Νέα μοντέλα

PANASONIC LUMIX G9

Με νέα λειτουργία υψηλής ανάλυσης, η οποία δίνει εικόνες σε ανάλυση αντίστοιχη με 80ΜΡ!

H Panasonic παρουσίασε την LUMIX G9 που αποτελεί διάδοχο της γνωστής GH5. Η νέα μηχανή αποτελεί το κορυφαίο μοντέλο CSC της εταιρίας και διαθέτει πολλά πρωτοποριακά χαρακτηριστικά.

Είναι εφοδιασμένη με αισθητήρα Live MOS, χωρίς χαμηλοδιαπερατό φίλτρο, που έχει ανάλυση 20.3 ΜΡ. Μια νέα λειτουργία υψηλής ανάλυσης έχει προστεθεί η οποία δίνει εικόνες σε ανάλυση αντίστοιχη με 80ΜΡ. Ο μηχανισμός σταθεροποίησης εικόνων που βρίσκεται στο σώμα έχει βελτιωθεί σημαντικά και τώρα προσφέρει δυνατότητα λήψης με ταχύτητες μέχρι 6.5 στοπ πιο αργές. Αυτό έγινε εφικτό χάρη στον πιο ακριβή υπολογισμό των κραδασμών σε διάφορα σενάρια λήψεων, χρησιμοποιώντας πληροφορίες και από τους γυροσκοπικούς αισθητήρες και από τον αισθητήρα της μηχανής.

Ο συνδυασμός του μηχανισμού σταθεροποίησης στο σώμα με το μηχανισμό σταθεροποίησης στο φακό (Ο.Ι.S.) κάνει δυνατή τη διόρθωση κραδασμών που πριν ήταν αδύνατο να διορθωθούν. Η συνολική διόρθωση κραδασμών εφαρμόζεται και στη φωτογραφία και στο βίντεο, συμπεριλαμβανομένου του 4Κ. Η λειτουργία αυτόματης εστίασης διαθέτει τεχνολογία DFD (Depth from Defocus) η οποία προσφέρει εξαιρετική ακρίβεια εστίασης αλλά και τον μικρότερο χρόνο εστίασης παγκόσμια, για την κατηγορία της μηχανής, με 0.04s.

H Lumix G9 διαθέτει επίσης την υψηλότερη ταχύτητα συνεχούς λήψης στην κατηγορία της με 20 fps σε συνεχή εστίαση και 60 fps σε απλή εστίαση, σε ανάλυση 20.3ΜΡ. Άλλη πρωτοπορία αποτελεί το ηλεκτρονικό σκόπευτρο, το οποίο διαθέτει την υψηλότερη μεγέθυνση, αντίστοιχη με 0.83Χ στο φορμά 35mm. Το σώμα της είναι κατασκευασμένο από κράμα μαγνησίου, διαθέτει στεγανότητα ενάντια σε υγρασία και σκόνη και η μηχανή μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες μέχρι -10C. Ετσι η G9 είναι κατάλληλη και για την πιο σκληρή χρήση.

Η οθόνη LCD έχει διαγώνιο 3″ και ανάλυση 1040K dot. Υπάρχει ακόμα διπλή υποδοχή καρτών μνήμης SD, συμβατή και με κάρτες υψηλής ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων UHS-II. Η G9 υποστηρίζει σύνδεση Bluetooth και Wi-Fi, κάνοντας έτσι εύκολη τη σύνδεση σε μια έξυπνη συσκευή ή μια ταμπλέτα. Η μηχανή θα είναι διαθέσιμη τον Ιανουάριο του 2018 με τρεις επιλογές. Σώμα μόνο (1729€), κιτ μαζί με το φακό Panasonic 12-60mm (1929€) και κιτ μαζί με τον Leica 12-60mm (2329€).