Νέα Νέα μοντέλα

H NIKON ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΦΛΑΣ SPEEDLIGHT SB-5000

Δίνει στους φωτογράφους τα εφόδια να ανταποκρίνονται στις πιο πολύπλοκες ανάγκες φωτισμού.

Η Nikon ανανεώνει τη δημοφιλή σειρά επαγγελματικών φλας με το νέο SB-5000. Αυτό το ευέλικτο φλας Speedlight Nikon είναι το πρώτο που περιλαμβάνει δυνατότητες ασύρματου ελέγχου μέσω ραδιοσυχνότητας, καθώς επίσης και η πρώτη μονάδα φλας που περιλαμβάνει εσωτερικό σύστημα ψύξης.

Κατασκευασμένο για να ανταποκρίνεται σε δύσκολες συνθήκες λήψης, το SB-5000 είναι ιδανικό για τους επαγγελματίες φωτογράφους που αναζητούν την ευελιξία της δημιουργίας πολύπλοκων διατάξεων φλας επάνω στη φωτογραφική μηχανή και σε άλλα σημεία. Χάρη στην δυνατότητα ασύρματου ελέγχου μέσω ραδιοσυχνότητας, δεν είναι πλέον απαραίτητο να είναι σε οπτική επαφή το βασικό και το δευτερεύον φλας και εξασφαλίζεται μεγαλύτερη αξιοπιστία κατά τις λήψεις κάτω από έντονο ηλιακό φως. Το νέο ενσωματωμένο σύστημα ψύξης της Nikon δίνει τη δυνατότητα λήψης έως και 100 λάμψεων με το φλας να λειτουργεί σε πλήρη ισχύ. Η ελαφριά και compact κατασκευή του και τα άνετα στοιχεία ελέγχου που διαθέτει, χαρίζουν σε αυτό το νέο φλας Speedlight απαράμιλλη απόδοση φωτισμού τόσο σε στούντιο όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Αποκτήστε τον έλεγχο σε απαιτητικές καταστάσεις
Γρήγορο και αξιόπιστο, το φλας SB-5000 δίνει στους φωτογράφους τα εφόδια να ανταποκρίνονται σε πιο πολύπλοκες ανάγκες φωτισμού. Το φλας SB-5000 μπορεί να είναι τηλεχειριζόμενο ως μέρος μιας διάταξης Προηγμένου ασύρματου φωτισμού ή να ελέγχεται με τον τυπικό τρόπο, δηλαδή με οπτικά σήματα για τα οποία απαιτείται οπτική επαφή, με αποτέλεσμα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν φλας Speedlight παλαιού τύπου για τις διατάξεις πολλαπλών φλας. Χάρη στον ενιαίο έλεγχο φλας, ο έλεγχος του SB-5000 γίνεται από το μενού της φωτογραφικής μηχανής ή από υπολογιστή όπου εκτελείται το λογισμικό Camera Control Pro 2 όταν η μονάδα είναι συνδεδεμένη στο σώμα της φωτογραφικής μηχανής. Επιπρόσθετα, το νέο σύστημα ψύξης επιτρέπει σε αυτήν τη μονάδα φλας μικρών διαστάσεων να πραγματοποιήσει 120 λάμψεις με μεσοδιαστήματα 5 δευτερολέπτων ή 84 λάμψεις με μεσοδιαστήματα 3 δευτερολέπτων, χωρίς να υπερθερμανθεί.

Πρόσθετες δυνατότητες
Βασικές προδιαγραφές: το SB-5000 έχει αριθμό οδηγού 34.5, μεγάλο εύρος zoom 24-200 mm με φορμά FX (14 mm με ενσωματωμένο ευρύ θόλο διάχυσης) και τρεις τρόπους φωτισμού.
Κατασκευή μικρών διαστάσεων και άνετα στοιχεία ελέγχου: το σώμα του φλας έχει μικρές διαστάσεις και ζυγίζει μόλις 420gr. Η λιτή σχεδίαση του πίνακα ελέγχου εξασφαλίζει χώρο για μια αρκετά μεγάλη και ευανάγνωστη οθόνη πληροφοριών. Η κεφαλή του φλας έχει δυνατότητα κλίσης προς τα κάτω κατά 7° ή προς τα επάνω κατά 90° και περιστρέφεται κατά 180° οριζόντια προς τα αριστερά και προς τα δεξιά.
Εξαρτήματα: ο ενσωματωμένος ευρύς διαχυτής και ο ανακλαστήρας τύπου κάρτας καθώς και ο παρεχόμενος θόλος διάχυσης, συνδυάζονται με τα προαιρετικά φίλτρα χρωμάτων της Nikon, επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο τις δημιουργικές επιλογές σας.