Ενδιαφέρουν

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ FIRMWARE ΓΙΑ ΤΙΣ NIKON Z

Eισάγουν νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά στις μηχανές της σειράς!

Η Nikon ανακοίνωσε ότι η έξοδος video RAW από τις φωτογραφικές μηχανές mirrorless Z 7 και Z 6 είναι πλέον συμβατή με τις συσκευές εξωτερικής αποτύπωσης που κατασκευάζονται από την Blackmagic Design.

Με τις ενημερώσεις firmware μπορούν πλέον να εγγράφονται τα υψηλής ποιότητας video που έχουν ληφθεί με Z 7 ή Z 6 όχι μόνο σε μορφή ProRes RAW αλλά και Blackmagic RAW. Τα video 12 bit 4K UHD ή FullHD RAW μπορούν πλέον να αποτυπωθούν σε εξωτερική συσκευή εγγραφής που έχει συνδεθεί στην Z 7 ή Z 6 μέσω HDMI, επεκτείνοντας τις επιλογές εγγραφής video RAW για να υποστηρίζεται ακόμη καλύτερα η παραγωγή προηγμένων έργων video.

Επιπρόσθετα, τα video ProRes RAW που έχουν εγγραφεί στη συσκευή εξωτερικής αποτύπωσης Ninja V της Atomos, είναι επίσης συμβατά με τις πιο πρόσφατες ρυθμίσεις ISO και τα στοιχεία ελέγχου θερμοκρασίας χρωμάτων προστίθενται στο Final Cut Pro Version 10.4.9 της Apple καθώς και με επόμενες εκδόσεις του προγράμματος. Αυτό επεκτείνει τις επιλογές επεξεργασίας video όταν χρησιμοποιείτε το Final Cut Pro.

H υποστήριξη εξόδου video RAW σε εξωτερική συσκευή εγγραφής Blackmagic Design μπορεί να ενεργοποιηθεί σε φωτογραφικές μηχανές που έχουν ήδη λάβει την αναβάθμιση εξόδου video RAW, απλά αναβαθμίζοντας το firmware στην έκδοση 3.2, χωρίς να απαιτείται περαιτέρω σέρβις σε κέντρο της Nikon.

Πριν από τη λήψη της ενημέρωσης firmware θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μια εσωτερική ρύθμιση στη φωτογραφική μηχανή σε ένα εξουσιοδοτημένο Κέντρο service της Nikon ώστε να ενεργοποιηθεί η έξοδος video RAW. Η υπηρεσία αυτή θα επιφέρει τοπικές χρεώσεις.

 


Aρθρογράφος

Γιώργος Ατσαμετάκης

Freelance φωτογράφος, που ασχολείται με το μέσο πάνω από σαράντα χρόνια. Τα πιο αγαπημένα του θέματα είναι οι άνθρωποι, τα σπορ και η φύση. Εικόνες του έχουν διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας και έχουν δημοσιευτεί τόσο σε διεθνή μέσα, μέσω πρακτορείων, όσο και σε πληθώρα ελληνικών περιοδικών. Έχει διατελέσει επί μακρά σειρά ετών Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων για το περιοδικό Photonet.