Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “NUDE”: ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Κλασικό το θέμα, πρωτότυποι οι τρόποι με τους οποίους το προσεγγίσατε!

Ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα, σε ολόκληρη την ιστορία του φωτογραφικού μέσου!

Το γυμνό έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες του συγκεκριμένου διαγωνισμού  να προχωρήσουν σε ενδιαφέροντες πειραματισμούς.

1ος νικητής – Aλέξανδρος Πασχαλίδης

Aλέξανδρος Πασχαλίδης

Μία λήψη η οποία ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή από το σύνολο των συμμετοχών, αφού πολύ δύσκολα θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Ο τρόπος με τον οποίο έχει προσεγγίσει ο φωτογράφος το γυμνό αυτό σώμα είναι πολύ ιδιαίτερος, επιλέγοντας μία πολύ χαμηλή γωνία λήψης δίνοντας, έτσι, βάθος στη φωτογραφία. Μια φωτογραφία στην οποία κυριαρχεί η συμμετρία και ο αφαιρετισμός, με πολύ προσεγμένο φως το οποίο είναι “τόσο… όσο…”, δηλαδή ακριβώς όσο χρειάζεται ώστε να γίνουν ορατές οι φόρμες του σώματος και παράλληλα να κρυφτούν όλα τα υπόλοιπα σημεία.

2ος νικητής – Γιάννης Τσιλίδης

Γιάννης Τσιλίδης

Στη δεύτερη θέση έχουμε μία διαφορετική προσέγγιση του γυμνού σώματος σε σχέση με την πρώτη. Εδώ ο χώρος έρχεται να παίξει τον δικό του ρόλο, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα στη φωτογραφία, η οποία ενισχύεται από την επιλογή της χρωματικής απόχρωσης, και μοιάζει να σε μεταφέρει πίσω στον χρόνο. Οι σκιές που δημιουργούνται πάνω στο σώμα της κοπέλας από το φυσικό φως του παραθύρου κρίνονται απόλυτα επιτυχημένες. Τέλος, το στοιχείο που προσωπικά με τράβηξε σε αυτή τη φωτογραφία είναι η “σκηνοθεσία” πίσω από αυτή, που την κάνει να μοιάζει σαν κομμάτι από μια ιστορία που δε θα μάθουμε ποτέ.

3ος νικητής – Ραφαήλ Λασιθιωτάκης

Ραφαήλ Λασιθιωτάκης

Παρόμοια προσέγγιση με την πρώτη φωτογραφία όσον αφορά τον low-key φωτισμό, αλλά με τελείως διαφορετική οπτική. Ο φωτογράφος επέλεξε να παίξει με φόρμες και σχήματα, σε ένα κουλουριασμένο αντρικό σώμα. Το ενδιαφέρον σε αυτή τη φωτογραφία είναι οι έντονες σκιές και τα φώτα που διαγράφουν το σώμα, καθώς και η στάση αυτού η οποία, σε συνδυασμό με το φως που έρχεται από πάνω, δίνει μια αίσθηση «ταπείνωσης-συγχώρεσης».

The best of the rest!

  • Oι νικητές του διαγωνισμού έχουν ανακοινωθεί στο τ. 192 του Photonet.