Νέα μοντέλα

PANASONIC LUMIX S 18mm f/1.8

Πρόκειται για τον πέμπτο φακό που συμπληρώνει τη σειρά των σχετικών μοντέλων της εταιρίας με μοντούρα L και ανοικτό διάφραγμα f/1.8.

Οι λοιποί φακοί της σειράς είναι οι 85mm, 50mm, 35mm και 24mm. Όλοι έχουν κοινή σχεδίαση και ίδια διάμετρο φίλτρων, κάτι που προσφέρει ομοιομορφία και διευκολύνει τη χρήση τους.

Παρά το μικρό του μέγεθος ο S 18mm f/1.8 έχει υψηλή απόδοση, που καλύπτει τις απαιτήσεις και των επαγγελματιών χρηστών, και αποτελεί ιδανική επιλογή για την S5, την fullframe μηχανή με τις μικρότερες διαστάσεις της Panasonic.

Ο S 18mm f/1.8 αποτελείται από 13 στοιχεία διατεταγμένα σε 12 ομάδες, τα οποία περιλαμβάνουν τρία ασφαιρικά, τρία ED (Extra Low Dispersion), ένα UED (Ultra Extra Low Dispersion) και ένα UHR (Ultra High Refractive Index). Τα στοιχεί αυτά εξασφαλίζουν υψηλή οπτική απόδοση και ελαχιστοποίηση των εκτροπών.

Η εστίασή του είναι γρήγορη και ακριβής χάρη στο σύστημα εστίασης με contrast detection της μηχανής. Η ελάχιστη απόσταση των 0.18m κάνει εύκολη τη λήψη εικόνων closeup. Ο μηχανισμός διαφράγματος με 9 λεπίδες προσφέρει όμορφο και απαλό bokeh.

Ο φακός είναι εξαιρετικός και για λήψεις βίντεο χάρη στην ειδική σχεδίαση που μειώνει το φαινόμενο focus breathing από το οποίο υποφέρουν οι περισσότεροι εναλλακτοί φακοί που έχουν σχεδιαστεί για φωτογραφία.

Το σώμα του είναι στεγανοποιημένο ενάντια σε σκόνη και υγρασία, ενώ ο φακός μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες μέχρι -10ο C. Τέλος, δέχεται φίλτρα διαμέτρου 67mm.