Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

Όσοι δεν την έχετε δει, έχετε ακόμα χρόνο!

Μέχρι κι αυτή την Κυριακή 19 Ιουλίου θα διαρκέσει η έκθεση «Μεταμορφώσεις των Αθηνών» (καθημερινά και σαββατοκύριακο, 10:00-18:00), που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών με αφορμή τα 180 χρόνια από την ανακήρυξή της Αθήνας σε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.

Η έκθεση, μια μοναδική περιήγηση στην ανάπτυξη της ελληνικής πρωτεύουσας και τους ανθρώπους της μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό ιδιωτικών συλλογών με την επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Χάρη Γιακουμή, περιλαμβάνει πάνω από 200 αυθεντικές φωτογραφίες, δύο υδατογραφίες, πανοραμικές απόψεις των Αθηνών σε μεγάλες εκτυπώσεις, παλιές φωτογραφικές μηχανές και ειδικά στερεοσκόπια εποχής, όπου παρουσιάζονται 100 στερεοσκοπικές φωτογραφικές πλάκες σε τρισδιάστατη μορφή. Επιπλέον, η έκθεση συμπληρώνεται και με μια επιλογή φωτογραφιών Αθηναίων της εποχής μας («Βλέμματα της πόλης») με την επιμέλεια του δημοσιογράφου Νίκου Βατόπουλου.

Επίσης, για τους επισκέπτες που θα θελήσουν να κρατήσουν ζωντανή την εμπειρία αυτού του οδοιπορικού, διατίθενται τα βιβλία Μεταμορφώσεις των Αθηνών. Φωτογραφικό οδοιπορικό από τον 19ο στον 20ό αιώνα (Χ. Γιακουμής-Τάσος Α. Ανδρέου, Εκδόσεις Kallimages, Παρίσι 2014) στα ελληνικά και αγγλικά, και Πρόσωπα των Αθηνών από τον 19ο στον 20ό αιώνα, 1855-1960 (Β. Μαυροειδάκου-Χ. Γιακουμής, Εκδόσεις Kallimages, Παρίσι 2015), στα ελληνικά και γαλλικά (ειδική τιμή βιβλίων για την έκθεση: 20 € – το DVD διατίθεται και ξεχωριστά στην τιμή των 5 €), καθώς κι επιλεγμένες αναπαραγωγές φωτογραφιών υψηλών προδιαγραφών (από εκτυπωτή EPSON Stylus Pro 3880), έτοιμες για πλαισίωση.

  • Παράρτημα Μουσείου Ηρακλειδών (Απ. Παύλου 37, Θησείο, τηλ.: 211.0126486, ΗΣΑΠ Θησείο)
  • Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά & σαββατοκύριακο 10:00-18:00
  • Γενική είσοδος: 4 €

Φωτό: Δημήτριος Κωνσταντίνου, αλβουμίνη, ~ 1860 / Συλλογή Παύλου και Μπελίντας Φυρού: Άποψη της οδού Νίκης, με τα πρώιμης νεοκλασικής αρχιτεκτονικής κτίριά της.