Νέα μοντέλα

PANASONIC LUMIX BS1H

Mια νέα μηχανή σε σχήμα «κύβου»!

Πρόκειται για μια μηχανή με fullframe αισθητήρα CMOS που συνδυάζει την ποιότητα κινηματογραφικής λήψης της Lumix S1H με μια εύχρηστη εργονομία χρήσης.

Ο αισθητήρας της έχει ανάλυση 24.2ΜΡ, προσφέρει ανάλυση 6024Χ40216p και διαθέτει τεχνολογία Dual Native ISO η οποία μειώνει σημαντικά τον θόρυβο. Η μέγιστη ευαισθησία λήψης είναι ISO 51200. Είναι εφοδιασμένος επίσης με φίλτρο OLPF (Optical Low Pass Filter) για μείωση του moiré και των χρωματικών εκτροπών. Η μηχανή έχει δυνατότητα απεριόριστης λήψης χάρη στην ειδική σχεδίαση απαγωγής θερμότητας που διαθέτει το σώμα της.

Το τελευταίο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και κράμα μαγνησίου, που προσφέρουν χαμηλό βάρος και υψηλή αντοχή. H Lumix BS1H μπορεί να κάνει λήψη βίντεο 6Κ/24p από όλο το καρέ, 5.4K/30p σε αναλογία διαστάσεων 3:2 και 5.9K/30p σε 16:9. Εχει επίσης δυνατότητα λήψης 10-bit 60p 4K/C4K χρησιμοποιώντας περιοχή εικόνας αντίστοιχη με Super 35mm. Υπάρχουν 2 επιλογές λήψης RAW 12-bit σε εξωτερική συσκευή μέσω HDMI, για αποθήκευση Apple ProRes RAW σε Atomos Ninja V ή Blackmagic RAW σε Blackmagic Video Assist 12G HDR.

Η μηχανή διαθέτει εύρος δυναμικού πεδίου 14+ στοπ με VLog, που είναι αντίστοιχο με αυτό των κινηματογραφικών μηχανών Panasonic. H Lumix BS1H προσφέρει υψηλή χρωματική πιστότητα αλλά και τόνους δέρματος καθώς διαθέτει λήψη VLog/VGamut. Ετσι προσφέρει τη δυνατότητα στο χρήστη να έχει μεγάλη ευελιξία στην επεξεργασία των λήψεων. Ο αισθητήρας της μηχανής καλύπτει τον χρωματικό χώρο VGamut και επιτυγχάνει έτσι χρωματική περιοχή μεγαλύτερη από ΒΤ.2020.

Η εργονομία και η συνδεσμολογία της μηχανής επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν το δικό τους κινηματογραφικό σύστημα, σύμφωνα με τις εκάστοτε απαιτήσεις. Υπάρχουν θύρες USB 3.1 TypeC, 3GSDI (BNC) και HDMI TypeA.

Το λογισμικό της εταιρίας Panasonic Lumix Tether επιτρέπει τον έλεγχο πάνω από 12 σετ μηχανών Lumix BS1H. Η μηχανή διαθέτει ακόμα διπλή υποδοχή καρτών SD. Η Lumix BS1H θα είναι διαθέσιμη από τα μέσα Νοεμβρίου με τιμή ∼3500€ (3.000£).


Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Γιώργος Ατσαμετάκης

Freelance φωτογράφος, που ασχολείται με το μέσο πάνω από σαράντα χρόνια. Τα πιο αγαπημένα του θέματα είναι οι άνθρωποι, τα σπορ και η φύση. Εικόνες του έχουν διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας και έχουν δημοσιευτεί τόσο σε διεθνή μέσα, μέσω πρακτορείων, όσο και σε πληθώρα ελληνικών περιοδικών. Έχει διατελέσει επί μακρά σειρά ετών Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων για το περιοδικό Photonet.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;