Ενδιαφέρουν

ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ DRONE!

Με σκοπό τη μελέτη της κλιματικής αλλαγής!

Τα drones δεν είναι μόνο παιχνίδια ή εργαλεία για φωτογραφίες και βίντεο! Στο bookazine για τα drones αναλύουμε όλες τις εφαρμογές που έχουν τα drones και όπως όλα δείχνουν, οι επιστήμονες τα βρίσκουν πολύ χρήσιμα!

Η Auro Flight Sciences, μία θυγατρική εταιρία της Boeing, κατασκεύασε ένα τεράστιο αυτόνομο drone ενώ προγραμματίζεται ήδη η πρώτη του πτήση το 2019! Σκοπός του drone αυτού, είναι να πετά σε πολύ μεγάλα υψόμετρα, προκειμένου να μελετάει και να παρατηρεί τις κλιματικές και ατμοσφαιρικές αλλαγές.

Δεν είναι αεροπλάνο αλλά ούτε και δορυφόρος. Είναι κάτι ενδιάμεσο, με όνομα Odysseus! Πετώντας αρκετά ψηλότερα από τα υψόμετρα των αεροσκαφών, θα μπορεί να συλλέγει πληροφορίες και να τις μεταδίδει στην γη, χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψει, αφού χάρη στα ηλιακά πάνελ του, μπορεί να πετάει για μήνες!

Παρακάτω ακολουθεί ένα σχετικό βίντεο με περισσότερες πληροφορίες:

Σχετικά με το συντάκτη

Γιώργος Μασχαλίδης

Γιώργος Μασχαλίδης

Σπουδάζει λογιστική και παράλληλα ασχολείται με τη φωτογραφία. Ξεκίνησε ερασιτεχνικά το 2010. Από τον πρώτο, κιόλας, χρόνο, γεννήθηκε μέσα του η ιδέα του www.photocontest.gr. Σήμερα, συνεχίζει, μέσα από αυτό, να μαθαίνει και να εξελίσσεται πάνω στη φωτογραφία - και το ίδιο εύχεται ότι κάνουν και οι χρήστες του!

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;