Νέα Νέα μοντέλα

ΝΙΚΟΝ D850

Η πρώτη D-SLR που περιλαμβάνει λειτουργία focus-stacking ενσωματωμένη στη φωτογραφική μηχανή.

Η Nikon παρουσιάζει την D850 και υπόσχεται στους φωτογράφους πλήρους κάδρου τον κορυφαίο συνδυασμό ανάλυσης, ταχύτητας και ευαισθησίας στο φως.

Ο γρήγορος αισθητήρας με φορμά FX με εξαιρετικά υψηλή ανάλυση χρησιμοποιεί τα 45,7 megapixel της ωφέλιμης ανάλυσης για τη δημιουργία αρχείων 45,4 MP. Η νέα αρχιτεκτονική του αισθητήρα με ενσωματωμένους μικροφακούς on-chip χωρίς κενά, χαρίζει κορυφαία λεπτομέρεια και μοναδικό δυναμικό εύρος. Οι ταχύτητες καρέ έχουν αυξηθεί έως τα 9 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) χάρη στο προαιρετικό πολλαπλό τροφοδοτικό μπαταρίας MB-D18. Η δυνατότητα εγγραφής video περιλαμβάνει πλέον την εγγραφή video σε πλήρες κάδρο ποιότητας 4K χωρίς συντελεστή κροπαρίσματος, το οποίο απελευθερώνει νέες προοπτικές κατά τις λήψεις με τους γρήγορους φακούς σταθερής εστιακής απόστασης της Nikon. Είναι επίσης δυνατή η εγγραφή video time lapse 4Κ εντός της φωτογραφικής μηχανής.

Στα άλλα νέα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ευελιξία, είναι η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών μεγέθους RAW σε μεγέθη Large, Medium ή Small. Η λειτουργία άηχης φωτογράφισης εξασφαλίζει λήψεις εξαιρετικής ευκρίνειας και υψηλής ανάλυσης, χωρίς ήχο κλείστρου. Η λειτουργία σημειακής AF είναι διαθέσιμη στη ζωντανή προβολή για να εξασφαλίζει λήψεις macro ακριβείας. Πρόκειται για την πρώτη D-SLR που περιλαμβάνει λειτουργία focus-stacking ενσωματωμένη στη φωτογραφική μηχανή για εικόνες με εξαιρετική ευκρίνεια και τεράστιο βάθος πεδίου.

Βασικές λειτουργίες

  • Ανάλυση: ωφέλιμη ανάλυση 45,7 megapixel. Αρχεία 45,4 MP με πλούσιες λεπτομέρειες. Αισθητήρας CMOS με φορμά FX της Nikon με οπίσθιο φωτισμό και χωρίς οπτικό χαμηλοπερατό φίλτρο.
  • Ταχύτητα: λήψεις στα 7 fps. Εναλλακτικά μπορείτε να πραγματοποιείτε λήψεις σε πλήρη ανάλυση με ταχύτητα 9 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) όταν χρησιμοποιείτε το προαιρετικό πολλαπλό τροφοδοτικό μπαταρίας MB-D18 (με τοποθετημένη την μπαταρία EN-EL18B).
  • Ευαισθησία στο φως: ο ισχυρός επεξεργαστής εικόνας EXPEED 5 αποδίδει εντυπωσιακά καθαρές εικόνες σε όλο το εύρος ISO 64–25600, με δυνατότητα επέκτασης από τα 32 στα 102400 (ισοδύναμο). Το πλήρες εύρος ISO είναι επίσης διαθέσιμο για τις λήψεις video 4K.
  • Ακρίβεια: περιλαμβάνει το ίδιο εντυπωσιακό σύστημα AF 153 σημείων με το κορυφαίο μοντέλο D5 και εξασφαλίζει ευαισθησία έως και σε -4 EV στο κεντρικό σημείο (ISO 100, 20 °C). Μέτρηση έως τα -3 EV ώστε να επιτυγχάνονται αυτόματες εκθέσεις με ακρίβεια, ακόμη κι όταν ο μόνος φωτισμός είναι το φως του φεγγαριού.

  • Video 4K χωρίς συντελεστή κροπαρίσματος: εγγράψτε video 4K/UHD πλήρους κάδρου στα 30p, χωρίς τους περιορισμούς του συντελεστή κροπαρίσματος. Τραβήξτε για περισσότερες από τρεις ώρες χρησιμοποιώντας το πολλαπλό τροφοδοτικό μπαταρίας MB-D18.
  • Video time lapse 4Κ εντός της φωτογραφικής μηχανής: τραβήξτε video 4K time lapse εντός της φωτογραφικής μηχανής και εκμεταλλευθείτε τα 45,7 ωφέλιμα megapixel της D850 για να δημιουργήσετε εντυπωσιακά video 8K time lapse κατά την επεξεργασία μετά τη λήψη.
  • Ευελιξία RAW: τραβήξτε σε 45,4 MP μέγεθος RAW Large, σε 25,6 MP μέγεθος RAW Medium ή σε 11,4 MP μέγεθος RAW Small (τόσο το Medium όσο και το Small είναι σε βάθος 12-bit με συμπίεση χωρίς απώλειες).
  • Σε οποιοδήποτε περιβάλλον: η εκτεταμένη στεγανοποίηση για προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, προετοιμάζει την D850 για αντίξοες συνθήκες. Ο ίδιος πλήρης φωτισμός των πλήκτρων με αυτόν που περιλαμβάνει η Nikon D5 εξασφαλίζει τον εύκολο χειρισμό της μηχανής ακόμη και τη νύχτα.
  • Μέσα γρήγορης αποθήκευσης: η χρήση διπλής υποδοχής κάρτας εξασφαλίζει τη δυνατότητα χρήσης μιας UHS-II SD και μίας XQD κάρτας. Πρόκειται για τον ταχύτερο δυνατό συνδυασμό.

 


Aρθρογράφος

Γιώργος Ατσαμετάκης

Freelance φωτογράφος, που ασχολείται με το μέσο πάνω από σαράντα χρόνια. Τα πιο αγαπημένα του θέματα είναι οι άνθρωποι, τα σπορ και η φύση. Εικόνες του έχουν διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας και έχουν δημοσιευτεί τόσο σε διεθνή μέσα, μέσω πρακτορείων, όσο και σε πληθώρα ελληνικών περιοδικών. Έχει διατελέσει επί μακρά σειρά ετών Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων για το περιοδικό Photonet.