Νέα Νέα μοντέλα

PANASONIC LUMIX DMC-GX8

Mε αισθητήρα Live MOS στα 20.3ΜΡ.

Νέο προϊόν στην σειρά compact system μηχανών της εταιρίας, με πολλές λειτουργίες και χαρακτηριστικά για την καλύτερη φωτογραφική απόδοση και εν γένει εξυπηρέτηση του χρήστη.

Η GX8 έρχεται εξοπλισμένη με αισθητήρα Live MOS στα 20.3ΜΡ και τον επεξεργαστή Venus Engine με τετραπύρηνο CPU ώστε να επιτυγχάνει ταχύτητερη επεξεργασία σήματος, σημαντικό για το νέο μοντέλο καθώς έρχεται με ευρεία κλίμακα ISO (200-25600 και διεύρυνση προς τα χαμηλά ISO100) και video 4K στο οποίο η εταιρία ούτως ή άλλως «επενδύει» αρκετά πλέον.

Οι θέσεις επιλογής της Εξισορρόπισης Λευκού (WB) είναι πέντε και τα αρχεία της μηχανής να είναι RAW (RW2) και JPEG για τις φωτογραφίες και MPO για το video. Τα σημεία αυτόματης εστίασης της GX8 είναι 49 και οι λειτουργίες της περιλαμβάνουν όλες τις σύγχρονες εναλλακτικές όπως ανίχνευση αντίθεσης, προσώπων, παρακολούθηση θέματος, συνεχόμενη αυτόματη εστίαση κλπ. Η GX8 είναι εξοπλισμένη και με λειτουργία ηλεκτρονικού κλείστρου για μεγαλύτερες ταχύτητες κλείστρου (μέχρι και 1/16000sec) ενώ η λειτουργία συνεχόμενης λήψης της φτάνει και τα 12 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Δεν έχει ενσωματωμένο flash αλλά hot shoe για εξωτερική κεφαλή με ταχύτητα συγχρονισμού 1/250sec. Η OLED οθόνη της έχει μέγεθος 3” και ανάλυση 1.040.000 κουκίδες και το ηλεκτρονικό σκόπευτρο έχει μεγέθυνση 1.54x και ανάλυση 2.360.000 κουκίδες. Διαθέτει λειτουργία ασύρματης σύνδεσης WiFi και απομακρυσμένου ελέγχου μέσω smartphone ή tablet.