Νέα μοντέλα

ΝΙΚΟΝ Z fc

Φιλοδοξεί να συνδυάσει την εμβληματική σχεδίαση με τις καινοτομίες της σειράς Z!

Η Nikon ανακοίνωσε την κυκλοφορία της φωτογραφικής μηχανής mirrorless Nikon Z fc με φορμά DX, της πρώτης φωτογραφικής μηχανής της σειράς Z που υιοθετεί στιλ βασισμένο στην κληρονομιά της, υποστηρίζοντας παράλληλα προηγμένα χαρακτηριστικά. Παράλληλα με την ίδια τη φωτογραφική μηχανή, η Nikon κυκλοφορεί δύο νέους φακούς: τους NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition και NIKKOR Z 28mm f/2.8 SE.

Η εξωτερική εμφάνιση της  Z fc έχει σχεδιαστεί αντλώντας έμπνευση από την SLR φωτογραφική μηχανή με φιλμ Nikon FM2 που κυκλοφόρησε το 1982 και αποτέλεσε προϊόν – σταθμό στην ιστορία της εταιρίας.

Το compact, ελαφρύ σώμα της Nikon Z fc είναι εξαιρετικά φορητό, ωστόσο υπόσχεται εξαιρετική λειτουργικότητα και απόδοση, παρέχοντας εύκολο χειρισμό τόσο για τους υπάρχοντες όσο και τους νέους χρήστες φωτογραφικών μηχανών mirrorless.

Σχεδίαση

Η σχεδίαση με πεντάπρισμα και η ισορροπία μεταξύ των μαύρων και των ασημί στοιχείων στο σώμα της Nikon Z fc παραπέμπουν στην FM2, σε συνδυασμό με στοιχεία όπως το στρογγυλό προσοφθάλμιο για το ηλεκτρονικό σκόπευτρο (EVF), η σχεδίαση των επιλογέων και το λογότυπο της Nikon με τη μορφή που είχε τις δεκαετίες 1970-1980. Ταυτόχρονα εξασφαλίζεται αξιόπιστη στιβαρότητα χάρη στη χρήση κράματος μαγνησίου.

Απλοποιημένη λειτουργία 

Το επάνω μέρος του σώματος της Nikon Z fc περιλαμβάνει τρεις επιλογείς και ένα μικρό παράθυρο όπου εμφανίζεται η τιμή διαφράγματος. Με τους επιλογείς ελέγχετε την ταχύτητα κλείστρου, την αντιστάθμιση έκθεσης και την ευαισθησία ISO, ώστε να μπορείτε να αλλάζετε τις ρυθμίσεις με απλό τρόπο. Παράλληλα, υπάρχει το κουμπί i καθώς και το μενού i που επιτρέπουν στους χρήστες να επιλέγουν γρήγορα διάφορες ρυθμίσεις με το πάτημα ενός κουμπιού και μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις λήψης κάθε ατόμου.

Για πρώτη φορά σε μια φωτογραφική μηχανή σειράς Z της Nikon, η Nikon Z fc υποστηρίζει την αντιστάθμιση έκθεσης κατά τη διάρκεια της λειτουργίας AUTO, επιτρέποντας στους χρήστες να επιτυγχάνουν την επιθυμητή έκφραση αυξάνοντας τη φωτεινότητα, ενισχύοντας τις σιλουέτες κλπ. Η  μηχανή διαθέτει επίσης 20 επιλογές Creative Picture Control που προσφέρουν μοναδικές εκφράσεις. Επιλέγοντας θέματα με διαφορετικές παραμέτρους, όπως απόχρωση, τόνοι και κορεσμός, οι χρήστες μπορούν να εκφράσουν διαφορετική ατμόσφαιρα και διάθεση, καθώς και να προσαρμόσουν τα εφέ στις προτιμήσεις τους.Nikon Zfc Camera and Related Lenses Announcement - Photography LifeΔυνατότητες εστίασης και λήψης 

Η Nikon Z fc υποστηρίζει τις λειτουργίες AF ανίχνευσης ματιών και AF ανίχνευσης ζώου με τη λήψη φωτογραφιών και video, λειτουργίες που είχαν εισαχθεί αρχικά στις Nikon Z 7II και Nikon Z 6II. Υποστηρίζεται η λειτουργία AF ευρείας περιοχής (L), εξασφαλίζοντας ακόμη περισσότερο ότι τα μάτια και τα πρόσωπα αποτυπώνονται καθαρά περιορίζοντας την περιοχή εστίασης. Μπορεί επίσης να επιτευχθεί συνεχής εστίαση στα μάτια του επιθυμητού θέματος όταν υπάρχουν πολλά άτομα στο κάδρο καθώς και παρακολούθηση ματιών για τη φωτογράφιση ενός κατοικιδίου που κινείται.

