Νέα μοντέλα

OM SYSTEM OM-5

Η διάθεσή της στην αγορά θα αρχίσει μέσα στον Νοέμβριο!

H OM System παρουσιάζει την ΟΜ-5, την πρώτη μηχανή που δεν έχει την επωνυμία Olympus. H νέα μηχανή μοιάζει πολύ με την OMD EM5 Mark III, αλλά έχει κάποιες βελτιώσεις.

Διαθέτει τον ίδιο αισθητήρα και προδιαγραφές βίντεο αλλά έχει νέο σώμα που προσφέρει στεγανότητα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και αναβαθμισμένο επεξεργαστή που δίνει βελτιωμένη εστίαση και πιο γρήγορη λειτουργία.

Το σώμα καλύπτει την προδιαγραφή ΙΡ53 για στεγανότητα ενάντια σε σκόνη και υγρασία. Η μηχανή είναι εφοδιασμένη με τον ίδιο αισθητήρα 4/3 20.1ΜΡ και με υβριδικό σύστημα εστίασης με λειτουργίες phase και contrast detection το οποίο έχει 121 περιοχές εστίασης.

 

Το ηλεκτρονικό σκόπευτρο έχει ανάλυση 2.360.000 dot, ενώ η οθόνη LCD είναι αρθρωτή και έχει ανάλυση 1.050.000 dot. Η ΟΜ-5 έχει την ίδια μπαταρία με το προηγούμενο μοντέλο και η αποθήκευση δεδομένων γίνεται σε μια κάρτα μνήμης.

Η ταχύτητα συνεχούς λήψης είναι 6 fps με μηχανική λειτουργία φωτοφράκτη και 10 fps με ηλεκτρονική λειτουργία φωτοφράκτη. Ο αναβαθμισμένος επεξεργαστής TruePic IX προσφέρει τώρα πιο γρήγορη επεξεργασία δεδομένων ενώ το σύστημα σταθεροποίησης IBIS που βρίσκεται τοποθετημένο στον αισθητήρα προσφέρει διόρθωση μέχρι 7.5 στοπ, σε σχέση με τα 6.5 στοπ που υπήρχαν πριν.

Υπάρχει ακόμα λειτουργία υπερυψηλής ανάλυσης, και μάλιστα στο χέρι, που δινει αρχεία 50ΜΡ, λειτουργία φίλτρου ουδέτερης πυκνότητας καθώς και λειτουργία “Starry Sky”. H αναγνώριση ματιών και προσώπων είναι βελτιωμένη αλλά δεν υπάρχει λειτουργία ΑΙ όπως στην ΟΜ-1.

Ως προς το βίντεο μπορεί να κάνει λήψη 4Κ 30p καθώς και superslow 1080p στα 120p. Διαθέτει ακόμα το προφίλ OMLog400 που βελτιώνει το εύρος δυναμικού πεδίου. Επίσης δεν υπάρχει περιορισμός στο χρόνο εγγραφής και μπορεί να κάνει λήψη βίντεο για όσο χρόνο επιτρέπει η χωρητικότητα της κάρτας μνήμης ή η αυτονομία της μπαταρίας.

Η διάθεση της ΟΜ-5 στην αγορά θα αρχίσει τον Νοέμβριο 2022 με τιμή ∼1200$ για το σώμα ή ∼1600$ σε κιτ με τον φακό 12-45mm f/4 Pro.