Νέα Νέα μοντέλα

NIKON D500

Mια DSLR με φορμά DX, που υπόσχεται την απόδοση των ψηφιακών SLR με φορμά FX σε ένα ευέλικτο και εύχρηστο σώμα.

Η Nikon D500 δημιουργήθηκε με βάση τις αλλαγές στις οπτικές προτιμήσεις των καταναλωτών και τις πιο εκλεπτυσμένες οπτικές ανάγκες όσων ασχολούνται με τη φωτογραφία. Ανταποκρίνεται επίσης στις αυξανόμενες ανάγκες για συνεχώς ενεργή συνδεσιμότητα μεταξύ φωτογραφικών μηχανών και άλλων προσωπικών συσκευών.

Nikon D500

Για να το εξασφαλίσει αυτό, η Nikon D500 περιλαμβάνει ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα AF που υπάρχουν σε μη επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, εισαγάγει τη δυνατότητα εγγραφής video 4K UHD στη σειρά DX της Nikon και τέλος γίνεται η πρώτη φωτογραφική μηχανή της Nikon που χαρίζει τη συνδεσιμότητα δυνατότητας «always-on» και άμεσης κοινής χρήσης με τη λειτουργία SnapBridge.

Nikon D500

Συνδυασμένη ισχύς

Η D500 παρακολουθεί την κίνηση, ενσωματώνοντας το ίδιο σύστημα αυτόματης εστίασης νέας γενιάς με 153 σημεία που διαθέτει και η D5. Η ακριβής λήψη θεμάτων, ακόμη και κατά τις συνεχείς λήψεις σε υψηλή ταχύτητα περίπου 10 fps, υπόσχεται την αποτύπωση λ.χ. αγώνων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών αλλά και των ταξιδιωτικών περιπετειών. Όσοι θέλουν να δημιουργούν video γεμάτα έντονη δράση ή συγκινητικές στιγμές, μπορούν πλέον να αποτυπώνουν τις αναμνήσεις τους σε video ποιότητας 4K UHD με την υποστήριξη του νέου μηχανισμού επεξεργασίας εικόνας EXPEED 5 που επιτρέπει στην D500 να αποδίδει υψηλή ποιότητα απεικόνισης. Η D500 περιλαμβάνει επίσης μεγάλο εύρος ευαισθησίας από ISO 100 έως 51200, επεκτάσιμο έως Hi 5 (ισοδύναμο με ISO 1640000), που υπόσχεται εξαιρετικά εντυπωσιακά αποτελέσματα σε μεγάλη ποικιλία συνθηκών φωτισμού. Συνδυάζοντας την υψηλή απόδοση και την ευελιξία με βελτιωμένο χειρισμό, η D500 είναι ένα εργαλείο που μετατρέπει τα δημιουργικά οράματα και πάθη σε πλούσιες οπτικές εμπειρίες, επιτρέποντας στους φωτογράφους να εξερευνήσουν όλες τις ικανότητές τους.

Nikon D500

Ομαλή συνδεσιμότητα συνεχούς σύνδεσης με SnapBridge

Η D500 είναι η πρώτη από τη σειρά φωτογραφικών μηχανών της Nikon όπου ενσωματώθηκε ασύρματη συνδεσιμότητα συνεχούς σύνδεσης μέσω Bluetooth Low-Energy. Αυτή η καινοτομία της Nikon δίνει τη δυνατότητα της συνεχούς και άμεσης μεταφοράς εικόνων από τη φωτογραφική μηχανή στην έξυπνη συσκευή καθώς αποτυπώνονται σε πραγματικό χρόνο, μεταμορφώνοντας τη φωτογράφιση σε μια κοινωνική, συνδεδεμένη εμπειρία. Αυτό γίνεται αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται να ενεργοποιείται μεταφορά εικόνας από τη φωτογραφική μηχανή, ενώ η κατανάλωση ενέργειας παραμένει χαμηλή και στις δύο συσκευές, εξυπηρετώντας τους χρήστες που είναι σε κίνηση.

Nikon D500

Βασικές λειτουργίες της D500

1. Ισχυρή αυτόματη εστίαση 153 σημείων
Η μονάδα αισθητήρα αυτόματης εστίασης Multi-CAM 20K της D500 διαθέτει μια πυκνή διαμόρφωση 153 σημείων εστίασης (99 αισθητήρες σταυροειδούς διάταξης) που καλύπτουν εξαιρετικά ευρύ μέρος της περιοχής εικόνας, με αποτέλεσμα να γίνεται ακριβής λήψη των θεμάτων ακόμη κι όταν κινούνται γρήγορα. Η δυνατότητα AF επεκτείνεται προς τα κάτω έως τα -4 EV για το κεντρικό σημείο και -3 EV για όλα τα άλλα σημεία, καθιστώντας το AF χρήσιμο ακόμη και σε εξαιρετικά χαμηλό φωτισμό ή ακόμη και κατά τη λήψη θεμάτων με ιδιαίτερα χαμηλή αντίθεση.

