Νέα Νέα μοντέλα

OLYMPUS OM-D E-M1 MARK II

Η γρηγορότερη μηχανή της κατηγορίας της, σύμφωνα με την Olympus.

Η Olympus OM-D είναι πλέον σε θέση να καυχιέται ότι μπορεί να προσφέρει σε όλους τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους ακριβώς αυτό που θέλουν. Η νέα OM-D E-M1 Mark II στοχεύει στο να ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων με ένα μοντέλο ILC που υπόσχεται απαράμιλλη ποιότητα εικόνας σε υψηλή αχύτητα. Και όλα αυτά σε ένα σώμα με μικρό μέγεθος και βάρος που μπορείς να το έχεις πάντα μαζί σου.

Η νέα OM-D E-M1 Mark II θα πωλείται ως σκέτο σώμα ή σε kit με το φακό M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm 1:2.8 PRO. Φιλοδοξία της είναι να καλύψει τόσο τις απαιτήσεις ενός σοβαρού ερασιτέχνη όσο και τους δυσκολότερους επαγγελματίες που δουλεύουν στη φύση, σε ντοκιμαντέρ και συνεχή ταξίδια.

Σύμφωνα με την Olympus, είναι η γρηγορότερη μηχανή της κατηγορίας της, με υψηλής ταχύτητας διαδοχικές λήψεις και ταχύτατο autofocus. Η λειτουργία διαδοχικών λήψεων υποστηρίζεται από ένα ολοκαίνουριο σύστημα AF ταχύτατης cross-type ανίχνευσης φάσης πάνω στο chip και με νέα AF controls και ακόμα γρηγορότερη απόκριση κλείστρου. Σε αθόρυβη λειτουργία, δουλεύοντας συνεχή αυτόματη εστίαση και ανίχνευση AE, η μηχανή απαθανατίζει λήψεις RAW των 20.4 Megapixel σε 18 fps, που είναι η καλύτερη απόδοση της κατηγορίας της. Αυτό, σε συνδυασμό με το Live View και τα προσαρμοσμένα controls, κάνει τη μηχανή ιδανική για λήψη ευκίνητων οργανισμών στη φύση ή εκδηλώσεων με δύσκολο φωτισμό. Με κλειδωμένα AF και AE, το frame rate ανεβαίνει κι άλλο, και φτάνει τα 60fps. Η καινοτόμα λειτουργία Pro Capture εξαφανίζει το shutter lag αφού προλαβαίνει και καταγράφει μέχρι και 14 διαδοχικές λήψεις πριν ο διακόπτης του κλείστρου πατηθεί τελείως.

om-d_e-m1_mark_ii_ez-m1240__product_000Πίσω από αυτές τις εντυπωσιακές λειτουργίες, (αλλά και πίσω από τη βιντεοσκόπηση 4K/C4K) βρίσκεται ένας ολοκαίνουριος επεξεργαστής TruePic VIII 20-Megapixel Live MOS, με ενσωματωμένο το in-body σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων της Olympus, που όμως έχει ξανασχεδιαστεί ειδικά για την OM-D E-M1 Mark II, για συνεργασία με το αντίστοιχο σύστημα των φακών M.ZUIKO PRO. Το εύρος ταχυτήτων ISO βελτιώθηκε κατά ένα f-stop, και το δυναμικό εύρος του νέου επεξεργαστή αποσκοπεί στο να αφήσει πίσω του όλους τους ανταγωνιστές. Ένας ακόμη άσος στο μανίκι της νέας μηχανής είναι το μικροσκοπικό και εύχρηστο design της, που κάνει τη φωτογράφιση με ένα super τηλεφακό 300mm (τον αντίστοιχο των 600mm 35mm) 1:4.0 δυνατή χωρίς τρίποδο. Και όλα αυτά σε ένα σώμα με όλες τις πιθανές ευκολίες που θα ήθελε ποτέ κανείς, όπως dual SD card με συμβατότητα στις κάρτες UHS-II, εξαγωγή Direct 4:2:2 HDMI και πολύ βελτιωμένη απόδοση μπαταρίας, καθώς και τα τρία επίπεδα Olympus Pro Service.

om-d_e-m1_mark_ii_black__product_180

Η Ε-M1 Mark II βρίσκεται πλέον, σύμφωνα με την Οlympus,  πρώτη με διαφορά ανάμεσα στις elite μηχανές με το νέο ταχύτατο σύστημα Auto Focus. Το κλειδί της επιτυχίας αυτής είναι το νέο on-chip AF σύστημα ανίχνευσης φάσης που σχεδιάστηκε με την τριάδα της ακρίβειας, της σωστής παρακολούθησης (tracking) και του live χειρισμού σε πραγματικό χρόνο. Η ακρίβεια παράγεται με τα 121 AF cross-type σημεία, και έναν ταχύτατο αλγόριθμο μέσω του νέου επεξεργαστή TruePic VIII AF. Η παρακολούθηση γίνεται μέσω ενός αποκλειστικού αλγοριθμικού συστήματος παρακολούθησης κινούμενου θέματος για σωστή εστίαση σε διαδοχικές λήψεις με τις ταχύτητες ρεκόρ των 18fps, ενώ το σκέτο AF προσφέρει την ταχύτητα των 60fps.

