Νέα μοντέλα

OLYMPUS TG-6

Η απόλυτη πρόταση για το καλοκαίρι;

H Olympus παρουσίασε μια νέα κόμπακτ, που τοποθετείται στην κορυφή της σειράς μηχανών για σκληρή χρήση.

Η TG-6 διαθέτει πολλές βελτιώσεις σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα. Υπάρχουν νέα προγράμματα φωτογράφησης για υποβρύχιες λήψεις, περισσότερες εύχρηστες επιλογές σε κοντινές λήψεις καθώς και βελτιωμένη οθόνη LCD με υψηλότερη ανάλυση.

Καλύπτει τις προδιαγραφές ΙΡΧ8 και μπορεί να καταδυθεί σε μέγιστο βάθος 15m. Καλύπτει επίσης τις προδιαγραφές IR6X σε σχέση με την στεγανότητα στη σκόνη. Τέλος οι προδιαγραφές MIL-STD810F εξασφαλίζουν ότι αντέχει σε πτώσεις από μέγιστο ύψος 2.1m καθώς και φορτία μέχρι 100Kg.

5_Tough_TG-6_Family_Accessories_shadowed__Mood

Η οικογένεια της TG-6 με όλα τα εξαρτήματά της!

Η μηχανή μπορεί να λειτουργεί σε θερμοκρασίες μέχρι -10°C, ενώ η έξτρα υποβρύχια θήκη PT-059 της επιτρέπει να καταδυθεί σε βάθος 45m. Η TG-6 είναι εφοδιασμένη με φακό που έχει εστιακό μήκος αντίστοιχο με 25-100mm και μέγιστο διάφραγμα f/2-4.9. Ο αισθητήρας 1/2.33” CMOS έχει ανάλυση 12ΜΡ.

Η ευαισθησία λήψης κυμαίνεται σε κλίμακα ISO 100-12800, ενώ υπάρχει και δυνατότητα λήψης αρχείων RAW. Η ελάχιστη απόσταση λήψης είναι 1cm και υπάρχουν τέσσερα προγράμματα κοντινών λήψεων, που περιλαμβάνουν και Focus Stacking. Υπάρχουν ακόμα 5 προγράμματα υποβρύχιων λήψεων καθώς και 3 ρυθμίσεις εξισορρόπησης λευκού για αυτά.

Η διάθεσή της θα αρχίσει αρχές Ιουλίου, σε τιμή 479€ μαζί με ένα αριθμό πρόσθετων εξαρτημάτων.


Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Γιώργος Ατσαμετάκης

Freelance φωτογράφος, που ασχολείται με το μέσο πάνω από σαράντα χρόνια. Τα πιο αγαπημένα του θέματα είναι οι άνθρωποι, τα σπορ και η φύση. Εικόνες του έχουν διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας και έχουν δημοσιευτεί τόσο σε διεθνή μέσα, μέσω πρακτορείων, όσο και σε πληθώρα ελληνικών περιοδικών. Έχει διατελέσει επί μακρά σειρά ετών Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων για το περιοδικό Photonet.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;