Εκθέσεις φωτογραφίας

PAGRATIS PAGRATIDIS – A RETROSPECTIVE

Στην L,a,boutique: ένα νέο χώρο, αφιερωμένο ειδικά στην φωτογραφία.

Η έκθεση φιλοξενεί επιλεγμένα έργα του Παγκράτη Παγκρατίδη που έχουν παρουσιαστεί σε διεθνείς εκθέσεις και φουάρ.

Ο φωτογράφος γεννήθηκε το 1965 στην Καβάλα. Έχοντας διανύσει μια μακρά πορεία ως μουσικός και ηχολήπτης, το 2000 τον κερδίζει η φωτογραφία και σπουδάζει κοντά στον Πλάτωνα Ριβέλλη. Έκτοτε η φωτογραφία θα αποτελέσει επαγγελματική δραστηριότητα, αλλά και καλλιτεχνική ενασχόληση πειραματισμού και εικαστικής έκφρασης. Από το 2009 ξεκινά μια παραγωγική καλλιτεχνική πορεία, με συμμετοχές σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και διακρίσεις σε Διεθνείς Φωτογραφικούς Διαγωνισμούς. Οι εικόνες που δημιουργεί αντανακλούν την προσωπική του ματιά για τον κόσμο που τον περιβάλλει και την εσωτερική του σχέση με αυτόν. Έχοντας μια πλούσια θεματολογία, από αρχιτεκτονικά και βιομηχανικά τοπία, μέχρι εικόνες με αμιγώς εννοιολογικές προεκτάσεις και με μια πρωτοποριακή εικαστική ματιά, τα έργα του στοχεύουν να υποβάλλουν το θεατή ψυχολογικά, άλλοτε με τις ονειρικές έγχρωμες και άλλοτε με τις λιτές ασπρόμαυρες σκηνές του. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Λονδίνο, Μιλάνο, Ρώμη και Nέα Υόρκη. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Το L,a,boutique στην καρδιά της Αθήνας, στα πρότυπα των σύγχρονων apartment galleries του εξωτερικού, με “boutique” φιλοσοφία, φιλοδοξεί να συνδυάσει το φιλικό περιβάλλον και την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, με τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία και το εύρος σκέψης. Ταυτόχρονα, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις, καθώς ενσωματώνει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες ενός Fine Art Printing Lab με μια σύγχρονη Φωτογραφική Γκαλερί.

  • Χώρος: L,a,boutique, Διώνης 15, Αθήνα, τηλ.: 210 3424547
  • Διάρκεια: ως 10/03/2018
  • Ωράριο: Δευτέρα – Τετάρτη 17.00 – 21.00 | Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 12.00 – 16.00
  • Είσοδος δωρεάν

Παγκράτης Παγκρατίδης έκθεση Pagratis Pagratidis - A Retrospective - Εικόνα 3


Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;