Νέα Νέα μοντέλα

OLYMPUS STYLUS TOUGH TG-4

…των άκρων!

Νέα προσθήκη στην σειρά ανθεκτικών μοντέλων της Olympus, η TG-4 είναι εξοπλισμένη με τον αισθητήρα BSI CMOS στα 16ΜΡ και μεγάλο zoom με κλίμακα εστιακών αποστάσεων 25-100mm (4x) και φωτεινό διάφραγμα F2.0-4.9.

Οlympus Stylus Tough TG-4Η αντοχή της μηχανής υποβρύχια (φτάνει μέχρι τα 15 μέτρα) σε πτώση (από 2 μέτρα) υπό πίεση (μέχρι και 100 κιλά) και σε χαμηλές θερμοκρασίες (μέχρι και -10 βαθμούς C) την τοποθετούν ψηλά στην κατηγορία των gadgets που μπορούν να συνοδεύσουν τους χρήστες σε πολλές εξορμήσεις και στο βουνό και στη θάλασσα.

Οlympus Stylus Tough TG-4 (top)

Η κλίμακα ISO της TG-4 είναι 100-6400 και οι επιλογές της εξισορρόπησης λευκού πέντε. Αντίθετα με πολλά παρόμοια μοντέλα «ανθεκτικών» μηχανών, η TG-4 τραβάει RAW αρχεία σε μέγιστη ανάλυση 4608×3456 pixels. Οι εναλλαγές της αυτόματης εστίασης είναι οι κλασικές: ανίχνευση προσώπων και αντίθεσης, συνεχόμενη, παρακολούθηση θέματος, κεντρική ή συγκεκριμένου σημείου / περιοχής.

Οlympus Stylus Tough TG-4 (οθόνη)

Τα προγράμματα λήψης είναι αυτόματα και με αρκετές προκαθορισμένες λήψεις αλλά υπάρχει η επιλογή δημιουργικού αυτόματου προγράμματος Ρ και προτεραιότητας διαφράγματος Α. Στις αυτόματες επιλογές υπάρχουν αρκετές εναλλαγές ως προς τον τύπο υποβρύχιας λήψης που σκοπεύει να κάνει ο χρήστης.

Οlympus Stylus Tough TG-4 (lifestyle)

Η μηχανή έχει ενσωματωμένο flash με εμβέλεια 7.9 μέτρα. Η μέγιστη ανάλυση του video είναι 1920×1080 (30p). Η οθόνη της μηχανης είναι σταθερή σε μέγεθος 3 ιντσών και με ανάλυση 460.000. Η TG-4 έχει και ενσωματωμένο WiFi για άμεση δικτύωση και αποστολή των φωτογραφιών μέσω του smarphone ή του tablet του χρήστη.

 


Aρθρογράφος

Χριστίνα Καλλιγιάννη

Συνεργάτης του Photonet επί μακρά σειρά ετών. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αμέσως μετά φωτογραφία στην E.S.P. Το 2002 ξεκίνησε να εργάζεται ως επαγγελματίας φωτογράφος, με μακροχρόνιες συνεργασίες με τα περιοδικά “ΓΕΩτρόπιο” της “Ελευθεροτυπίας”, "Κ" και "Ταξίδια" της “Καθημερινής”, στα πλαίσια του ταξιδιωτικού και του ελεύθερου ρεπορτάζ. Για αρκετά χρόνια λειτουργούσε το δικό της φωτογραφικό στούντιο, το STUDIO 18.12, με βασικά αντικείμενα τη φωτογράφιση πορτρέτου, προσωπικού, επαγγελματικού, οικογενειακού και μόδας. Από το 2016 μέχρι το 2018 συμμετείχε στην διοργάνωση του Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας / Medphoto Festival, έχοντας αναλάβει το Γενικό Συντονισμό της οργάνωσης του Φεστιβάλ. Σήμερα εξακολουθεί να φωτογραφίζει, με ιδιαίτερη αγάπη στα πορτρέτα και τους εσωτερικούς χώρους. Παράλληλα, είναι υπεύθυνη για το Γενικό Συντονισμό του Αthens Photo World, ενώ κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα, με τίτλο "Στιγμές Παράλληλες" (εκδόσεις Χάρτινη Πόλη).