Νέα Νέα μοντέλα

TEST: OLYMPUS OM-D E-M10 MKII

Mε αισθητήρα 16ΜΡ και επεξεργαστή TruePic VII.

Ανανεωμένη έκδοση του, επιτυχημένου σε μια ευρεία γκάμα χρηστών, μοντέλου OM-D E-M10, με έμφαση στη σταθεροποίηση εικόνας, το ηλεκτρονικό σκόπευτρο και κάποιες επιπλέον συμπληρωματικές, κατά βάση, λειτουργίες, που ωστόσο ενθουσιάζουν πολλούς χρήστες.

Το νέο μοντέλο της Olympus έρχεται με αισθητήρα 16ΜΡ και τον επεξεργαστή TruePic VII που σε συνεργασία με το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων (μηχανισμός VCM Voice Coil Motor) υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία του χρήστη σε κάθε περιβάλλον, είτε με αδύναμο φως ή και με γρήγορη κίνηση στο «θέμα».

Η κλίμακα ISO της μηχανής είναι 200-25600 και οι επιλογές ρύθμισης της εξισορρόπισης λευκού επτά συν τέσσερεις παραμετροποιήσημες από τον χρήστη. Η Olympus OM-D E-M10 MkII τραβάει και RAW αρχεία, με λειτουργία συνεχόμενης λήψης μέχρι και 8.5 καρέ / δευτερόλεπτο. Η αυτόματη εστίασή της βασίζεται σε 81 σημεία και οι επιλογές λειτουργίας της περιλαμβάνουν εστίαση στο κέντρο, πολλαπλών σημείων, συνεχόμενη, ανίχνευση αντίθεσης και προσώπων, συνεχόμενη και παρακολούθηση θέματος.

Η Olympus OM-D E-M10 MkII έχει τα δημιουργικά προγράμματα P, A, S, M αλλά και μια μεγάλη σειρά προκαθορισμένων προγραμμάτων λήψης για τους λιγότερο έμπειρους. Παράλληλα έχει ένα ευρύ μενού καλλιτεχνικών φίλτρων και επεξεργασιών για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα ή πειραματισμούς. Ενδιαφέροντα επιπλέον στοιχεία της μηχανής είναι η λειτουργία Time Lapse με ταχύτητα 4Κ με δυνατότητα λήψης μέχρι και 999 καρέ καθώς και το Bracketing Εστίασης (Focus Bracketting) για την καλύτερη δυνατή λήψη σε θέματα με ενδεχόμενες δυσκολίες ή υψηλές απαιτήσεις ως προς την εστίασή τους (π.χ. macro αντικειμένων, γαστρονομίας κλπ).

Η Olympus OM-D E-M10 MkII έχει ενσωματωμένο flash με εμβέλεια 5.80 μέτρα αλλά και hot shoe για εξωτερική κεφαλή και ταχύτητα συγχρονισμού 1/250sec. Το video έχει ανάλυση 1920×1080 (30p) και ο ήχος εγγράφεται σε μορφή H.264. Η οθόνη της μηχανής είναι TLT LCD αφής, ανακλινόμενη, σε μέγεθος 3” και με ανάλυση 1.040.000 κουκίδες. Το ηλεκτρονικό της σκόπευτρο έχει ανάλυση 2.360.000 κουκίδες και κάλυψη 100%.