Νέα μοντέλα

PANASONIC LUMIX S 28-200mm f/4-7.1 MACRO O.I.S.

H Panasonic παρουσίασε τον πιο μικρό και ελαφρύ φακό στην κατηγορία του: χωράει στην παλάμη του χεριού σας και προορίζεται για μηχανές με μοντούρα L-Mount.

O LUMIX S 28-200mm f/4-7.1 έχει μήκος μόλις 93.4mm και βάρος 413g!

Προσφέρει κορυφαία οπτική απόδοση και bokeh αλλά επίσης έχει την δυνατότητα macro λήψεων με μεγέθυνση 0.5X χάρη στην ελάχιστη απόσταση εστίασης των 0.14m στην ευρυγώνια θέση των 28mm.

Η μεγάλη γκάμα εστιακών αποστάσεων που καλύπτει, από ευρυγώνιες λήψεις μέχρι λήψεις τηλεφακού, τον κάνει κατάλληλο για κάλυψη μεγάλης ποικιλίας θεμάτων.

Ο LUMIX S 28-200mm f/4-7.1 διαθέτει σύστημα εστίασης υψηλής ταχύτητας και ακρίβειας το οποίο είναι και αθόρυβο.

Επιπλέον το σύστημα σταθεροποίησης 5 αξόνων Dual I.S. 2, που διαθέτει, προσφέρει διόρθωση μέχρι 6.5 στοπ.

Υπάρχει ακόμα δυνατότητα αλλαγής διαφραγμάτων σε μικροβήματα. Ο φακός είναι κατάλληλος και για λήψη βίντεο χάρη στη διόρθωση του φαινομένου focus breathing που διαθέτει.

Η διάθεση του φακού στην αγορά θα αρχίσει τέλος Απριλίου 2024 με τιμή ∼831€.

 


Aρθρογράφος

Γιώργος Ατσαμετάκης

Freelance φωτογράφος, που ασχολείται με το μέσο πάνω από σαράντα χρόνια. Τα πιο αγαπημένα του θέματα είναι οι άνθρωποι, τα σπορ και η φύση. Εικόνες του έχουν διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας και έχουν δημοσιευτεί τόσο σε διεθνή μέσα, μέσω πρακτορείων, όσο και σε πληθώρα ελληνικών περιοδικών. Έχει διατελέσει επί μακρά σειρά ετών Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων για το περιοδικό Photonet.