Νέα μοντέλα

PANASONIC LUMIX G9II

Η πρώτη μηχανή της σειράς Lumix G που διαθέτει εστίαση με λειτουργία Phase Detection! Η διάθεσή της ξεκινά το Νοέμβριο.

Έτσι διαθέτει τώρα υβριδική εστίαση, με λειτουργίες Contrast/Phase Detection που υπόσχονται καλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια εστίασης, ειδικά σε κινούμενα θέματα.

Η εστίαση μπορεί να αναγνωρίζει αυτόματα ανθρώπους, ζώα, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες. Ο συνολικός αριθμός περιοχών εστίασης είναι 779. Η μηχανή είναι εφοδιασμένη με νέο αισθητήρα 25.2ΜΡ Live MOS και νέο επεξεργαστή. Ο τελευταίος διαθέτει διπλάσια ταχύτητα επεξεργασίας, σε σχέση με πριν, και έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία της Leica με την Panasonic.

H G9II δεν έχει χαμηλοδιαπερατό φίλτρο εμπρός από τον αισθητήρα για αυξημένη ευκρίνεια. Η μέγιστη ταχύτητα συνεχούς λήψης με συνεχή εστίαση είναι 60 fps ή 75 fps με απλή εστίαση και χωρίς σκοτείνιασμα του σκοπεύτρου.

Η λειτουργία Preburst shooting διαθέτει τρεις ρυθμίσεις για 0.5s, 1s και 1.5s και σας βοηθάει να προβλέψετε δύσκολες λήψεις. Η λειτουργία Dynamic Range Boost συνδυάζει με μία λήψη δύο εικόνες και δίνει τελικό αποτέλεσμα με μεγάλο εύρος δυναμικού πεδίου. Σε λήψη βίντεο δίνει εύρος δυναμικού πεδίου 13+ στοπ και επιτρέπει εγγραφή χρωματικού χώρου VLog/VGamut.

H λειτουργία High Resolution επιτρέπει πολλαπλές λήψεις στο χέρι του ιδίου θέματος, χάρη στο μηχανισμό σταθεροποίησης Body Image Stabilizer, oι οποίες στη συνέχεια συντίθενται αυτόματα σε μια τελική εικόνα 100ΜΡ (11552Χ8672 px).

Το σύστημα σταθεροποίησης στον αισθητήρα δίνει διόρθωση μέχρι 8 στοπ. H λειτουργία Leica Monochrome, που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Leica, δίνει Α/Μ εικόνες με υψηλότερο κοντράστ. Το σώμα της μηχανής είναι κατασκευασμένο από χυτό κράμα μαγνησίου, διαθέτει στεγανότητα ενάντια σε σκόνη και υγρασία και μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες μέχρι -10º C.

 


Aρθρογράφος

Γιώργος Ατσαμετάκης

Freelance φωτογράφος, που ασχολείται με το μέσο πάνω από σαράντα χρόνια. Τα πιο αγαπημένα του θέματα είναι οι άνθρωποι, τα σπορ και η φύση. Εικόνες του έχουν διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας και έχουν δημοσιευτεί τόσο σε διεθνή μέσα, μέσω πρακτορείων, όσο και σε πληθώρα ελληνικών περιοδικών. Έχει διατελέσει επί μακρά σειρά ετών Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων για το περιοδικό Photonet.