Νέα μοντέλα

PANASONIC LUMIX S1H

Η διάθεση της στην αγορά αναμένεται το φθινόπωρο του 2019.

H Panasonic παρουσίασε την S1H, μια full-frame mirrorless μηχανή η οποία είναι η πρώτη μηχανή παγκόσμια που μπορεί να κάνει λήψη βίντεο 6Κ/24p. Μπορεί ακόμα να κάνει λήψη βίντεο 5.9K/30p αλλά και 10-bit 60p σε 4K/C4K.

Η εταιρία ασχολείται με την τεχνολογία εγγραφής ψηφιακού κινηματογράφου από το 1990 και έχει παρουσιάσει πολλές πρωτοποριακές εφαρμογές, όπως εγγραφή βίντεο 24p, εγγραφή slow motion καθώς και το εύρος δυναμικού πεδίου και το χρωματικό χώρο του V-Log/V-Gamut. Επίσης συνεργάζεται με δημιουργούς ταινιών για πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα. Η GH1 παρουσιάστηκε το 2009 και ήταν η πρώτη mirrorless μηχανή ικανή για λήψη βίντεο full-HD AVCHD. Η GH4 παρουσιάστηκε το 2014 και ήταν η πρώτη μηχανή με δυνατότητα εγγραφής 4Κ. Το 2017 η GH5 ήταν η πρώτη μηχανή με δυνατότητα εγγραφής 4K/60p, 4:2:2 10-bit 4K/30p.

Η νέα μηχανή θα έχει πλούσια τονικότητα και χρωματικό χώρο αντίστοιχο με των κινηματογραφικών μηχανών. Η S1H διαθέτει χρωματικό χώρο V-Log/V-Gamut καθώς και δυναμικό εύρος 14 στοπ, που είναι ίδια με αυτά της Panasonic Cinema VariCam. H εγγραφή βίντεο με την S1H είναι απεριόριστη, έτσι ο χρήστης μπορεί να συγκεντρωθεί αποκλειστικά στη λήψη.

H Panasonic διαθέτει τώρα τρία πρωτοποριακά μοντέλα στην κατηγορία των full-frame mirrorless: την S1R, την S1 και την νέα S1H. Η S1R είναι ιδανική για λήψη εικόνων υψηλής ανάλυσης, η S1 είναι μια προηγμένη υβριδική μηχανή για υψηλής ποιότητα φωτογραφίες και βίντεο, ενώ η νέα S1H έχει σχεδιαστεί και προορίζεται ειδικά για κινηματογράφηση. Έτσι η εταιρία μπορεί να καλύψει της ανάγκες οποιουδήποτε επαγγελματία στο χώρο της εικόνας, στη σημερινή ψηφιακή εποχή.