Ενδιαφέρουν

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ 21 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ

Οργάνωνε ψεύτικες φωτογραφίσεις και βίαζε τα υποψήφια μοντέλα του.

Ο Άγγλος φωτογράφος, σύζυγος και πατέρας, Paul Brown, 41 ετών σήμερα, μεταξύ 2012 – 2018 διέπραξε 15 βιασμούς εναντίον 6 γυναικών και ηδονοβλεψία (voyeurism) εναντίον 5 ακόμα. Η σύλληψή του ήρθε μετά από προσπάθεια διάρκειας δύο ετών από την αστυνομία και αφού ένα από τα θύματά του βρήκε το θάρρος να μιλήσει, αποκαλύπτοντας τη δράση του. H καταδίκη του ανακοινώθηκε στις 7/2/20.

Ο Brown είχε δημιουργήσει ένα ψευδεπίγραφο πρακτορείο μοντέλων με την επωνυμία South West Μodels. Μέσω αυτού επικοινωνούσε, χρησιμοποιώντας το Facebook, με τα υποψήφια θύματά του (ηλικίας απο ∼18 ως 60+ ετών) λέγοντάς τους πως έχουν προοπτική να γίνουν μοντέλα – στη συνέχεια τους σύστηνε τον …εαυτό του ως προτεινόμενο φωτογράφο. Όταν οι γυναίκες τον προσέγγιζαν, έλεγε φυσικά πως ο ίδιος δεν είχε την παραμικρή σχέση με το πρακτορείο!

Το studio στο οποίο παρέσυρε τα θύματά του.

Στη συνέχεια τις καλούσε στο φωτογραφικό του studio (στο Okehampton του Devon) και τις έπειθε να γδυθούν αλλά και να κάνουν σεξ μαζί του κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης προκειμένου να γίνουν μοντέλα. Κατέγραφε τη διαδικασία με την κάμερά του και ισχυριζόταν κατόπιν στα θύματα πως θα έστελνε το σχετικό υλικό στο (ανύπαρκτο) πρακτορείο προκειμένου να αξιολογηθεί και κατόπιν να προσληφθούν από αυτό για δουλειές επί πληρωμή. Δεν παρέλειπε μάλιστα να τους ζητά να υπογράψουν και συμφωνητικά …εμπιστευτικότητας ή μη αποκάλυψης (non-disclosure agreements) πριν ξεκινήσει κάθε φωτογραφίση. Με τον τρόπο αυτό παγίδεψε, σύμφωνα με την αστυνομία, ένα αριθμό γυναικών που μπορεί να φτάνει ακόμα και τις 90!

O δικαστής David Evans που του επέβαλε την ποινή της φυλάκισης τον χαρακτήρισε ως “παθολογικό” αλλά ταυτόχρονα “εξαιρετικά πειστικό” ψεύτη.

Ο Brown κρατούσε λεπτομερές αρχείο της δράσης του σε ένα μαύρο βιβλίο, συμπεριλαμβανομένης της εθνικότητας για ορισμένα από τα θύματά του, τα οποία μάλιστα αξιολογούσε με βάση την κλίμακα 0-10.

Black book

Σελίδα από το σημειωματάριο του Βrown.

Ο Michael French, εκπροσωπώντας την Γενική Εισαγγελία (Crown Prosecution Service), σχολίασε την υπόθεση, υπογραμμίζοντας πως ο Brown “εξανάγκαζε τα θύματά του να υποτάσσονται στη θέλησή του υπό την πίεση της κατάστασης που δημιουργούσε μέσα από τα ψέματά του. Αυτές οι γυναίκες εξαπατήθηκαν και οδηγήθηκαν στο να πιστέψουν ότι συμμετέχοντας στις φωτογραφίσεις του θα γίνουν δεκτές από ένα πρακτορείο μοντέλων. Διατυμπανίζουν ότι δεν θα είχαν ενεργήσει όπως έκαναν αν γνώριζαν την αλήθεια – δηλαδή ότι το πρακτορείο ήταν ανύπαρκτο και ο Brown  ενεργούσε αποκλειστικά και μόνο για την προσωπική του ευχαρίστηση”.

Paul Brown, 41, (pictured) has been jailed for 21 years after ensnaring up to 90 potential models during pornographic casting shoots at his studio in Dartmoor, Devon

Ο Paul Brown

  • Στην κορυφή της σελίδας: Άποψη από το studio του Paul Brown.
  • Όλες οι φωτό προέρχονται από το αστυνομικό τμήμα Devon – Κορνουάλης