Tαχύτητα
Με το ηλεκτρονικό σκόπευτρο να αποδίδει με ρυθμό απόκρισης μόλις 6 ms, και ένα άνετο frame rate στα 120 fps, είναι πανεύκολο να κρατήσεις το θέμα σου στο στόχο, όσο ευκίνητο και ευέλικτο κι αν είναι. Σε λειτουργία C-AF, η μηχανή φτάνει διαδοχικές ταχύτητες μέχρι και 18 fps, που ανεβαίνουν στα 60 fps σε λειτουργία S-AF, με το νέο PRO Capture Mode να αφαιρεί τελείως το shutter lag. Πριν πατηθεί τελείως ο διακόπτης του κλείστρου, η μηχανή έχει ήδη καταγράψει 14 frames.
Φορητότητα
Το Ultra-Compact design είναι μία από τις μεγαλύτερές της αρετές. Η Olympus είναι ο μόνος κατασκευαστήςεπαγγελματικών μηχανών που φροντίζει να είναι όλες φορητές, και να
χωράνε πάντα μαζί με τους φακούς τους άνετα σε τσάντες που μπαίνουν στην καμπίνα του αεροπλάνου. Η κουλτούρα της φορητότητας ενισχύεται από τη στιβαρή κατασκευή της που την κάνει αδιάβροχη, ανθεκτική σε πτώσεις, παγετό, σκόνη και άλλες κακουχίες. Παρά το μικρό της μέγεθος, το νέο design την κάνει πολύ εύκολη στο πιάσιμο και στο χειρισμό ενώ διατίθεται και προαιρετικό battery grip για πορτραίτα και για μεγαλύτερη ασφάλεια.
om-d_e-m1_mark_ii_ez-m1240_black__producttop_001
Ευχρηστία
Οι δύο υποδοχές για SD, με τη μία να είναι συμβατή με UHS-II, τα πολλά διαφορετικά recording settings για κάθε κάρτα (π.χ. μπορείτε να σώσετε RAW στη μία κάρτα και JPG στην άλλη ταυτόχρονα), η νέα μπαταρία που κρατά σχεδόν 40% περισσότερο και φορτίζει σε μόλις 2 ώρες, ενώ η μπάρα φόρτισης φαίνεται στο LCD, η υποδοχή USB 3.0 και πολλές άλλες λειτουργίες κάνουν τη μηχανή εξαιρετικά σύγχρονη και ευχάριστη στη χρήση.
Ποιότητα εικόνας

Σε αυτό τον τομέα η OM-D E-M1 Mark II στοχεύει να θέσει νέα στάνταρ τόσο στη στατική εικόνα όσο και στο βίντεο. Η Olympus δημιούργησε τον ολοκαίνουριο επεξεργαστή TruePic VIII 20-Megapixel Live MOS ειδικά γι’ αυτή τη μηχανή. Χάρη στη βελτιστοποιημένη οπτική pixel και διπλή τετραπύρηνη επεξεργασία, το δυναμικό εύρος έχει επεκταθεί απίστευτα. Η high res λήψη των 50-Megapixel ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες των μηχανών full-frame, με τη θολούρα να έχει πλέον εξαφανιστεί, ενώ ο συνδυασμός του TruePic VIII με το νέο βελτιωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων της Olympus παρέχει ταχύτητα κλείστρου αντίστοιχη με αυτή των 6.5 βημάτων διόρθωσης σε μήκος εστίασης 100mm (με το φακό M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100mm 1:4.0 PRO).

Αυτό το επαναστατικό σύστημα IS δουλεύει πλέον τέλεια στη βιντεοσκόπηση σε ultra-high 4K στα 30fps με bit rate 102Mbps. Η μηχανή αυτή μπορεί να βγάλει και βίντεο 24p με bit rate 236Mbps πράγμα που σημαίνει ότι το βίντεο παίζει σε αυθεντικές ρυθμίσεις widescreen C4K.

Αξεσουάρ και Φακοί
Η μηχανή είναι συμβατή με όλους τους Micro Four Thirds φακούς και αξεσουάρ της Olympus, συμπεριλαμβανομένων των θηκών/τσάντες μεταφοράς και μιας θήκης/περίβλημα για φωτογράφηση έως 60 μέτρα κάτω από το νερό . Η νέα ναυαρχίδα της Olympus έχει σχεδιαστεί για να κάνει την επαγγελματική φωτογράφηση ταχύτερη, ευκολότερη και πιο αποτελεσματική. Όπως κάθε φακός και μηχανή Olympus, έτσι και η OM-D E-M1 Mark II έρχεται με μία επέκταση εγγύησης επιπλέον έξι μηνών όταν δηλώνετε το προϊόν στην online πλατφόρμα MyOlympus.