Software & Apps

NIKON: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΛΙΚΟΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Z 9 & ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ SNAPBRIDGE

Διαβάστε όλες τις σχετικές πληροφορίες!

Η Nikon ανακοινώνει την κυκλοφορία της έκδοσης 5.00 για το υλικολογισμικό του κορυφαίου μοντέλου φωτογραφικής μηχανής mirrorless πλήρους κάδρου, της Nikon Z 9. Παράλληλα, ανακοινώνει την κυκλοφορία της έκδoσης 2.11.0 για τo SnapBridge, μια εφαρμογή για smartphone που επιτρέπει καλύτερη ροή εργασιών χάρη στην εύκολη σύνδεση μεταξύ φωτογραφικών μηχανών και smartphone ή tablet.

Ακολουθούν όλες οι σχετικές πληροφορίες:

Έκδοση υλικολογισμικού 5.00 για τη Nikon Z 9

Η τελευταία ενημέρωση εισάγει μια σειρά από νέες λειτουργίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των χρηστών: από την αύξηση της ευελιξίας για τους αθλητικούς φωτογράφους έως τη βελτίωση των φωτογραφιών πορτραίτων. Το δεύτερο μπορεί να επιτευχθεί χάρη στην εισαγωγή των νέων λειτουργιών «Απάλυνση δέρματος» και «Ισορροπία εμφάνισης πορτραίτου» καθώς και το Picture Control «Πορτραίτο πλούσιων τόνων».

Ως μέρος της αναβάθμισης, προστέθηκε μια λειτουργία κράτησης στην Αυτόματη λήψη, επιτρέποντας στους φωτογράφους και στους δημιουργούς video να καθορίζουν την ώρα έναρξης, τον χρόνο και τη διάρκεια μιας λήψης, μειώνοντας κατά συνέπεια την κατανάλωση μπαταρίας για πιο αποδοτική ροή εργασίας. Επιπλέον, μια επιλογή χαμηλότερης ταχύτητας [C15] έχει προστεθεί στη λειτουργία «Αποτύπωση καρέ σε υψηλή ταχύτητα+» για αυξημένη χρήση κατά τη συνεχή λήψη.

Περαιτέρω βελτιώσεις στη λειτουργία της Z 9 θα γίνουν ορατές μέσω της νέας ενημέρωσης, σύμφωνα με την εταιρία, συμπεριλαμβανομένης της βελτιωμένης ορατότητας και της αύξησης του αριθμού των λειτουργιών που μπορούν να αντιστοιχιστούν σε προσαρμοσμένα στοιχεία ελέγχου. Η χειροκίνητη εστίαση εξασφαλίζεται επίσης με ζωντανή προβολή σε μέγιστο διάφραγμα κατά τη λειτουργία χειροκίνητης εστίασης, επιτρέποντας στους χρήστες να διατηρούν τον πλήρη έλεγχο.

Συνολικά, η έκδοση υλικολογισμικού 5.00 έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία χρήσης και να αυξήσει τόσο την ταχύτητα όσο και την απόδοση. Με αυτά τα δεδομένα, οι φωτογράφοι μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τον συνεχή φωτισμό LED του Profoto A10 ως βοηθητικό φωτισμό AF*1. Επιπλέον, η προσθήκη της επιλογής «Προτίμηση σημείου εστίασης (προτεραιότητα προσώπου)» επιτρέπει στους χρήστες να επικεντρώνουν την προβολή στο πρόσωπο του θέματός τους όταν βλέπουν τις φωτογραφίες που έχουν τραβήξει στη λειτουργία zoom απεικόνισης.

 

Η έκδοση 2.11.0 του SnapBridge

Το πιο πρόσφατο firmware παρουσιάζει μια σειρά καινοτόμων νέων λειτουργιών,συμπεριλαμβανομένου του Easy Shooting Setup, που επιτρέπει στους χρήστες να διαμορφώνουν τις ρυθμίσεις λήψης που είναι κατάλληλες για μια συγκεκριμένη σκηνή ή ένα θέμα, απευθείας από την έξυπνη συσκευή τους.

Το Easy Shooting Setup βελτιώνει τη χρηστικότητα με μια σειρά επιλογών που μπορούν να καθορίσουν την τελική προβολή του περιεχομένου, όπως απαλό, εκτός εστίασης φόντο ή επιλογές θαμπώματος κίνησης. Η νέα λειτουργία παρέχει επίσης τη δυνατότητα σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις διαφορετικές επιλογές της φωτογραφικής μηχανής να δημιουργήσουν ρυθμίσεις λήψης που είναι εύκολες στη χρήση. Επιπλέον, οι ρυθμίσεις εφαρμόζονται στη φωτογραφική μηχανή τη στιγμή που επιλέγονται στην εφαρμογή, επιτρέποντας στους χρήστες να αρχίσουν να τραβούν φωτογραφίες σύμφωνα με τις επιθυμίες τους.

Επίσης, το Easy Shooting Setup παρέχει χρήσιμες συμβουλές για διαθέσιμες σκηνές και θέματα, όπως άτομα, τοπία και κατοικίδια, εξασφαλίζοντας στους χρήστες της Nikon εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η νέα αυτή λειτουργία δημιουργήθηκε με γνώμονα την ευκολία, ενώ οι αγαπημένες ρυθμίσεις λήψης μπορούν επίσης να αντιστοιχιστούν σε μία από τις θέσεις ρύθμισης του χρήστη4, επιτρέποντας διαισθητικό χειρισμό.

Υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα

  • Android (έκδοση 10 ή μεταγενέστερη)
  • iOS (έκδοση 15.7 ή μεταγενέστερη)

Φωτογραφικές μηχανές που υποστηρίζουν το Easy Shooting Setup της έκδοσης 2.11.0

  • Nikon Z f, Nikon Z 5, Nikon Z fc, Nikon Z 50 και Nikon Z 30

 


Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.