Διεθνείς Διαγωνισμοί

NIKON COMEDY WILDLIFE AWARDS 2024

Η Nikon, σε συνεργασία με τα The Comedy Wildlife Awards, ανακοινώνει ότι ο παγκοσμίου φήμης διαγωνισμός είναι πλέον ανοικτός για τις συμμετοχές του 2024!

Τα The Comedy Wildlife Awards γιορτάζουν μια δεκαετία ανταλλαγής εικόνων από ολόκληρο τον κόσμο και φέτος, η Nikon υποστηρίζει αυτή την ισχυρή κληρονομιά ως συνεργάτης του διαγωνισμού.

Για να τιμήσει αυτή τη συναρπαστική νέα συνεργασία, ο διαγωνισμός επισήμως μετονομάστηκε σε «The Nikon Comedy Wildlife Awards», αλλά ο στόχος του να ενθαρρύνει τον κόσμο να συμμετάσχει στη συζήτηση διατήρησης της άγριας φύσης μέσω ξεκαρδιστικών εικόνων παραμένει ο ίδιος.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να υποβάλουν έργα που όχι μόνο έχουν τη δύναμη να κάνουν τους ανθρώπους να χαμογελάσουν, αλλά και που περικλείουν την άγρια φύση σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, προωθώντας τη διατήρηση της άγριας ζωής και των οικοτόπων της μέσα από ένα χιουμοριστικό και θετικό μήνυμα.

Η λίστα των επικρατέστερων συμμετεχόντων θα κριθεί από μια ομάδα κορυφαίων φωτογράφων του κλάδου, που για πρώτη φορά θα περιλαμβάνει δημιουργούς της Nikon, όπως οι Cameron Whitnall, Lara Jackson και Roxy Furman, οι οποίοι διαθέτουν πλούσια κατανόηση και πάθος τόσο για τη φωτογράφιση της άγριας φύσης όσο και για τη διατήρησή της. Θα προστεθούν στη μόνιμη ομάδα ειδικών κριτών, συμπεριλαμβανομένων των φημισμένων φωτογράφων άγριας φύσης και Πρεσβευτών της Nikon, Daisy Gilardini και Charlie Hamilton James.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν και ανοικτή για το κοινό έως τις 31 Ιουλίου 2024. Η λίστα των επικρατέστερων συμμετεχόντων θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο, ενώ οι τελικοί νικητές θα ανακοινωθούν τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.

Οι συμμετοχές στις διάφορες κατηγορίες θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν μερικά εντυπωσιακά βραβεία, από ένα μοναδικό σαφάρι στο εθνικό πάρκο Μασάι Μάρα της Κένυας μέχρι μια φωτογραφική μηχανή Nikon Z 30. Άλλα βραβεία περιλαμβάνουν ένα κιτ Nikon Z 8 και ένα ολοκαίνουργιο iPad με το τελευταίο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών Affinity Photo για τον νικητή της κατηγορίας Nikon Young Photographer.

Ο Stefan Maier, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής Μάρκετινγκ, δηλώνει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την ομάδα The Comedy Wildlife φέτος για τη δημιουργία του διαγωνισμού The Nikon Comedy Wildlife Awards. Αξιοποιώντας τη φυσική συνάφεια ανάμεσα στις επωνυμίες μας προκειμένου να τιμήσουμε την άγρια φύση σε όλον τον κόσμο, ευελπιστούμε να προκαλέσουμε ευαισθητοποίηση ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση του περιβάλλοντος. Η Nikon έχει αφιερώσει περισσότερα από 100 χρόνια όχι μόνο στην πρωτοποριακή τεχνολογία απεικόνισης, αλλά και στην ενίσχυση των δημιουργών και των φωτογράφων σε όλον τον κόσμο, καθώς τελειοποιούν την τέχνη τους. Γι’ αυτό είμαστε ενθουσιασμένοι που συνδυάζουμε τις δυνάμεις μας, παρέχοντας μια πλατφόρμα για ταλαντούχα δημιουργικά άτομα, όχι μόνο για να αφηγηθούμε ιστορίες που έχουν αντίκτυπο, αλλά και για να χαρίσουμε χαμόγελα».

Ο Paul Joynson-Hicks, ιδρυτής του διαγωνισμού, λέει: «Με μεγάλο ενθουσιασμό, στη δέκατη επέτειό μας, συνεργαζόμαστε με τη Nikon, μια από τις κορυφαίες επωνυμίες φωτογραφικών μηχανών στον κόσμο. Είναι μια πολύ ξεχωριστή χρονιά για εμάς, καθώς γιορτάζουμε χιλιάδες αστείες εικόνες που απαθανάτισαν φωτογράφοι από όλο τον κόσμο και γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστή με τη συμμετοχή ενός παγκόσμιου brand όπως η Nikon. Καλωσορίζουμε τη Nikon και το λαμπρό μέλλον που μπορούμε να χτίσουμε μαζί: γιορτάζουμε την παγκόσμια άγρια φύση, τιμούμε τους ανθρώπους που τραβούν τις φωτογραφίες και με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνουμε τον κόσμο να συμμετέχει στη συζήτηση για τη διατήρηση της άγριας ζωής μέσω των αστείων εικόνων μας.»

Οι Κατηγορίες του διαγωνισμού περιλαμβάνουν:

 • Alex Walker’s Serian Mammals (Alex Walker’s Serian θηλαστικά)
 • Spectrum Photo Birds (Spectrum Photo Πουλιά)
 • ThinkTANK Fish and other Aquatic Species (ThinkTANK Ψάρια και άλλα υδρόβια είδη)
 • Insects (Έντομα)
 • Reptiles/Amphibians (Ερπετά/Αμφίβια)
 • Nikon Young Photographer (συμμετέχοντες έως 25 ετών)
 • Nikon Junior Category (συμμετέχοντες έως 16 ετών)
 • Amazing Internet Portfolio Category (Κατηγορία συλλογών Amazing Internet)
 • Video Category (Κατηγορία video)
 • Affinity Photo People’s Choice Award (Βραβείο επιλογής κοινού Affinity Photo)

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ!


Δείτε τους περσινούς νικητές του διαγωνισμού εδώ!


 • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Jason Moore, «Air Guitar Roo» | Νικητής του διαγωνισμού «The Comedy Wildlife Photography Awards 2023»