2. Συνεχείς λήψεις υψηλής ταχύτητας στα περίπου 10 fps για έως 200 λήψεις
Η D500 αποδίδει συνεχείς λήψεις υψηλής ταχύτητας σε περίπου 10 fps για έως 200 λήψεις σε JPEG και 200 λήψεις σε RAW 14 bit χωρίς συμπίεση, χωρίς να μειώνεται η ταχύτητα λήψης. Ακόμη και τα κινούμενα θέματα μπορούν να παρακολουθούνται με ακρίβεια σε μεγάλο εύρος ορατότητας σε αυτόν το γρήγορο ρυθμό, εφόσον εκμεταλλευθείτε τη σταθερή εικόνα από το σκόπευτρο της φωτογραφικής μηχανής και τη μέγιστη γωνία διαγώνιας προβολής που υπήρξε διαθέσιμη έως τώρα και που φτάνει περίπου 30,8°.

Nikon D500

3. Πρόσθετη ευελιξία κατά τις λήψεις με τηλεφακό
Η φωτογραφική μηχανή D500 με φορμά DX της Nikon, εξασφαλίζει γωνία προβολής αντίστοιχη με αυτή ενός φακού με περίπου 1,5× μεγαλύτερη εστιακή απόσταση. Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατόν να πραγματοποιείτε λήψεις με τηλεφακό, χρησιμοποιώντας μικρότερους και ελαφρύτερους φακούς με μικρότερη εστιακή απόσταση, ενώ ταυτόχρονα εκμεταλλεύεστε την απόδοσή της που ανταγωνίζεται αυτή της D5, που είναι το κορυφαίο μοντέλο με φορμά FX. Η ευελιξία της φωτογραφικής μηχανής ενισχύεται επίσης χάρη στο κιτ φακού, AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR, με δυνατότητα κανονικού zoom 5× και βάρος μόλις περίπου 1.340 gr.

4. Video 4K UHD
Με την D500 μπορεί να γίνει εγγραφή βίντεο 4K UHD (3.840 × 2.160)/30p/25p/24p καθώς και 1080/60p για έως και 29 λεπτά και 59 δευτ., ενώ είναι διαθέσιμη η ταυτόχρονη έξοδος μέσω HDMI. Μπορούν επίσης να δημιουργηθούν video time-lapse ποιότητας 4K UHD εντός της φωτογραφικής μηχανής.

5. Eυαισθησία έως το ISO 51200, με δυνατότητα επέκτασης έως ISO 1640000
Ο νέος μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας EXPEED 5 της D500, ο ίδιος με αυτός που χρησιμοποιείται στις φωτογραφικές μηχανές D5, αποδίδει τυπική ευαισθησία ISO από 100 έως 51200, με δυνατότητα επέκτασης έως Lo 1 (ισοδύναμο με ISO 50) και Hi 5 (ισοδύναμο με ISO 1640000). Μπορεί να αποτυπώσει εικόνες με εξαιρετικά υψηλή ευκρίνεια, μειώνοντας αποδοτικά το θόρυβο, ακόμη και σε υψηλές ρυθμίσεις ISO.

6. Η υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής 8 cm/3,2 in.
Η οθόνη αφής της D500 διαθέτει διάφορες λειτουργίες, όπως άμεση εναλλαγή των εικόνων με χρήση της ράβδου προώθησης καρέ, δυνατότητα εισαγωγής κειμένου —όπως και στην D5— και αυτόματη εστίαση αφής καθώς και κλείστρο αφής (στη λήψη φωτογραφιών). Η ανακλινόμενη οθόνη με δομή σύνδεσης τριών αρμών υποστηρίζει τη ζωντανή προβολή σε ευέλικτες γωνίες, με αποτέλεσμα να μην εμποδίζεται ο χρήστης και να έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί λήψεις από άνετες θέσεις.

7. SnapBridge για σύνδεση με έξυπνες συσκευές μέσω του Bluetooth Low-Energy
Η D500 είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή της Nikon που παρέχει συνδεσιμότητα συνεχούς σύνδεσης με έξυπνες συσκευές, μέσω της χρήσης επικοινωνίας μικρής εμβέλειας με Bluetooth Low Energy. Ενεργοποιώντας διάφορες υπηρεσίες, ο χρήστης μπορεί να μεταφέρει αυτόματα τις εικόνες που έχουν ληφθεί με μια D500 σε κάποια έξυπνη συσκευή, αλλά και να τις ανεβάσει αυτόματα στο NIKON IMAGE SPACE.

Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε το microsite της D500

MH XAΣΕΤΕ ΤΗΝ 1Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΙΚΟΝ D5 & D500
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ PHOTONET SPECIAL DAYS ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 5μμ-6μμ
CAPSIS ASTORIA HERAKLION HOTEL – ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΟΥΣΕΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