραφικής μηχανής, διευκολύνοντας τις πανοραμικές λήψεις και εξασφαλίζοντας ομαλό σταμάτημα.
  • Μέγιστο διάφραγμα f/4.5 : το όμορφο bokeh και το δραματικό βάθος πεδίου σάς επιτρέπουν να απομονώνετε θέματα από τον περίπλοκο φόντο τους. Η γρήγορη δράση παγώνει εύκολα.
  • Οπτικά στοιχεία: Η νανοκρυσταλλική επίστρωση της Nikon μειώνει σημαντικά τα διπλά είδωλα και τις αντανακλάσεις. Τα γυάλινα στοιχεία Super ED, ED και SR ελέγχουν τη χρωματική εκτροπή από το κέντρο έως το άκρο της εικόνας.
  • Εστίαση: Η αυτόματη εστίαση είναι γρήγορη, ακριβής και εξαιρετικά αθόρυβη – η παρακολούθηση είναι ομαλή είτε τραβάτε αγώνες ταχύτητας, είτε πτηνά ή άλλα άγρια ζώα.
  • Σταθερότητα: Το οπτικό VR εντός φακού της Nikon προσφέρει πλεονέκτημα 5,5 στοπ. Εάν χρησιμοποιηθεί με τη Z 9, το Συγχρονισμένο VR εξασφαλίζει αντιστάθμιση που φτάνει έως και 6,0 στοπ.
  • Προσαρμόσιμος έλεγχος: αντιστοιχίστε λειτουργίες στα βολικά τοποθετημένα κουμπιά L-Fn και στον αθόρυβο δακτύλιο ελέγχου. Χρησιμοποιήστε το κουμπί ρύθμισης μνήμης για να αποθηκεύετε τις αποστάσεις εστίασης.
  • Εκτενής στεγανοποίηση: Η στεγανοποίηση και ένας ελαστικός δακτύλιος κρατούν τη σκόνη, τη βρομιά και την υγρασία μακριά από όλα τα κινούμενα μέρη. Η επίστρωση φθορίου της Nikon και διευκολύνει τον καθαρισμό του μπροστινού στοιχείου του φακού.
  • Συμβατότητα με τηλεμετατροπέα: επεκτείνετε την απόσταση στα 560 mm με έναν ΤΗΛΕΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ Z TC-1,4x ή στα 800 mm με έναν ΤΗΛΕΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ Z TC-2,0x.
 


Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.