Διεθνείς Διαγωνισμοί

NIKON PHOTO CONTEST 2022-2023

Η υποβολή των συμμετοχών γίνεται δεκτή ως τις 13 Φεβρουαρίου 2023 στις 6πμ!

Όπως και στους προηγούμενους διαγωνισμούς, οι συμμετέχοντες για το 2022-2023 έχουν την επιλογή να υποβάλουν φωτογραφίες είτε video.

Το θέμα του διαγωνισμού φωτογραφίας είναι «Beloved» (Αγαπημένο). Η Nikon αναζητά φωτογραφίες που εκφράζουν προσωπικές προτεραιότητες από διάφορες προοπτικές, τόσο στις κατηγορία «Single Photo» (Μεμονωμένη φωτογραφία) όσο και στην κατηγορία «Photo Story» (Φωτογραφική ιστορία).

Το θέμα του διαγωνισμού video είναι το «Next Steps» (Επόμενα βήματα), όπου οι συμμετοχές στις κατηγορίες «Short Film» (Ταινία μικρού μήκους) και «Super Short Film» (Ταινία πολύ μικρού μήκους) θα πρέπει να εκφράσουν τη μελλοντική ανάπτυξη και εξέλιξη του κόσμου.

Η φετινή διακεκριμένη επιτροπή κριτών θα διευθύνεται από τη Sarah Leen, την πρώτη γυναίκα Διευθύντρια φωτογραφίας για το περιοδικό National Geographic και τον οργανισμό National Geographic Partners. Το 2020, η Sarah ίδρυσε το Visual Thinking Collective, μια κοινότητα από γυναίκες συντάκτριες, εκπαιδευτικούς και επιμελήτριες που ειδικεύονται στη δημιουργία και τη διαχείριση έργων που εστιάζουν στην εικόνα.

Τα μέλη της φετινής κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού.

Η ίδια δήλωσε σχετικά: «Ελπίζω ο διαγωνισμός Nikon Photo Contest να αποτελέσει έναν χώρο συγκέντρωσης ιστοριών που εκπροσωπούν τον κόσμο σήμερα. Αρχίζουμε να συνηθίζουμε έναν νέο τρόπο ζωής μετά από τρία χρόνια γεμάτα απομόνωση και φόβο εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19. Τώρα, έχουμε νέες ευκαιρίες και νέες δυνατότητες. Σκεφτείτε λοιπόν τον κόσμο σας, σκεφτείτε όσα είδατε να αλλάζουν, να αναπτύσσονται και να παίρνουν τώρα τη μορφή νέων ευκαιριών. Ανυπομονώ να δω έργα από όλο τον κόσμο. Με αυτόν τον διαγωνισμό έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε πού βρισκόμαστε σήμερα και να αφηγηθούμε τις ιστορίες μας, να αφηγηθούμε τις προσωπικές μας ιστορίες».

Λίγη ιστορία

Ο διαγωνισμός Nikon Photo Contest διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1969 και σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας στον κόσμο. Στόχος του είναι να εμπλουτίσει την απεικονιστική κουλτούρα, δίνοντας σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους σε όλο τον κόσμο την ευκαιρία να εκφραστούν και να συνεργαστούν μεταξύ τους. Στον προηγούμενο (38ο) διαγωνισμό, συνολικά 26.000 συμμετέχοντες από 150 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο υπέβαλαν περισσότερες από 65.000 φωτογραφίες.

 

Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός προς όλους τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και εθνικότητας. Περισσότερες πληροφορίες για τις κατηγορίες του διαγωνισμού, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής μπορείτε να βρείτε με ένα κλικ εδώ!

Οι νικητές αναμένεται να ανακοινωθούν τον Ιούλιο του 2023. Δείτε τους νικητές όλων των προηγούμενων διαγωνισμών, από το 1969 ως το 2021, με ένα κλικ εδώ!


  • Φωτό στην 1η σελίδα: Debarshi Duttagupta (Ινδία), Grand Prize Nikon Photo Contest 2010-2011.