Νέα Νέα μοντέλα

NIKON D810A

Eιδικά σχεδιασμένη για αστροφωτογράφιση!

Η Nikon ανακοίνωσε την κυκλοφορία της D810A, της πρώτης φωτογραφικής μηχανής D-SLR με φορμά FX που είναι σχεδιασμένη για αστροφωτογράφιση.

Είναι εξοπλισμένη με μια σειρά από εξειδικευμένες λειτουργίες, ώστε να αποτυπώνει υπέροχες εικόνες του σύμπαντος με ανάλυση 36,3 megapixel.

Nikon D810A

Η D810A αποτελεί μια ειδικά τροποποιημένη έκδοση της φωτογραφικής μηχανής Nikon D810. Χάρη στο επανασχεδιασμένο φίλτρο αποκοπής υπέρυθρης ακτινοβολίας, αυτή η ιδιαίτερη D-SLR είναι τέσσερις φορές πιο ευαίσθητη στη φασματική γραμμή H-alpha (μήκος κύματος περίπου 656 nm). Είναι η πρώτη φορά που μια φωτογραφική μηχανή Nikon μπορεί να αποτυπώσει το πραγματικό χρώμα των νεφελωμάτων που εκπέμπουν σε μήκος κύματος H-alpha χωρίς να χρειάζεται τεχνική τροποποίηση. Ο συνδυασμός νέου φίλτρου, εξαιρετικά υψηλού ISO, μοναδικής ανάλυσης και μιας σειράς εξειδικευμένων λειτουργιών, βοηθά τους φωτογράφους να αποτυπώνουν το μεγαλείο του ουρανού με εντυπωσιακή λεπτομέρεια.Nikon D810A (Top)

Ο αισθητήρας, με φορμά FX, έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει άριστο επίπεδο λεπτομέρειας, αποδίδοντας φωτογραφίες 36,3 megapixel υψηλής αντίθεσης, με ελάχιστο ψευδές χρώμα. Το τυπικό εύρος ISO 200–12.800 μπορεί να επεκταθεί έως ISO 51.200 (ισοδύναμο) ενώ η αποθορυβοποίηση 3D χαρίζει καθαρές και ευκρινείς εικόνες σε υψηλά ISO. Ο γρήγορος και ισχυρός επεξεργαστής εικόνας EXPEED 4 της Nikon ενισχύει τη συνολική απόδοση της φωτογραφικής μηχανής και ελαχιστοποιεί τη χρωματική εκτροπή.

Τροποποιημένο φίλτρο αποκοπής υπέρυθρης ακτινοβολίας

Η D810 αναμένεται, από την εταιρία, να είναι πολύ δημοφιλής στους αστροφωτογράφους, αφού διαθέτει την ισχύ που απαιτείται για τη φωτογράφιση του νυχτερινού ουρανού. Ωστόσο, οι τυπικοί αισθητήρες δεν ενδείκνυνται για τη λήψη φωτογραφιών με νεφελώματα που εκπέμπουν σε μήκος κύματος H-alpha. Τα οπτικά φίλτρα στις συνηθισμένες D-SLR περιορίζουν τη μεταφορά ερυθρού φωτός στο φάσμα ορατού φωτός, ώστε να αποτρέπεται ο ερυθρός χρωματισμός. Αντίθετα, τα χαρακτηριστικά του οπτικού φίλτρου της D810A έχουν τροποποιηθεί έτσι ώστε να αυξάνουν τη μεταφορά ερυθρού φωτός από τη φασματική γραμμή H-alpha περίπου τέσσερις φορές (σε σύγκριση με την D810). Έτσι, οι φωτογράφοι μπορούν να αποτυπώνουν με ακρίβεια το όμορφο κόκκινο χρώμα των νεφελωμάτων που εκπέμπουν σε μήκος κύματος H-alpha χωρίς να χρειάζεται να τροποποιήσουν τη φωτογραφική μηχανή.

Nikon D810A (Οθόνη)

 Φακοί NIKKOR

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της D810A είναι η δυνατότητα χρήσης φακών NIKKOR. Οι φακοί NIKKOR, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους φίλους της αστροφωτογράφισης ανά τον κόσμο, θα αξιοποιήσουν στο έπακρο με ευκολία όλες τις δυνατότητες του αισθητήρα 36,3 megapixel της φωτογραφικής μηχανής. Τα οπτικά συστήματα μέγιστου διαμετρήματος είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία μιας τέτοιας φωτογραφικής μηχανής με υψηλό αριθμό megapixel. Γρήγοροι ευρυγώνιοι φακοί, όπως ο φακός AF-S NIKKOR 14–24mm f/2.8G ED με φορμά FX, αλλά και τηλεφακοί υψηλής απόδοσης, όπως ο φακός AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II με φορμά FX, εγγυώνται εξαιρετικά αποτελέσματα.