Νέα μοντέλα

PANASONIC LUMIX GH5S

H πρώτη μηχανή που μπορεί να κάνει εγγραφή 4Κ 60p/50p σε Cinema 4K!

H Panasonic παρουσίασε την GH5S, μια mirrorless υβριδική μηχανή σχεδιασμένη για επαγγελματίες κινηματογραφιστές. Η νέα μηχανή επιτυγχάνει την υψηλότερη ποιότητα εικόνας και ευαισθησία στο βίντεο, στην ιστορία της εταιρίας.

Διαθέτει νέο αισθητήρα 10.2ΜΡ Digital Live MOS και επεξεργαστή Venus Engine, χάρη στα οποία μπορεί να δώσει λεπτομέρεια και στα πλέον σκοτεινά σημεία της εικόνας με την βοήθεια της μέγιστης ανάλυσης των ISO 51200.

Επίσης ο χρήστης δεν χρειάζεται να ανησυχεί για το θόρυβο λόγω της νέας τεχνολογίας Dual Native ISO. Η μηχανή είναι συμβατή με Timecode IN/OUT, χρησιμοποιώντας την επαφή συγχρονισμού φλας, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σαν γεννήτρια Timecode για άλλες μηχανές GH5S καθώς και επαγγελματικές βιντεοκάμερες. Έτσι μπορεί να γίνει κινηματογράφηση από πολλές μηχανές πολύ εύκολα συγχρονίζοντας την εγγραφή.

Η λειτουργία “Multi-Aspect Ratio” επιτρέπει στο χρήστη να κάνει εγγραφή με διάφορες αναλογίες διαστάσεων εικόνας, όπως 4:3, 17:9, 16:9, 3:2. H GH5S μπορεί να κάνει εγγραφή 14-bit RAW, δυνατότητα που προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στην επεξεργασία. Η GH5 ήταν η πρώτη mirroless μηχανή που έκανε εγγραφή 4Κ 60p/50p. H νέα GH5S είναι η πρώτη μηχανή που μπορεί να κάνει εγγραφή 4Κ 60p/50p σε Cinema 4K. Μπορεί ακόμα να κάνει εγγραφή 4:2:2 10-bit για πιο πιστή χρωματική αναπαραγωγή, ενώ η λειτουργία V-Log είναι προεγκατεστημένη.

Δεν υπάρχει χρονικό όριο στην εγγραφή βίντεο Full-HD και 4Κ. Ο νέος αισθητήρας κάνει δυνατή τη κινηματογράφηση σε φωτιστικά επίπεδα μέχρι -5EV. Μια άλλη πολύ χρήσιμη λειτουργία είναι η Live View Boost, με την οποία μπορείτε να ελέγξετε τη σύνθεση ακόμα και απόλυτο σκοτάδι. Ιδιαίτερη μέριμνα έχει δοθεί στην αντοχή της μηχανής σε σκληρή χρήση. Έτσι είναι κατασκευασμένη από κράμα μαγνησίου, έχει στεγανότητα ενάντια σε υγρασία και σκόνη, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και σε θερμοκρασίες μέχρι -10°C. H εγγραφή των αρχείων γίνεται σε 2 κάρτες SD, που πληρούν τις προδιαγραφές UHS-II και Video Speed Class 60. Η μηχανή θα είναι διαθέσιμη στο τέλος του Ιανουαρίου, με τιμή 2549.99€ για το σώμα.