Νέα μοντέλα

PANASONIC LUMIX DMC-TZ200

Διαθέσιμη από τις αρχές Μαρτίου.

H Panasonic παρουσίασε μια νέα μηχανή, την ΤΖ200, η οποία τοποθετείται στην κορυφή της σειράς “Travel Zoom”. H μηχανή είναι εφοδιασμένη με αισθητήρα 1″ MOS, κάτι που συνεισφέρει στην υψηλή ποιότητα εικόνων που προσφέρει.

Ο φακός είναι ένας Leica DC Vario-Elmar που διαθέτει οπτικό zoom 15X και ξεκινάει από εστιακό μήκος αντίστοιχο με 24mm. Επιπλέον διαθέτει σύστημα σταθεροποίησης εικόνων 5 αξόνων HYBRID O.I.S. καθώς και άριστη συμπεριφορά στον τομέα των παραμορφώσεων και θαμβώσεων. Η λειτουργία αυτόματης εστίασης είναι τώρα ιδιαίτερα γρήγορη, χάρη σε ένα νέο γραμμικό μοτέρ εστίασης αλλά και λόγω της λειτουργία DFD (Depth From Defocus) που μειώνει το χρόνο εστίασης.

Το ηλεκτρονικό σκόπευτρο LVF (Live View Finder) είναι αναβαθμισμένο και διαθέτει πολύ υψηλή ανάλυση 2.300Κ dots καθώς και μεγέθυνση 1.45Χ. Φυσικά υπάρχει και οθόνη LCD 3” με ανάλυση 1.240Κ dots και λειτουργία αφής. Σε λειτουργία χειροκίνητης εστίασης, η λειτουργία Focus Peaking δείχνει στο χρήστη το ακριβές σημείο εστίασης. Η μηχανή υποστηρίζει λήψη βίντεο QFHD 4K 3840X2160 pixels στα 30p/25p ή 24p σε MP4. Η νέα λειτουργία Auto Marking σάς επιτρέπει να διαλέξετε πολύ εύκολα το καλύτερο καρέ ανάμεσα από εκατοντάδες άλλα σε ένα βίντεο 4Κ.

Η ΤΖ200 διαθέτει πληθώρα δημιουργικών φίλτρων, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει το Α/Μ με το οποίο μπορείτε να έχετε κοντράστ και απόδοση στα μαύρα που θυμίζουν κλασσικά Α/Μ φιλμ. Ακόμα η μηχανή διαθέτει δυνατότητα μετατροπής των αρχείων RAW, κάτι που αποτελεί μεγάλη ευκολία όταν ταξιδεύετε. Η διάθεση της μηχανής θα ξεκινήσει στις αρχές Μαρτίου με τιμή ∼830€.