Διαγωνισμοί Διεθνείς Διαγωνισμοί

NIKON PHOTO CONTEST 2016-2017

Η υποβολή των συμμετοχών ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου και συνεχίζεται έως τις 27 Ιανουαρίου 2017.

Ένας από τους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας στον κόσμο από την καθιέρωσή του το 1969, ο 36ος διαγωνισμός Nikon Photo Contest περιλαμβάνει την προσθήκη δύο νέων κατηγοριών. Η κατηγορία “Nikon 100th Anniversary” (100ή επέτειος της Nikon) γιορτάζει τα επερχόμενα 100ά γενέθλια της Nikon το 2017, ενώ η κατηγορία “Next Generation” (Επόμενη γενιά), για άτομα ηλικίας κάτω των 30 ετών, έχει σκοπό να ενθαρρύνει τα ταλέντα της επόμενης γενιάς φωτογράφων.

Ο παγκοσμίως γνωστός γραφίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής Neville Brody, έχει επιλεγεί ως επικεφαλής κριτής λόγω της τεράστιας επιρροής του σε καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των φωτογράφων, τόσο νεότερους όσο και μεγαλύτερους. Δήλωσε τα εξής σχετικά με το ρόλο του: “Ο διαγωνισμός Nikon Photo Contest αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως βασικός χώρος για την ανακάλυψη νέων και ανερχόμενων ταλέντων, αναζητώντας έντονη, δημιουργική δύναμη σε συνδυασμό με έμπνευση. Ως επικεφαλής κριτής, νιώθω ότι αποτελεί ευθύνη μου να συνεχίσω αυτήν τη σπουδαία παράδοση με την επιλογή έργων που αντιπροσωπεύουν νέες ιδέες και ανώτερη ποιότητα. Είμαι ενθουσιασμένος να δω πώς ακριβώς οι συμμετέχοντες εκφράζουν τις εξαιρετικές ιδέες και τη δημιουργικότητά τους μέσω των έργων που υποβάλλουν”.

Οι κατηγορίες φωτογραφίας και βίντεο του διαγωνισμού Nikon Photo Contest 2016-2017 δέχονται ήδη συμμετοχές που έχουν δημιουργηθεί με οποιαδήποτε ψηφιακή συσκευή απεικόνισης, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων συσκευών, και συμμετοχές βίντεο διάρκειας 6-180 δευτερολέπτων.

Οι νικητές του διαγωνισμού Nikon Photo Contest 2016-2017 θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο του 2017, σε μια τελετή απονομής στην Ιαπωνία, στην έδρα της Nikon.

  • Φωτό επάνω: Dina Bova, Ισραήλ: Elegy of Autumn – Grand Prize (Still photo), Nikon Photo Contest 2012-2013