Νέα μοντέλα

NIKON MC-N10

Η εταιρία ανακοινώνει την κυκλοφορία ενός νέου αξεσουάρ για βιντεογράφους και κινηματογραφιστές!

Aυτή η ελαφριά και αξιόπιστη λαβή επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν εύκολα τη φωτογραφική μηχανή mirrorless της Nikon που βρίσκεται στην καρδιά της διάταξής τους για τη λήψη video.

Είτε εγγράφουν video μόνοι τους είτε ως μέλη ενός μικρού συνεργείου, οι βιντεογράφοι έχουν τον έλεγχο όλων των ρυθμίσεων video από οικεία κουμπιά που είναι ενσωματωμένα στη λαβή MC-N10.

Οι διαθέσιμες λειτουργίες περιλαμβάνουν όσες συνήθως ελέγχονται κυρίως από τα πίσω κουμπιά της φωτογραφικής μηχανής, καθώς και τις ρυθμίσεις που έχουν αντιστοιχιστεί στους επιλογείς ή στα κουμπιά Fn της φωτογραφικής μηχανής. Η τοποθέτηση τυπικής rosette ARRI επιτρέπει να γίνονται γρήγορες αλλαγές στη θέση, ενώ με τους επιλογείς χωρίς κλικ της λαβής, όλα είναι ήσυχα στο πλατό.

Ο Dirk Jasper, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, αναφέρει: « Αυτή η νέα λαβή με τηλεχειριστήριο πραγματικά διευρύνει τις δυνατότητες των βιντεογράφων που εργάζονται με ελάχιστο εξοπλισμό και για τα μικρά συνεργεία. Η ελαφριά κατασκευή και η άνετη αίσθησή σας παρέχει την ευκολία χειρισμού που χρειάζεστε για να παρακολουθείτε το θέμα σας και να εκτελείτε πανοραμικές λήψεις χωρίς δυσκολίες.»

Σύνοψη βασικών χαρακτηριστικών

  • Eξασφαλίζει τον έλεγχο των βασικών λειτουργιών video απευθείας από τη λαβή.
  • Ελαφριά: ζυγίζει περίπου 310 g με τοποθετημένες δύο μπαταρίες AA.
  • Ευέλικτη: περιλαμβάνει τυπική rosette ARRI που διευκολύνει την γρήγορη αλλαγή θέσης. Επιλογείς χωρίς κλικ για αθόρυβο έλεγχο.
  • Χρόνος λειτουργίας 12 ώρες: πραγματοποιήστε λήψεις για μεγάλες περιόδους με 2 μπαταρίες ΑΑ.
  • Σταθερή σύνδεση: η λαβή συνδέεται με φωτογραφική μηχανή Nikon μέσω USB-C, εξασφαλίζοντας σταθερό έλεγχο σε κάθε τοποθεσία λήψης.

 


Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.