Νέα μοντέλα

NIKKOR Z DX 24mm f/1.7

H Nikon επεκτείνει την γκάμα των φακών NIKKOR Z DX παρουσιάζοντας τον πρώτο φακό σταθερής εστιακής απόστασης με φορμά DX.

Ο φακός NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 είναι γρήγορος, ευκρινής, εξαιρετικός για κοντινές λήψεις, ενώ σύμφωνα με την εταιρία “αποδίδει υπέροχα σε χαμηλό φωτισμό”. Compact και ευέλικτος, προορίζεται για έντονη καθημερινή φωτογράφιση.

Με βάρος μόλις 135 g (περίπου), ο NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 συνδυάζεται με τις φωτογραφικές μηχανές Nikon Z DX και δημιουργείται ένα κιτ με εξαιρετικά compact μέγεθος που είναι άνετο στη μεταφορά. Η σταθερή εστιακή απόσταση των 24 mm προσφέρει μια γωνία προβολής ίση με 36 mm σε φωτογραφική μηχανή πλήρους κάδρου (FX). Οι φωτογράφοι με Nikon Z DX θα φτάσουν πολύ κοντά με μια κλασική προοπτική 35 mm, η οποία υπόσχεται ευελιξία καδραρίσματος και είναι κατάλληλη για τοπία, φωτογραφίες δρόμου, πορτραίτα και πολλά άλλα, όπως και video.

Με το μέγιστο διάφραγμα f/1,7, την ελάχιστη απόσταση εστίασης 0,18 m και το μεγάλο, φυσικό bokeh, τα δημιουργικά διαπιστευτήρια αυτού του φακού φαντάζουν εντυπωσιακά. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να αποτυπώσουν ευκρινείς φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή να χρησιμοποιήσουν μεγαλύτερες ταχύτητες κλείστρου για να παγώσουν τη δράση, ενώ μπορούν να δημιουργήσουν μια πραγματική αίσθηση βάθους κάνοντας τα θέματα να ξεχωρίζουν με όμορφα θαμπό φόντο. Για κοντινές λήψεις, οι χρήστες μπορούν να αποτυπώσουν ευκρινείς φωτογραφίες όταν το μπροστινό μέρος του φακού απέχει μόλις 12,4 cm από ένα θέμα: σε συνδυασμό με το μικρό βάθος πεδίου που είναι δυνατό στο f/1,7, οι φωτογραφίες των λεπτομερειών του θέματος και τα κοντινά πλάνα video θα “συναρπάσουν” κατά τη NIkon.

O νέος φακός σε συνδυασμό με μια Nikon Z 30!

Σύνοψη βασικών λειτουργιών

  • Φακός σταθερής εστιακής απόστασης mirrorless 24 mm DX: ιδανικός για τοπία, φωτογραφίες δρόμου, πορτραίτα και πολλά άλλα. Προσφέρει γωνία προβολής ίση με 36 mm σε φωτογραφική μηχανή πλήρους κάδρου (FX). Πλησιάστε πιο κοντά και γεμίστε το κάδρο με ένα θέμα ή μείνετε εκεί που είστε για να φέρετε στοιχεία του φόντου και να δημιουργήσετε εικόνες με περισσότερο πλαίσιο.
  • Γρήγορο μέγιστο διάφραγμα f/1,7: συνδυάζεται με τη μεγάλη μοντούρα Z για περισσότερο φως: χρησιμοποιήστε χαμηλό ISO και αποτυπώστε ευκρινείς φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή χρησιμοποιήστε μεγαλύτερες ταχύτητες κλείστρου χωρίς να θυσιάσετε τη φωτεινότητα.
  • Μεγάλο, φυσικό bokeh: τραβήξτε φωτογραφίες με μέγιστο διάφραγμα f/1,7 για να αναδείξετε τα θέματα και τα πορτραίτα σας ή δώστε στις φωτογραφίες και τα video σας μια πραγματική αίσθηση βάθους.
  • Γρήγορη, αθόρυβη αυτόματη εστίαση: υποστηρίζεται από έναν αθόρυβο μηχανισμό stepping motor.
  • Ευκρίνεια στις κοντινές λήψεις: μια ελάχιστη απόσταση εστίασης μόλις 0,18 m προσφέρει ευκρινείς φωτογραφίες όταν το μπροστινό μέρος του φακού απέχει μόλις 12,4 cm από ένα θέμα.
  • Εξαιρετικός για video: με μια προοπτική που μοιάζει με την κλασική προβολή 35 mm που προτιμούν οι κινηματογραφιστές, πρόκειται για έναν εξαιρετικό φακό σταθερής εστιακής απόστασης και για video. Είναι ιδιαίτερα αθόρυβος και η αλλαγή γωνίας θέασης κατά την αλλαγή εστίασης εξαλείφεται.
  • Ελαφρύς, compact και ανθεκτικός: ζυγίζει μόλις 135 g (περίπου) με compact κατασκευή ανθεκτική στη σκόνη και τα σταγονίδια.1
  • Περιλαμβάνεται σκίαστρο φακού που δέχεται φίλτρα: το σκίαστρο φακού Nikon HN-42 αποτρέπει τα διπλά είδωλα και την αντανάκλαση κατά τις λήψεις. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φίλτρα 46 mm στο σκίαστρο.


Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;