Η λήψη καθαρών φωτογραφιών και video σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού εξασφαλίζεται χάρη στο μεγάλο τυπικό εύρος ευαισθησίας ISO 100-51200. Επιπλέον, είναι δυνατή η κατακόρυφη λήψη από χαμηλές ή υψηλές γωνίες καθώς για πρώτη φορά σε φωτογραφική μηχανή σειράς Z περιλαμβάνεται πτυσσόμενη οθόνη. Όταν η οθόνη περιστραφεί προς τα εμπρός, η φωτογραφική μηχανή μεταβαίνει αυτόματα στη λειτουργία αυτοπορτραίτου, για ομαλές λήψεις αυτοπορτραίτων με χειρισμό αφής.

Συνδεσιμότητα

Η εφαρμογή SnapBridge μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά φωτογραφιών και video που έχουν εγγραφεί με τη φωτογραφική μηχανή σε μια έξυπνη συσκευή, προκειμένου οι χρήστες να είναι πιο εύκολο να τις κοινοποιούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το πιο πρόσφατο υλικολογισμικό της φωτογραφικής μηχανής μπορεί επίσης να ληφθεί μέσω της εφαρμογής.

Η εφαρμογή Snapbridge εκδ. 2.8 έχει νέο περιβάλλον χρήστη και υποστηρίζει πλέον δύο λειτουργίες αυτόματης σύνδεσης: λειτουργία προσκηνίου και λειτουργία παρασκηνίου. Η λειτουργία προσκηνίου συνδέεται με τη φωτογραφική μηχανή μόνο όταν η εφαρμογή είναι ενεργοποιημένη, μειώνοντας την κατανάλωση μπαταρίας της φωτογραφικής μηχανής. Η λειτουργία παρασκηνίου περιλαμβάνει συνεχή σύνδεση, μεταφέροντας τις εικόνες αυτόματα ακόμη και όταν η εφαρμογή δεν είναι ενεργοποιημένη.

Πρόσθετες δυνατότητες 

  • Υπόσχεται φυσική προβολή με ελάχιστη χρωματική εκτροπή χάρη στο EVF που χρησιμοποιεί οργανικό EL panel
  • Εγγραφή video με υποστήριξη 4K UHD χωρίς κροπάρισμα για την περιοχή εικόνας video με βάση το φορμά DX
  • Υποστηρίζει διαρκή AF (AF-F) κατά την εγγραφή video
  • Η λήψη video σε αργή κίνηση έγινε πολύ εύκολη, επιλέγοντας απλά ένα μέγεθος εικόνας και ταχύτητα καρέ
  • Υποστήριξη του Webcam Utility, ενός λογισμικού που επιτρέπει τη χρήση της Nikon Z fc σαν web κάμερα
  • Η συσκευασία του προϊόντος και το λουρί φωτογραφικής μηχανής που το συνοδεύει ταιριάζουν με το κλασικό στιλ της Nikon Z fc
  • Υποστηρίζει τροφοδοσία μέσω USB με τη φωτογραφική μηχανή ενεργοποιημένη καθώς και φόρτιση μέσω USB

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Σήμερα, στις 6μμ ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί το Online Launch Εvent για την παρουσίαση της νέας Nikon Z fc. Συντονιστείτε για να το παρακολουθήσετε και δείτε τους φωτογράφους George Karbus και Conor McDonnell να συζητούν τις πρώτες τους εντυπώσεις από τη νέα μηχανή μαζί με τους ειδικούς της Nikon. Είναι μια ευκαιρία να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη νέα προσθήκη στη σειρά mirrorless φωτογραφικών μηχανών Nikon Z και να ακούσετε τους φωτογράφους που την έχουν δοκιμάσει. Η παρουσίαση θα είναι διαθέσιμη στην αγγλική γλώσσα, μέσω του καναλιού της Nikon στο YouTube – μπορείτε να τη δείτε με ένα κλικ εδώ!

Οι νέοι φακοί

Ο NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition είναι ένας τυπικός φακός zoom που βασίζεται στον NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR με ασημί εξωτερικό σχεδιασμό ώστε να ταιριάζει με τη Nikon Z fc. Ο φακός είναι compact και ελαφρύς, με συνολικό μήκος περίπου 32 mm και συνολικό βάρος περίπου 135 γρ. Είναι ένας βολικός φακός για μεταφορά, ενώ παρέχει υψηλή ανάλυση σε όλο το εύρος zoom. O NIKKOR Z DX 16-50mm f / 3.5-6.3 VR Silver Edition μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία καθημερινών σκηνών, από τοπία και στιγμιότυπα έως λήψεις πορτραίτων.

Ο NIKKOR Z 28mm f/2.8 SE είναι ένας compact και ελαφρύς φακός, ιδανικός για πορτραίτα και φωτογραφίες νεκρής φύσης, παρέχοντας το ομαλό bokeh που χαρακτηρίζει μοναδικά τους φακούς σταθερής εστιακής απόστασης. Ο φακός περιλαμβάνει κλασική σχεδίαση με έμπνευση από τους φακούς NIKKOR που κυκλοφορούσαν περίπου την εποχή που κυκλοφόρησε η FM2. Χρησιμοποιώντας την ίδια επίστρωση με αυτή της Nikon Z fc, ο NIKKOR Z 28mm f/2.8 SE ταιριάζει με την κλασική αισθητική της.