Νέα μοντέλα

NEA MONTEΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ OM SYSTEM!

Η διάθεσή τoυς στην αγορά θα αρχίσει στα τέλη του Φλεβάρη!

Ανακοινώθηκε η νέα OM-1 Mark II “ένα πραγματικό θαύμα για τη φωτογραφία σε εξωτερικούς χώρους” σύμφωνα με την εταιρία, ο φακός M.Zuiko Digital ED 150-600mm F5.0-6.3 IS που έχει σχεδιαστεί για τους λάτρεις της φύσης και τέλος η ανανεωμένη εκδοχή ΙΙ του ευρυγώνου πολλαπλών χρήσεων M.Zuiko Digital ED 9-18mm F4.0-5.6.

Ας δούμε αναλυτικότερα τα νέα μοντέλα!

OM-1 Mark II

Είναι η πρώτη μηχανή παγκόσμια που είναι εφοδιασμένη με ρυθμιζόμενο φίλτρο διαβάθμισης ND, κάτι που δίνει στους φωτογράφους φύσης πολλές περισσότερες δυνατότητες και ευκολίες καθώς δεν χρειάζεται να μεταφέρουν μαζί τους και να τοποθετούν φίλτρα μπροστά στο φακό. Το φίλτρο υπάρχει σε βήματα 2, 4 και 8 στοπ καθώς και σε 3 τύπους (απαλό, μεσαίο, σκληρό). Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα για μέγιστο εφε 128 στοπ. Φυσικά οι φωτογράφοι βλέπουν το εφε του φίλτρου άμεσα στην οθόνη ή στο ηλεκτρονικό σκόπευτρο. Επίσης η μηχανή διαθέτει στεγανοποίηση προδιαγραφών IPS3 ενάντια σε σκόνη και υγρασία και μπορεί να λειτουργεί σε θερμοκρασίες μέχρι -10º C

Άλλο ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι το σύστημα σταθεροποίησης 5 αξόνων που βρίσκεται στον αισθητήρα και προσφέρει διόρθωση μέχρι 8.5 στοπ. Η μηχανή είναι εφοδιασμένη με αισθητήρα 4/3 20ΜΡ τεχνολογίας Stacked BSI Live MOS, καθώς και την τελευταία γενιά επεξεργαστή TruePic X. Μπορείτε ακόμα να κάνετε λήψη εικόνων υπερυψηλής ανάλυσης 50ΜΡ στο χέρι ή 80ΜΡ σε τρίποδο. Το σύστημα εστίασης διαθέτει λειτουργία ΑΙ και μπορεί να αναγνωρίζει αυτόματα ευρεία γκάμα θεμάτων, όπως πουλιά, ζώα, αυτοκίνητα, ελικόπτερα, τραίνα, ανθρώπους κ.λπ. Φυσικά μπορεί να αναγνωρίζει κεφάλια και μάτια. 

Η ταχύτητα συνεχούς λήψης φτάνει τα 50 καρέ/δευτ. με αυτόματη εστίαση/έκθεση και 120 καρέ/δευτ. με κλειδωμένη εστίαση/έκθεση. Η λειτουργία Pro Capture κάνει λήψεις πριν πατήσετε τελείως το πλήκτρο φωτοφράκτη για να αποτυπώσετε στιγμιότυπα που είναι δύσκολο να προβλεφτούν. Η μνήμη buffer της μηχανής είναι βελτιωμένη και μπορείτε να κάνετε συνεχόμενη λήψη 219 εικόνων JPEG ή 213 εικόνων RAW στα 120 καρέ/δευτ. 

M.Zuiko Digital ED 150-600mm F5.0-6.3 IS

Το εστιακό μήκος του αντιστοιχεί σε 300-1200mm στο φορμά 135. Μάλιστα με τη χρήση του τηλεμετατροπέα 2Χ MC-20, μπορεί να φτάσει τα 2400mm. Ο φακός είναι συμβατός με το σύστημα σταθεροποίησης 5 αξόνων της ΟΜ-1 Mark II και προσφέρει διόρθωση μέχρι 7 στοπ ή αν χρησιμοποιηθεί με άλλη μηχανή η διόρθωση φτάνει τα 6 στοπ. Ο ED 150-600mm f/5-6.3 IS διαθέτει στεγανοποίηση ενάντια σε σκόνη και υγρασία προδιαγραφών ΙΡΧ1 καθώς και επιστρώσεις fluorine στο εμπρός κρύσταλλο. Το βάρος του είναι μικρό και οι διαστάσεις του περιορισμένες, χαρακτηριστικά που προσφέρουν ευκολία μεταφοράς και χρήσης στους φωτογράφους. 

M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm f/4-5.6 II

Το εστιακό μήκος του αντιστοιχεί σε 18-36mm στο φορμά 135. Ο φακός έχει πτυσσόμενη κατασκευή και είναι ο πλέον ελαφρύς και μικρός φακός ανάμεσα στους 3 ευρυγώνιους zoom φακούς της M.ZUIKO DIGITAL. Οι φωτογράφοι μπορούν τώρα να έχουν νέες δυνατότητες στις ευρυγώνιες λήψεις καθώς και να κάνουν ευρυγώνιες κοντινές λήψεις λουλουδιών ή φύσης από χαμηλή γωνία, έχοντας και τον ουρανό στο κάδρο. Αυτό ανοίγει νέους ορίζοντες στην προοπτική σε ευρυγώνιες κοντινές λήψεις!