Νέα μοντέλα

PANASONIC LUMIX S9

H νέα full-frame μηχανή είναι η μικρότερη και ελαφρύτερη μηχανή της σειράς S!

Θα διατεθεί σε τέσσερα χρώματα: Jet Black, Crimson Red, Dark Olive και Night Blue!

 H S9 είναι η πρώτη μηχανή της σειράς S που διαθέτει κόμπακτ σχεδίαση και βάρος μόλις 403g. Είναι εφοδιασμένη με αισθητήρα CMOS 24.2ΜΡ καθώς και επεξεργαστή τελευταίας γενιάς που προσφέρουν κορυφαία απόδοση. Το σύστημα εστίασης είναι βελτιωμένο, διαθέτει τεχνολογία PDAF (Phase Detection AF) καθώς και δυνατότητα αυτόματης αναγνώρισης και παρακολούθησης θεμάτων.

Η μηχανή διαθέτει σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων Dual I.S. 2 το οποίο προσφέρει διόρθωση μέχρι 6.5 στοπ σε συνεργασία με το αντίστοιχο σύστημα σε φακό ή μέχρι 5 στοπ με διόρθωση μόνο από τη μηχανή. Η S9 είναι εφοδιασμένη με τη λειτουργία MP4 Lite, μια νέα λειτουργία για αποστολή βίντεο σε smartphone.

Επίσης η νέα εφαρμογή Lumix Lab επιτρέπει μεταφορά υψηλής ταχύτητας φωτογραφιών και βίντεο σε smartphone. H μηχανή μπορεί ακόμα να δεχτεί πλήρως επεξεργασμένα χρωματικά αρχεία LUT για δημιουργική λήψη βίντεο. Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει αρχεία LUT σε ένα smartphone και να τα μεταφέρει στην S9.

Υπάρχει επίσης πλήκτρο LUT στο σώμα της μηχανής για εύκολη χρήση. H παρουσίαση της νέας μηχανής θα γίνει μεταξύ 26-29 Ιουνίου στην έκθεση VidCon Anaheim 2024 και η διάθεσή της στην αγορά θα αρχίσει τέλος Ιουνίου 2024 με τιμή ∼1400€.