Διεθνείς Διαγωνισμοί

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ NIKON PHOTO CONTEST 2016-2017

Ο διαγωνισμός Nikon Photo Contest διεξάγεται από το 1969.

Η έκθεση φωτογραφίας του διαγωνισμού Nikon Photo Contest 2016-2017, που συμπεριλαμβάνει τα έργα όλων των νικητών του διαγωνισμού, θα ταξιδέψει σε εννιά μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Το ταξίδι της έχει ήδη ξεκινήσει στην Ιαπωνία, ενώ πρόκειται να επισκεφτεί την Κίνα, την Ινδία, τη Δημοκρατία της Τσεχίας, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο διαγωνισμός Nikon Photo Contest διεξάγεται από το 1969 με σκοπό να παρέχει την ευκαιρία σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους από όλο τον κόσμο να επικοινωνήσουν και να εμπλουτίσουν τη φωτογραφική κουλτούρα.

Ο φετινός διαγωνισμός σημείωσε ρεκόρ στον αριθμό χωρών και περιοχών από τις οποίες υποβλήθηκαν συμμετοχές, λαμβάνοντας 76.356 συμμετοχές από 21.511 άτομα που εκπροσωπούσαν 170 χώρες και περιοχές από όλο τον κόσμο.

Η τελετή απονομής για το Μεγάλο Βραβείο, το βραβείο Nikon 100th Anniversary Prize (100ή επέτειος της Nikon) και το βραβείο Award for the Most Popular Entry (Πιο δημοφιλής συμμετοχή) πραγματοποιήθηκε στο Shinagawa Intercity Hall, στο Τόκιο, την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017.

Για αναλυτικές πληροφορίες: http://www.nikon-photocontest.com/en/

  • Φωτό: Annamaria Bruni (Ιταλία): Nikon 100th Anniversary Prize