Νέα μοντέλα

Η NIKON ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΔΥΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟΥΣ ΤΗΛΕΦΑΚΟΥΣ ZOOM!

Η εταιρία επέκτεινε τη σειρά τηλεφακών zoom NIKKOR Z με τον 70-180mm f/2.8 και τον 180-600mm f/5.6-6.3 VR. Και οι δυο φακοί είναι ελαφριοί, και υπόσχονται άνεση χειρισμού και ευελιξία στους λάτρεις της φωτογραφίας που τραβούν μεγάλο εύρος θεμάτων.

Ο NIKKOR Z 70-180mm f/2.8 είναι ένας τηλεφακός zoom γενικής χρήσης που αποδίδει μοναδικές λήψεις από κοντινή ή μακρινή απόσταση. Ο υπερτηλεφακός zoom NIKKOR Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR φτάνει ακόμη πιο μακριά, καθώς καλύπτει εύκολα τις πιο δημοφιλείς εστιακές αποστάσεις για τις λήψεις άγριας φύσης, πουλιών και αεροσκαφών, ενώ αφήνει και αρκετή ευελιξία για τα αθλήματα και τα τοπία. 

Με το γρήγορο, σταθερό διάφραγμα f/2.8, ο 70-180mm είναι άριστος για τα θέματα όπως πορτραίτα, lifestyle, αθλήματα, φύση, τοπία, αστικές κορυφογραμμές, εκδηλώσεις και πολλά άλλα, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Οι μικρές ελάχιστες αποστάσεις εστίασης εξασφαλίζουν ευκρίνεια στις κοντινές λήψεις και οι χρήστες μπορούν επίσης να επιτύχουν εικόνες σε στιλ macro εφόσον συνδέσουν τον ΤΗΛΕΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ Z TC-2.0x, που διπλασιάζει τον λόγο αναπαραγωγής του φακού σε μεγέθυνση 0,96x δηλαδή σχεδόν φυσικού μεγέθους.

Από την άλλη, η ισχυρή απόσβεση κραδασμών στον 180-600mm διατηρεί τις λήψεις σταθερές, ενώ το εσωτερικό zoom συμβάλλει στην καλύτερη ισορροπία κατά τις λήψεις με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι: μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε το zoom και να κάνετε πανοραμική λήψη ή να τραβήξετε με τη φωτογραφική μηχανή σε κλίση χωρίς να χρειάζεστε τρίποδο. Συνδέοντας τον ΤΗΛΕΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ Z TC-2.0x σε αυτόν τον φακό, μπορείτε να επιτύχετε απίστευτη κάλυψη 1200 mm ενώ τραβάτε με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι!

Με την ελαφριά κατασκευή τους και τη στεγανοποίηση για προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, αυτοί οι δύο φακοί υπόσχονται κορυφαία φορητότητα στα ταξίδια για την κατηγορία των τηλεφακών zoom. O NIKKOR Z 70-180mm f/2.8 έχει βάρος μόλις 795 g (περίπου) με μήκος μόλις 151 mm και compact μέγεθος. Ο υπερτηλεφακός NIKKOR Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR ζυγίζει 1955 g (περίπου).

Σύνοψη βασικών λειτουργιών – NIKKOR Z 70-180mm f/2.8

 • Τηλεφακός zoom γενικής χρήσης: εύρος zoom 70-180 mm. Ιδανικό για μεγάλη ποικιλία θεμάτων.
 • Compact και ελαφρύς: ζυγίζει μόλις 795 g (περίπου) και έχει μήκος μόνο 151 mm.
 • Γρήγορο σταθερό διάφραγμα f/2,8: για σταθερή έκθεση σε όλο το εύρος zoom. Αποτυπώστε καθαρές, ευκρινείς λήψεις σε χαμηλό φωτισμό σε χαμηλότερες ρυθμίσεις ISO, χρησιμοποιήστε μεγαλύτερες ταχύτητες κλείστρου για να παγώσετε την κίνηση και τονίστε τα πορτραίτα σας με απαλό bokeh.
 • Ευκρινείς κοντινές λήψεις: Η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι μόλις 0,27 m στα 70 mm εύρους zoom και 0,85 m στα 180 mm.
 • Τηλεμετατροπείς Z: ο ΤΗΛΕΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ Z TC-2.0x παρέχει μέγιστη κάλυψη 360 mm και διπλασιάζει τον λόγο αναπαραγωγής σε σχεδόν πραγματικό μέγεθος.
 • Κινηματογραφικά πλάνα video : αθόρυβη εστίαση και μειωμένη αλλαγή γωνίας θέασης κατά την αλλαγή εστίασης. Κινηματογραφήστε άνετα από απόσταση ή γίνετε δημιουργικοί με κοντινές λήψεις και αντισυμβατικό καδράρισμα.
 • Προστασία: η αξιόπιστη στεγανοποίηση του φακού συμβάλλει στην προστασία του εσωτερικού του από τη σκόνη και τα σταγονίδια.
 • Προσιτός φακός τριάδας: μπορεί να συμπεριληφθεί σε ένα κιτ ελαφριών φακών f/2,8 μαζί με τον τηλεφακό zoom NIKKOR Z 70-180mm f/2.8, τον NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 και τον NIKKOR Z 28-75mm f/2.8.

Σύνοψη βασικών λειτουργιών – NIKKOR Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR

 • Ευέλικτος υπερτηλεφακός zoom: μεγάλο εύρος εστιακής απόστασης 180-600 mm για λήψεις άγριας ζωής, πουλιών, αεροσκαφών, αθλητικών και άλλων.
 • Άριστη ευελιξία: έχει βάρος μόλις 1955 g (περίπου). Ένα απαλό γύρισμα του δακτυλίου zoom αρκεί για τη μεταφορά από το άκρο των 180 mm του εύρους έως τα 600 mm και το εσωτερικό zoom εξασφαλίζει ισορροπία στο κέντρο βάρους.
 • Ευκρινής κοντινή εστίαση: η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι μόλις 2,4 m στα 600 mm και 1,3 m στα 180 mm.
 • Κορυφαία αυτόματη εστίαση: βελτιστοποιημένη για τη λήψη θεμάτων που κινούνται γρήγορα και εξαιρετικά αθόρυβη.
 • 5,5 στοπ2 Απόσβεση κραδασμών: η ενσωματωμένη στον φακό οπτική απόσβεση κραδασμών της Nikon αντισταθμίζει τους κραδασμούς από τις λήψεις με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι. Η λειτουργία SPORT σταθεροποιεί την εικόνα στο σκόπευτρο.
 • Λήψεις video από απόσταση: αθόρυβη εστίαση και μειωμένη αλλαγή γωνίας θέασης κατά την αλλαγή εστίασης. Τραβήξτε εύκολα πλάνα video με όμορφα συμπιεσμένο φόντο.
 • Προστασία: η αξιόπιστη στεγανοποίηση του φακού συμβάλλει στην προστασία από σκόνη και σταγονίδια νερού, και το κύριο σώμα του φακού δεν κινείται κατά το ζουμάρισμα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν λιγότερα σημεία όπου μπορεί να συγκεντρωθεί σκόνη. Έχει γίνει επίστρωση φθορίου της Nikon στο μπροστινό στοιχείο.
 • Τηλεμετατροπείς Z: φτάστε σε απόσταση στα 1200 mm με έναν ΤΗΛΕΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ Z TC-2.0x ή στα 840 mm με έναν ΤΗΛΕΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ Z TC-1.4x.

 


Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.