Εκθέσεις φωτογραφίας

Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΝΙΚΟΣ ΑΛΙΑΓΑΣ

Έκθεση με α/μ φωτογραφίες του παρουσιάζεται στο Μεσολλόγι ως τις 29 Απριλίου.

Στο Μεσολόγγι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Εορτών Εξόδου 2018 ξεκινά το Σάββατο 17 Μαρτίου, στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος», έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Αλιάγα. Η έκθεση έχει θέμα «Η δοκιμασία του χρόνου» και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε στο εξωτερικό.

Ο Νίκος Αλιάγας, γεννημένος στο Παρίσι από Έλληνες γονείς, διακρίνεται για την πληθώρα ταλέντων του. Δεν είναι μόνο δημοσιογράφος, συγγραφέας και παρουσιαστής διεθνούς φήμης αλλά και ένας παθιασμένος φωτογράφος. Η έκθεσή του περιλαμβάνει ασπρόμαυρες εικόνες μεγάλων διαστάσεων, με επίκεντρο το πέρασμα του χρόνου στην ανθρώπινη ύπαρξη. Πρόκειται για πορτραίτα καθημερινών ανθρώπων που απαθανάτισε στα ταξίδια του στον ελλαδικό χώρο. Έχει ήδη παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία στις μεγαλύτερες αίθουσες τέχνης της Γαλλίας και του Βελγίου και φιλοξενείται σε έναν οικείο χώρο του Νίκου Αλιάγα, όπου στο παρελθόν είχε παρουσιαστεί  το μυθιστόρημά του «Γεννήθηκα Έλληνας». Θυμίζουμε πως ο δημιουργός είναι πολίτης Μεσολογγίου και πρόσφατα βραβεύτηκε με το «Χρυσό κλειδί» της πόλης.

Νικός Αλιάγας: «Η δοκιμασία του χρόνου»

Δείτε πως σχολιάζει ο ίδιος τη σχέση του με τη φωτογραφία, με αφορμή την παρουσίαση της συγκεκριμένης έκθεσης στο Αββαείο Villers του Βελγίου, ενός μοναστηριού ηλικίας 900 ετών…

…αλλά και στο Παρίσι:

«Η δική μου έκθεση, λέει ο δημιουργός, ονομάζεται “δοκιμασία του χρόνου”, γιατί όλοι είμαστε μέσα στην ίδια βάρκα. Κανείς δεν μπορεί να αγωνιστεί ενάντια στο χρόνο. Ωστόσο υπάρχει ένας πολύ πιο μυστικός χρόνος, πολύ περισσότερο πνευματικός και φιλοσοφικός, και αυτός είναι ο “Καιρός”. Αυτός είναι ο προσωπικός χρόνος του καθενός που ήθελα να φωτογραφίσω, και έψαχνα να αποτυπώσω την αξιοπρέπεια, τη μοναδικότητα, τη δύναμή τους».

Νίκος Αλιάγας: «Η δοκιμασία του χρόνου»

 Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Απριλίου και η λειτουργία της θα είναι καθημερινή (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 7:30 το απόγευμα έως τις 9:30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο, ενώ για οργανωμένες ομάδες επισκεπτών ή για εκπαιδευτικές ξεναγήσεις σχολείων θα λειτουργεί καθημερινά και εκτός ωραρίου μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την γραμματεία του Μουσείου (26310 51260 και 6976 643610)

Μάθετε περισσότερα για τη φωτογραφική πορεία του Νίκου Αλιάγα και δείτε εικόνες του στην επόμενη σελίδα!