Νέα Νέα μοντέλα

OPENROV TRIDENT: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ DRONES!

Λήψεις βίντεο ή φωτογραφίας χωρίς να βρέξετε ούτε τα πόδια σας!

Το OpenROV Trident είναι μια εντυπωσιακή, καινοτόμος ιδέα που αναρτήθηκε στην γνωστή πλατφόρμα Kickstarter και που μάλλον θα βρει το δρόμο προς την υλοποίηση αφού ήδη ο αρχικός στόχος των 50000$ έχει καλυφθεί 12 ή 13 φορές!

Το OpenROV Trident κάνει μέσα στο νερό ό,τι ένα συνηθισμένο -πλέον- drone κάνει στον αέρα. Εξυπηρετεί σε λήψεις βίντεο ή φωτογραφίας χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να βρέξει ούτε τα πόδια του. Η σχεδίαση και ανάπτυξη της συσκευής διήρκεσε συνολικά 4 χρόνια.

Το OpenROV Trident συνδυάζει την ευελιξία και τον έλεγχο ενός ROV (Remotely Operated Vehicle) με την αποτελεσματικότητα ενός AUV (Autonomous Underwater Vehicle). Έχει τη δυνατότητα να πλέει σε μεγάλες ευθείες ή να κάνει ελιγμούς σε περιορισμένο χώρο.

Παράλληλα, το σώμα του είναι αρκετά μικρό ώστε να μπορεί να χωράει σε ένα σακίδιο πλάτης. Μπορεί πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθεί από πλήθος ατόμων που ενδιαφέρονται για την υποθαλάσσια ζωή, από απλούς φωτογράφους, μέχρι επιστήμονες. Ένα από τα μυστικά του είναι η υδροδυναμική σχεδίαση του συστήματος προώθησης. Με δύο μικρούς κινητήρες στο πίσω μέρος και έναν στο κάτω μέρος, το OpenROV Trident όχι μόνο πλέει μπρος ή πίσω, δεξιά ή αριστερά αλλά έχει τη δυνατότητα να αυξομειώνει το βάθος στο οποίο επιχειρεί. Επειδή τα ραδιοκύμματα δεν μεταδίδονται σωστά μέσα στο νερό, οι σχεδιαστές του σκέφτηκαν να το ενώσουν ενσύρματα με μια σημαδούρα η οποία ενσωματώνει Wi-Fi κι έτσι μπορείτε να το ελέγξετε από απόσταση, ενώ βρίσκεστε στην ακτή, χρησιμοποιώντας το laptop ή το tablet.